اپل چند هفته قبل مکبوک پرو M4 را روانه بازار کرد. همانطور که انتظار میرود، آنچه در مرکز توجه بود، چیپ این لپتاپ بود؛ اما علاوه بر این، فناوری تازهای در نمایشگر آن بهکار رفته است که کسی از آن اطلاع نداشت.
«راس یانگ» (Ross Young)، تحلیلگر صنعت نمایشگر، در ایکس (توئیتر سابق) اظهار داشت که اپل در مکبوک پرو M4 برای اولین بار از نمایشگر کوانتوم دات بهجای لایه فسفر KSF قرمز استفاده میکند.
همانطور که او خاطرنشان کرده است، اپل در گذشته از لایه KSF بهخاطر بازدهی بهتر و نداشتن ماده سمی کادمیم استفاده میکرد. جدیدترین نسخه از لایههای کوانتوم دات که این شرکت برای اولین بار بهکار گرفته است، در همان حال که کادمیم ندارد، بهشدت بهینه است و گستره رنگی یا عملکرد آن در نمایش حرکات حتی میتواند بهتر باشد.
همچنین وبسایت Blur Busters از بهبود نمایشگر مکبوک پرو M4 گفت. این وبسایت اشاره کرد که زمان پاسخگویی صفحهنمایش «بهمیزان قابل توجهی» سریعتر بهنظر میرسد.
شرکتهای تولیدکننده تلویزیون سالها است که در محصولات خود کوانتوم دات بهکار میبرند. اینکه اپل تازه از این فناوری استفاده کرده و همچنین صحبتی از آن بهمیان نیاورده، محل بحث است. بهنظر میرسد اپل از آنجا که از عملکرد نسخههای قدیمیتر کوانتوم دات راضی نبود، از بهکارگیری آنها در نمایشگرهای خود خودداری میکرد. همچنین بهایندلیل که این تغییر فنی اثر قابل توجهی روی تصمیم مشتریان در خرید ندارد، این موضوع را رسانهای نکرد.
دور از انتظار نیست مکبوک ایر M4 هم به لایه کوانتوم دات مجهز شد. این مدل مکبوک در بهار ۲۰۲۵ به بازار معرفی میشود و مهمترین ویژگی آن، چیپ M4 است. در واقع اپل برای اولین پس از ده سال همه محصولات مک را همزمان با جدیدترین چیپست خود عرضه خواهد کرد.