آیا تا به حال فکر کردهاید که چرا نگهداری از یخچال اهمیت دارد؟ نگهداری درست از یخچال، کلید حفظ عملکرد و طول عمر بهینه آن است. روشهای نگهداری خوب به شما کمک میکنند تا با جلوگیری از تعمیرات هزینهبر، عمر دستگاه خود را افزایش دهید. یخچالهای اسنوا بهعنوان یکی از برندهای معتبر در بازار لوازم خانگی شناخته میشوند که مانند هر دستگاه دیگری، ممکن است در برخی موارد با مشکلاتی مواجه شوند. عیب یابی یخچال اسنوا نیازمند دانش فنی و تجربه است. با این حال، برخی از مشکلات ساده را میتوانید خودتان نیز برطرف کنید. در ادامه مطلب با مشکلات یخچال اسنوا آشنا میشویم.
۱. اختلال در تنظیمات دمای یخچال فریزر اسنوا
تنظیمات دمای یخچال فریزر اسنوا برای حفظ کیفیت مواد غذایی بسیار مهم است. تغییرات ناگهانی و مکرر ولتاژ برق از مشکلات یخچال اسنوا بوده که بر تنظیمات دستگاه تاثیر میگذارد. در برخی موارد، خرابی سنسور دما یا مشکلات در برد الکترونیکی و افزایش یا کاهش دمای محیط میتواند باعث بر هم خوردن تنظیمات شود.
در صورت بروز مشکل در تنظیم دما، میتوان با استفاده از پنل لمسی یخچال و تنظیم مجدد دما بر روی مقادیر استاندارد (۴-۵ درجه برای یخچال و ۱۸- درجه برای فریزر) این مشکل را برطرف کرد.
قصد خرید یخچال اسنوا رو داری، اما مدلهای پرفروش رو نمیشناسی؟ پس این مطلب را حتما مطالعه کن! پرفروش ترین یخچال اسنوا؛ نگاهی به بهترین یخچال ساخت ایران با کیفیت جهانی
۲. کارایی ضعیف لاستیک یخچال
در صورتی که یخچال فریزر اسنوا به اندازه کافی سرد نشود، حتی با وجود تنظیم صحیح دما، احتمالا مشکل از لاستیک دور درب است. این لاستیکها وظیفه ایجاد یک آببندی کامل بین درب و بدنه یخچال را دارند و با گذشت زمان ممکن است سفت شده، ترک برداشته یا تغییر شکل دهند و در نتیجه هوای گرم به داخل یخچال نفوذ کند و باعث کاهش دما شود.
تعویض این لاستیکها با قطعات اصلی و اورجینال، مشکل را برطرف و از هدر رفتن انرژی و فساد مواد غذایی جلوگیری میکند.
۳. خراب شدن رله کمپرسور یخچال فریزر اسنوا
اگر یخچال فریزر اسنوا شما سرد نمیشود، ممکن است مشکل از کمپرسور یا رله آن باشد. کمپرسور وظیفه فشرده سازی گاز مبرد و ایجاد سرما را بر عهده دارد. رله نیز فرمان روشن شدن کمپرسور را صادر میکند. خرابی هر یک از این قطعات باعث توقف چرخه سرمایش و در نتیجه عدم سرمایش یخچال میشود.
از خراب نبودن رله مطمئن شوید. چنانچه نیاز به تعویض داشت، آن را تعویض کنید. همچنین مراجعه به تکنسین متخصص را پیشنهاد میدهیم.
۴. آسیب به کمپرسور یخچال اسنوا
خرابی کمپرسور یخچال اسنوا معمولا به دلیل گرمای بیش از حد، گرد و غبار، خرابی فن، پر شدن بیش از حد یخچال، نوسانات برق یا کمبود گاز مبرد رخ میدهد.
اگر کمپرسور به اندازه کافی خنک نشود، به دلیل گرمای بیش از حد ممکن است بسوزد. تجمع گرد و غبار بر روی کمپرسور باعث افزایش دما و کاهش کارایی آن میشود. فن کمپرسور وظیفه خنک کردن آن را دارد. خرابی فن باعث میشود کمپرسور به دلیل گرمای بیش از حد آسیب ببیند.
