iPhone SE 4 و iPhone 17 به‌زودی با تراشه انحصاری اپل!

اپل در تلاش است تا با طراحی تراشه‌های اختصاصی، کنترل بیشتری بر سخت‌افزار و نرم‌افزار محصولات خود داشته باشد. طبق گزارش phonearena، این شرکت قصد دارد از تراشه‌های وای‌فای و بلوتوث طراحی شده توسط خود در آیفون ۱۷ که در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد، استفاده کند.

این شرکت چندین سال است که درحال‌توسعه مودم 5G خود است و هدف اصلی کاهش وابستگی به شرکت‌هایی مانند کوالکام (Qualcomm) است. این پروژه بلندپروازانه که با هدف کاهش وابستگی به تراشه‌های کوالکام انجام می‌شود، می‌تواند منجر به بهبود عملکرد، افزایش بهره‌وری انرژی، امنیت بیشتر و کاهش هزینه‌های تولید شود. بااین‌حال، این پروژه با چالش‌هایی نیز همراه بوده است. اپل در سال ۲۰۱۹، کسب‌وکار مودم موبایل اینتل را خریداری کرد تا به فناوری و استعدادهای لازم دسترسی پیدا کند؛ اما گویا ادغام و بهبود این فناوری‌ها کار ساده‌ای نبوده است.

اپل در شرایط فعلی اینتل که با مشکلات مالی شدید دست‌وپنجه نرم می‌کند، قصد دارد این شرکت را به طور کامل خریداری کند. این حرکت جاه‌طلبانه می‌تواند اپل را به یک قدرت بزرگ در بازار تراشه‌ها تبدیل کرده و به این شرکت اجازه دهد تا به بازارهای جدیدتری نیز ورود پیدا کند.

تراشه جدید که توسط شرکت تایوانی TSMC با فرایند ۷ نانومتری تولید می‌شود، از استاندارد Wi-Fi 7 پشتیبانی خواهد کرد. با کنارگذاشتن تراشه‌های شرکت برودکام (Broadcom)، اپل قصد دارد هزینه‌ها را کاهش داده و یکپارچگی را در اکوسیستم خود بهبود بخشد. برودکام در حال حاضر بیش از ۳۰۰ میلیون تراشه Wi-Fi+BT در سال به اپل عرضه می‌کند. 

درحالی‌که آیفون ۱۶ گام بزرگی در جهت پشتیبانی از Wi-Fi 7 برداشته است، اما تراشه برودکام به‌کاررفته در آن، هنوز به پتانسیل کامل این فناوری نرسیده است.

گزارش‌های قبلی نیز نشان می‌دهد که اپل همچنین درحال‌توسعه یک تراشه اختصاصی با نام رمز Centauri (صورت فلکی قنطورس) است که انتظار می‌رود در آیفون 17 ایر و آیفون SE 4 مورداستفاده قرار گیرد. این تراشه نه‌تنها از اتصال 5G پشتیبانی می‌کند، بلکه می‌تواند عملکردهای وای‌فای، بلوتوث و GPS را نیز بر عهده بگیرد و چندین جزء را در یک راهکار واحد و کارآمدتر ادغام کند.

همچنین گزارش‌های تحلیلگر مشهور، مینگ چی کو در شبکه اجتماعی X نشان می‌دهد که تأثیر استراتژی تراشه داخلی اپل فراتر از سری آیفون ۱۷ خواهد بود و این شرکت ممکن است این چیپ‌ها را در محصولات دیگر خود، از جمله اپل‌واچ، آیپد و حتی مدل‌هایی از مک، معرفی کند. این می‌تواند منجر به بهبود عملکرد قابل‌توجه، افزایش عمر باتری و افزایش ویژگی‌های امنیتی در کل خط تولید محصولات اپل شود.

 بااین‌حال، گفته می‌شود که اولین مودم 5G اختصاصی اپل ممکن است از فناوری  mmWave (باند با طول موج میلی متری) پشتیبانی نکند. این فناوری با فرکانس بالاتر، سرعت بیشتری را ارائه می‌دهد؛ اما محدودیت برد دارد که ممکن است بر عملکرد دستگاه‌های اپل در برخی مناطق، به‌ویژه در ایالات متحده، تأثیر بگذارد.

 باوجود این چالش‌ها، اپل همچنان به هدف بلندمدت خود در طراحی مودم‌های 5G اختصاصی پایبند است. در حال حاضر، محتمل‌ترین سناریو، عرضه اولین مودم 5G اپل در مارس ۲۰۲۵ با آیفون SE 4 است. اگر اپل موفق به اضافه‌کردن قابلیت mmWave نشود، ممکن است از اضافه کردن این مودم به دستگاه‌های پرچم‌دار خود خودداری کند یا همچنان به پشتیبانی کوالکام متکی باشد.

دانیال طبایی
دانیال طبایی

من دانیالم و از چیدن کلمات در کنار هم برای خلق متنی خواندنی و مفید، لذت می‌برم. معتقدم که نویسنده محتوا نقشی فراتر از معمار واژگان دارد، برای همین همیشه در تلاشم تا با ارتقای مهارت‌ها و دانش خود در زمینه‌های مختلف، محتوای باکیفیت و ارزشمندی خلق کنم.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *