تفاوت‌ پلی استیشن کپی خور و اکانتی؛ کدام گزینه برای گیمرها بهتر است؟

یکی از اولین سؤالاتی که قبل از خرید کنسول بازی مطرح می‌شود این است: کپی خور بهتر است یا اکانتی؟ اصلاً فرق کنسول بازی کپی خور و کنسول بازی اکانتی چیست، و این دو چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟ در این مطلب به بررسی تفاوت‌های پلی استیشن کپی خور و اکانتی می‌پردازیم و می‌بینیم که هر کدام چه معایب و مزایایی دارند، و هر یک مناسب چه نوع قشری از گیمرها هستند، تا شما هم بتوانید با آگاهی کامل نسبت به تفاوت‌های کنسول کپی خور، اکانتی و هکی به خرید پلی استیشن اقدام کنید.

پلی استیشن کپی خور چیست؟

استرو بات‌ها که روی یک دوال سنس جمع شده‌اند
با اینکه کپی خور کردن کنسول‌ها به سادگی قبل نیست، اما هنوز هم روشی کارآمد برای خیلی‌هاست

پلی استیشن کپی خور به زبان ساده کنسولی است که از طریق دست‌کاری نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری، تبدیل به دستگاهی می‌شود که می‌توانید بازی‌ها را با قیمت بسیار ارزان یا گاهی هم رایگان روی آن نصب کنید. این دستگاه‌ها معمولاً هک می‌شوند و شما می‌توانید از طریق هارد اکسترنال یا فلش مموری اقدام به نصب بازی کنید، و هیچ نیازی به خرید قانونی بازی‌ها پیدا نکنید. مشخصاً این روش از نصب بازی مطلوبِ سونی نیست و اتفاقاً قوانین سخت و سفتی هم از طرف این شرکت ژاپنی وجود دارند که به آنها اجازه می‌دهد در صورت تشخیص، کنسول‌های کپی خور را بن و ازرده‌خارج کنند.

همان‌طور که گفته شد، کنسول پلی استیشن کپی خور دستگاهی است که مخارج شما برای نصب بازی را بسیار کاهش می‌دهد، و مناسب کسانی است که قصد خرج‌کردن پول برای بازی‌های ویدئویی را ندارند. این روش ارزان‌ترین راه برای تجربه عناوین مختلف است، عناوینی که همه باید آفلاین باشند، چون کپی خور شدن دستگاه همان و ازبین‌رفتن اتصال به اینترنت هم همان. اگر در صورت کپی خور کردن کنسول پلی استیشن به اینترنت وصل شوید، در وهله اول بازی‌هایتان قفل خواهند شد، سپس دسترسی به اکانت را از دست خواهید داد، و در نهایت هم به‌احتمال زیاد دستگاهتان بن دائمی خواهد شد. این نوع از مسدودشدن کنسول راه برگشتی ندارد و پشتیبانی پلی استیشن هم کاری برای شما نخواهد کرد.

کپی خور کردن کنسول پلی استیشن مورد توصیه تحریریهٔ ترب نیست، اما اگر اهل ریسک هستید، به بازی آنلاین علاقه ندارید، اهمیتی به آپدیت بودن بازی‌ها یا سیستم نمی‌دهید، و قصد هزینه برای بازی‌ خریدن ندارید، کپی خور کردن کنسول می‌تواند تصمیم خوبی برای شما باشد.

پلی استیشن اکانتی؛ انواع و روش‌ها

صفحه ورود اکانت پلی استیشن 5 که چند پروفایل در تصویر دیده می‌شوند
برای وارد کردن اکانت پلی استیشن به اینترنت نیاز خواهید داشت

یکی دیگر از راه‌های کم‌هزینه‌تر نسبت به خرید قانونی بازی‌ها از فروشگاه پلی استیشن، که البته باز هم گران‌تر از بازی کپی خور است، استفاده از اکانت‌های ظرفیتی پلی استیشن است. وقتی از پلی استیشن اکانتی حرف می‌زنیم، منظورمان این است که کاربر با خرید یک اکانت قانونی پلی استیشن ۵ یا پلی استیشن ۴، صاحب بخشی از آن اکانت می‌شود و با وارد کردن این اکانت در کنسول خود، از بازیِ خریداری‌شده استفاده می‌کند. در کنسول‌های پلی استیشن این اکانت به سه قسمت تقسیم می‌شود.

  • ظرفیت اول که باید آفلاین باشد و به‌هیچ‌وجه آنلاین نشود.
  • ظرفیت دوم که می‌تواند به‌دلخواه خود هم آنلاین باشد و هم آفلاین.
  • ظرفیت سوم که باید آنلاین باشد و آفلاین نشود. در این روش اتصال دائمی به اینترنت مورد نیاز است.

این اکانت‌ها معمولا به شکل اشتراکی استفاده می‌شوند، به این معنی که اغلب اوقات یک فروشگاه اقدام به ساخت اکانت می‌کند و با خرید بازی روی همان اکانت، بازی را به سه نفر می‌فروشد و هر یک با استفاده از سه روش بالا، از بازی و اکانت استفاده می‌کنند.

بخش کتابخانه پلی استیشن که چند بازی مختلف را نشان می‌دهد که برخی از آنها قفل شده‌اند
اگر بازی شما قفل شد، راهی جز خرید یک اکانت دیگر نخواهید داشت

گاهی اوقات برخی اقدام به خرید ظرفیت کامل هم می‌کنند، به این معنی که دسترسی به هر سه ظرفیت برای کاربر فراهم می‌شود و می‌تواند در صورت نیاز، ظرفیت‌های مختلف اکانت را در دسترس افراد دیگر قرار دهد. در این روش با اینکه تهیه بازی به شکل قانونی بوده، چون در هر حال بازی از فروشگاه پلی استیشن خریداری شده است، اما تقسیم ظرفیت‌های مختلف و استفاده اشتراکی از اکانت برخلاف قوانین رسمی پلی استیشن است.

همان‌طور که احتمالاً حدس زده‌اید، هر یک از سه ظرفیت نامبرده شده قیمت‌های مختلفی دارند. ظرفیت اول ارزان‌قیمت‌ترین گزینه موجود است و ظرفیت دوم هم بنا به دسترسی کامل به بخش آفلاین و آنلاین، گران‌قیمت‌ترین ظرفیت است.

کسانی که اکانت ظرفیت سه می‌خرند، باید بازی را از طریق اکانتی که تحویل گرفته‌اند تجربه کنند و حق ورود به بازی از اکانت خود را ندارند. یعنی تروفی بی تروفی.

پلی استیشن اکانتی در مقایسه با پلی استیشن کپی خور گزینه امن‌تر و بهتری است، چون خطر بن شدن کنسول یا اکانت وجود ندارد، و شما می‌توانید با خریدن ظرفیت دوم، به PSN دسترسی کامل داشته باشید. اکانت ظرفیتی نسبت به خرید دیسک هم قیمت بهتری دارد و می‌تواند یک جایگزین مناسب برای کسانی باشد که نمی‌خواهند هزینه خیلی زیادی برای بازی کنند. گفتنی است که در صورت رعایت‌نکردن محدودیت‌ها و قوانین هر ظرفیت، احتمال قفل‌شدن بازی و اکانت وجود دارد، پس حتماً موقع استفاده از ظرفیت یک یا سه حواستان را جمع کنید تا اکانت را از دست ندهید.

یکی از لذت‌های انکارناپذیر دنیای بازی‌های ویدیویی امکان تجربه بازی‌ها به شکل دو یا چند نفره است.مطلب بهترین بازی‌های دو نفره PS5 هم مناسب کسانی است که از پلی استیشن ظرفیتی استفاده می‌کنند و هم کسانی که می‌خواهند دستگاه را کپی خور کنند.