کویلهای کندانسور را به صورت دورهای از گرد و غبار پاک کنید. برای محافظت از یخچال در برابر نوسانات برق، از محافظ برق استفاده کنید. در صورت سوختن کمپرسور، تعویض آن ضروری است؛ اما در صورت آسیب جزئی، ممکن است قابل تعمیر باشد. در صورتی که کمپرسور دچار آسیب جزئی شده باشد، ممکن است با تعمیر قابل استفاده شود. اما اگر کمپرسور سوخته باشد، تعویض آن ضروری است. تعویض کمپرسور کاری تخصصی بوده و بهتر است توسط تکنسین مجرب انجام شود.
۵. خراب شدن فیلتر درایر یخچال
فیلتر درایر، یک قطعه حیاتی در سیستم تبرید یخچال است که وظیفه جذب رطوبت و ناخالصیهای موجود در گاز مبرد را بر عهده دارد.
وجود رطوبت در سیستم میتواند باعث خوردگی لولهها، کاهش راندمان سرمایشی و افزایش مصرف انرژی شود. همچنین، ذرات جامد میتوانند مسیر جریان مبرد را مسدود کرده و به کمپرسور آسیب برسانند. فیلتر درایر با جذب رطوبت و فیلتر کردن ذرات، از بروز این مشکلات جلوگیری میکند.
خرابی فیلتر درایر منجر به کاهش سرمایش، ایجاد صداهای غیرعادی و حتی یخ زدن لولههای مویین میشود. برای رفع این مشکل از مشکلات یخچال اسنوا، تعویض فیلتر با یک نمونه جدید و مشابه ضروری است. بنابراین، بررسی دورهای وضعیت فیلتر درایر و تعویض به موقع آن، نقش مهمی در حفظ عملکرد صحیح و افزایش عمر مفید یخچال دارد.
در مقاله تنظیم دمای یخچال اسنوا را چگونه انجام دهیم؟ به شما نحوه درست تنظیم دمای یخچالهای برند اسنوا را آموزش دادیم.
۶. آسیب شیر برقی یخچال
شیر برقی یک قطعه الکترومغناطیسی است که جریان مبرد را در سیکل تبرید یکطرفه میکند. این قطعه با باز و بسته شدن خود، کنترل مسیر عبور مبرد را به دست میگیرد و از بازگشت آن به سمت مخالف جلوگیری میکند.
با گذشت زمان و استفاده مداوم، شیر برقی ممکن است دچار سایش و پارگی شده و کارایی خود را از دست دهد. رسوبات موجود در مبرد باعث گرفتگی شیر برقی و اختلال در عملکرد آن خواهد شد. با اختلال در سیکل تبرید، یخچال قادر به ایجاد سرمای کافی نبوده و عملکرد آن به شدت کاهش مییابد. خرابی شیر برقی از مشکلات یخچال اسنوا است که باعث میشود مبرد به صورت نامنظم در سیستم جریان یابد و در نتیجه سیکل تبرید به درستی انجام نشود.
تنها راه حل برای رفع مشکل خرابی شیر برقی، تعویض آن با یک قطعه جدید و مشابه است. تعویض شیر برقی باید توسط تکنسین متخصص انجام شود.
۷. برفک زدن یخچال
برفک زدن در یخچالهای مدرن اگرچه کمتر از یخچالهای قدیمی رخ میدهد، اما همچنان ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد.
در برخی موارد، به دلایلی مانند خرابی قطعات یا نصب نادرست، ممکن است این جداسازی بهطور کامل صورت نگیرد و هوای گرم و مرطوب محیط به داخل یخچال نفوذ کند. این هوا با برخورد به سطوح سرد یخچال، باعث تشکیل برفک میشود.
سیستم برفکزدایی بهطور خودکار برفکهای تشکیل شده در یخچال را آب میکند. خرابی هر یک از اجزای این سیستم، مانند تایمر، هیتر یا ترموستات، باعث تجمع برفک و ایجاد مشکل میشود.
تجمع برفک باعث کاهش فضای داخلی یخچال و همچنین اختلال در گردش هوای سرد میشود. در نتیجه، یخچال قادر به حفظ دمای مناسب نخواهد بود. برای ذوب کردن برفک، کمپرسور یخچال مجبور است بیشتر کار کند و در نتیجه مصرف انرژی افزایش مییابد. تجمع برفک میتواند به برخی از قطعات یخچال، مانند اواپراتور، آسیب برساند.
در برخی موارد، ممکن است با تمیز کردن کویلهای کندانسور یا تعویض لاستیک دور درب، مشکل برطرف شود.
۸. خرابی بردهای الکترونیکی یخچال
یخچالهای اسنوا برای بهبود عملکرد و ارائه امکانات بیشتر، از چندین برد الکترونیکی استفاده میکنند. هر یک از این بردها وظیفه کنترل بخش خاصی از یخچال را بر عهده دارد.
برد نمایشگر رابط بین کاربر و یخچال است. برد تغذیه و فرمان بهعنوان مغز یخچال عمل کرده و وظیفه کنترل کلیه عملکردهای یخچال از جمله روشن و خاموش شدن کمپرسور، تنظیم دما و فعال کردن حالتهای مختلف را بر عهده دارد. برد اینورتر نیز سرعت و قدرت کمپرسور را کنترل میکند.
خرابی برد از مشکلات یخچال اسنوا است. در صورت خرابی هر یک از این بردها، یخچال با اختلالاتی مانند عدم سرمایش مناسب، عدم پاسخگویی به دستورات کاربر، نوسانات دما و … مواجه میشود. در این شرایط، تکنسین یخچال با استفاده از ابزارهای تخصصی، نسبت به عیبیابی بردهای الکترونیکی اقدام میکند. اگر برد قابل تعمیر نباشد، باید برد معیوب با یک برد جدید و مشابه تعویض شود.
نگاه کلی به مشکلات یخچال اسنوا
در این مطلب بهطور اختصاصی به عیبیابی یخچال اسنوا پرداختیم. رایجترین مشکلات یخچال اسنوا شامل اختلال در تنظیمات دما، کاهش کارایی لاستیک دور درب، خرابی رله کمپرسور، آسیب به کمپرسور، خرابی فیلتر درایر، آسیب به شیر برقی، برفک زدن یخچال و خرابی بردهای الکترونیکی است. از آنجایی که باید به عیبها و مشکلات یخچال سریع رسیدگی شود تا از مشکلات بزرگتر جلوگیری کنیم، رفع خطاهای یخچال اسنوا را توضیح دادیم و توصیه کردیم در صورت نیاز از تکنسینهای حرفهای کمک بگیرید.
جدول زیر تنها یک راهنمای کلی است و ممکن است مشکلات پیچیدهتری در یخچال شما وجود داشته باشد.
مشکل ⁉ | علت احتمالی 🤔 | راه حل پیشنهادی 💡 |
---|---|---|
اختلال در تنظیمات دما | نوسانات برق، خرابی سنسور، مشکل در برد | تنظیم مجدد دما، بررسی اتصالات، تماس با تکنسین |
کارایی ضعیف لاستیک دور درب | سفت شدن، ترک خوردگی، تغییر شکل | تعویض لاستیک |
خرابی رله کمپرسور | خرابی قطعه الکترونیکی | بررسی و تعویض رله |
آسیب به کمپرسور | گرمای بیش از حد، گرد و غبار، خرابی فن، نوسانات برق، کمبود گاز | تمیز کردن کویلها، استفاده از محافظ برق، تعویض کمپرسور (توسط تکنسین) |
خرابی فیلتر درایر | جذب بیش از حد رطوبت و ناخالصیها | تعویض فیلتر |
آسیب شیر برقی | سایش، رسوب گرفتگی، مشکلات الکترونیکی | تعویض شیر برقی (توسط تکنسین) |
برفک زدن یخچال | خرابی سیستم برفک زدایی، نفوذ هوای گرم | بررسی و تعمیر سیستم برفک زدایی |
خرابی بردهای الکترونیکی | نقص در قطعات، نوسانات برق | بررسی و تعویض برد (توسط تکنسین) |
پرسش های متداول در مورد رفع خطاهای یخچال اسنوا
دلایل متعددی از جمله خرابی کمپرسور، نشت گاز، مشکلات در تنظیمات دما یا خرابی لاستیک دور درب میتواند باعث این مشکل شود.
خرابی سیستم برفکزدایی، مسدود شدن لولههای تخلیه آب و نفوذ هوای گرم به داخل یخچال از جمله دلایل اصلی برفک زدن هستند.
این صدا میتواند به دلایل مختلفی از جمله خرابی کمپرسور، فن، یا سایش قطعات ایجاد شود.
افزایش مصرف برق میتواند به دلیل خرابی کمپرسور، نشت گاز، تجمع برفک یا خرابی قطعات الکترونیکی باشد.