اگر فقط نگاهی اجمالی به اخبار گوشی موبایل طی چند وقت اخیر داشته بوده باشید، بدون شک متوجه شدهاید که شرکتهای چینی تولیدکننده گوشی در تلاش برای تعیین استانداردهایی تازه در زمینه ظرفیت باتری هستند. بهنظر میرسد همین تلاش آنها اثری چشمگیر روی ساخت محصولات بقیه گوشیسازان در سطح جهان خواهد داشت.
در ماه اکتبر چندین گوشی پرچمدار در چین عرضه شدند که وجه مشترک همه آنها باتری پرحجم با ظرفیتی در محدوده ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ میلیآمپر ساعت بود. گوشی گیمینگ رد مجیک ۱۰ پرو فقط یکی از نمونهها است که بهتازگی با باتری ۷۰۵۰ میلیآمپر ساعتی معرفی شد. وان پلاس ۱۳ بهعنوان جدیدترین پرچمدار این برند هم از باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی برخوردار شد و شیائومی برای مدل پرو شیائومی ۱۵ باتری ۶۱۰۰ میلیآمپر ساعتی در نظر گرفته بود.
ظرف چند ماه آینده گوشیهای بیشتری روانه بازار خواهند که باتری آنها ظرفیتی بیش از حد معمولِ ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد. بهعنوان نمونه، میتوان به اوپو فایند X8 پرو و وان پلاس ایس ۵ اشاره کرد که بنا به گزارشهای اخیر، بهترتیب از باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی و ۶۵۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره خواهند برد.
بهلطف فناوری سیلیکونکربن، گوشیسازان چینی موفق شدهاند باتری بزرگتر در گوشیهای خود بهکار ببرند، ولی نهتنها صدمهای به طراحی گوشی وارد نکنند، بلکه حتی ضخامت بدنه را کاهش بدهند. باتریهای سیلیکونکربنی بر خلاف نمونههای لیتیومیونی مرسوم که از گرافیت بهعنوان ماده آنود استفاده میکنند، مبتنی بر کامپوزیت سیلیکون و کربن ساخته میشوند. سیلیکون دست کم روی کاغذ تراکم انرژی بیشتری نسبت به گرافیت دارد و میتواند در یک فضای یکسان، انرژی بیشتری را نگهداری کند.
آنر یکی از پیشگامان باتری سیلیکونکربنی بود که با گوشی آنر مجیک ۶ پرو، این فناوری را برای اولین بار خارج از چین عرضه کرد. حالا بخش عمده شرکتهای چینی مطرح در حوزه گوشی موبایل نظیر شیائومی، ویوو، وان پلاس و نوبیا (مالک برند رد مجیک) این فناوری را در گوشیهای خود بهکار گرفتهاند و انتظار میرود در آینده نزدیک این فناوری حتی در بازار غرب مورد استفاده قرار بگیرد.
🔗 منبع: PhoneArena