کپی خور بهتر است یا اکانتی؟

کنسول پلی استیشن 5 و دوال سنس که روی یک میز چوبی قرار گرفته
ک‍پی خور کردن پلی استیشن ۵ به مراتب سخت‌تر از کپی خور کردن پلی استیشن ۴ است

خرید کنسول پلی استیشن کپی خور یا اکانتی کاملاً به نحوه استفاده بازیکن از دستگاه بستگی دارد. اگر گیمر حرفه‌ای هستی یا می‌خواهید با دوستانتان مشغول بازی‌های آنلاین و چند نفره شوید، قطعاً کنسول کپی خور به درد شما نخواهد خورد، و باید سراغ ظرفیت دوم یا سوم بروید و بازی اکانتی بخرید؛ اما اگر قصدتان از خرید کنسول صرفاً بازی‌های آفلاین باشند و کاری نداشته باشید که بازی آپدیت می‌شود یا نه و با محدودیت بودجه هم روبه‌رو باشید، خرید کنسول کپی خور تصمیم اقتصادی‌ای برای شما خواهد بود.

بازی‌های آفلاین و داستانی همیشه از محبوبیت زیادی برخوردار بوده‌اند. مطلب بهترین بازی‌های آفلاین PS5 شما را با برخی از بهترین عناوین این دسته‌بندی آشنا خواهد کرد.

جمع‌بندی

اگر قصد خرید کنسول دست‌دوم پلی استیشن داشتید، حتماً یادتان باشد که از فروشنده بپرسید که دستگاه کپی خور شده است یا به اینترنت وصل می‌شود. اگر هم کنسول اکانتی است از وضعیت اکانت‌ها مطلع شوید.

برای خرید اکانت‌های ظرفیتی هم از فروشنده‌های مطمئن خرید کنید تا برای دستگاه مشکلی پیش نیاید، چون برخی فروشنده‌ها با فروختن یک ظرفیت به چند نفر، در صدد سود بیشتر هستند که برای شما و دیگر کاربران ایجاد خطر می‌کند. این نکته را هم فراموش نکنید که کپی خور کردن دستگاه به معنی تمام‌شدن گارانتی آن است و پشتیبانی رسمی آن دیگر برای شما فعال نخواهد بود. در بازار ایران خرید بازی اورجینال یا دیسک کمی دشوار است و همین باعث شده که بسیاری به خرید پلی استیشن کپی خور یا اکانتی رو آورند. در جدول زیر مزایا و معایب این دو گزینه را بررسی می‌کنیم.

ویژگی‌هاپلی استیشن اکانتیپلی استیشن کپی خور
قیمت بازی‌هانسبتا ارزانبسیار ارزان و گاهی رایگان
دسترسی به بخش آنلایندر ظرفیت ۲ و ۳
امنیت اکانتبالا؛ اما باید مراقب باشید
نیاز به اینترنتدر ظرفیت ۳، اتصال دائم می‌خواهد
امکان فروش مجدد بازی‌ها
لیست مقایسه پلی استیشن کپی خور و اکانتی

سوالات متداول در مورد تفاوت پلی استیشن کپی خور و اکانتی

پلی استیشن کپی خور یعنی چه؟

پلی استیشن کپی خور دستگاهی است که هک شده و شما را از خرید بازی قانونی بی‌نیاز می‌کند. بازی‌ها از طریق فلش مموری یا هارد اکسترنال روی کنسول نصب می‌شوند و امکان آنلاین شدن وجود ندارد.

آیا پلی استیشن کپی خور ارزش خرید دارد؟

اگر به دنبال بازی آنلاین نیستید و می‌خواهید فقط عناوین آفلاین تجربه کنید و پولی هم بابت بازی ندهید، بله. در غیر این صورت بهتر است که از کپی خور کردن دستگاه بپرهیزید.

آیا پلی استیشن اکانتی امن است؟

اگر به قوانین هر ظرفیت پایبند باشید و از محدودیت‌های فروشگاهی که اکانت از آنجا تهیه شده پیروی کنید، مشکلی برای اکانت و بازی پیش نخواهد آمد.

به اشتراک بگذارید
رضا مدرسی
رضا مدرسی

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *