چرا گوشی ریلمی نخریم؟ بررسی کامل مزایا و معایب گوشی موبایل ریلمی

اگر ریلمی (Realme) نامی تازه برای شماست و آشنایی چندانی با آن ندارید، اصلاً تنها نیستید. این کمپانی تولید محصولات الکترونیکی، مخصوصاً گوشی، چند سالی است که نام و نشانی برای خود دست‌وپا کرده و پیشرفت قابل‌توجه و شاید حتی شگفت‌انگیزی در کشورهای مختلف داشته است. درصورتی‌که برایتان سؤال شده چرا گوشی ریلمی نخریم یا اینکه آیا گوشی‌های ریلمی خوب است، تا انتهای این مقاله با بلاگ ترب همراه باشید تا به مهم‌ترین سؤالات شما درباره گوشی‌های نوظهور ریلمی و برند آن پاسخ دهیم.

تاریخچه‌ای کوتاه از برند ریلمی

لوگو برند Realme با پس‌زمینه زرد رنگ
ریلمی، یک برند چینی نوظهور

 ریلمی یک شرکت چینی است که کار خود را از سال ۲۰۱۰ میلادی و به‌عنوان زیرمجموعه اوپو (Oppo) آغاز نمود، اما در سال ۲۰۱۸ توانست به استقلال کامل برسد و محصولات خودش را تولید و روانه بازار کند. از آن زمان تاکنون این شرکت گوشی‌ها و لوازم الکترونیکی جذاب و پرطرف‌دار در اختیار مصرف‌کنندگان قرار داده و حالا علاوه بر بازارهای اولیه خود، یعنی چین و هندوستان، وارد کشورهای متعددی در قاره آمریکا، اروپا و آسیا شده است.

ریلمی در کنار برندهایی چون اوپو، وان‌پلاس و ویوو به ابر کمپانی حوزه فناوری BBK Electronics تعلق دارد. ارتباط میان زیرمجموعه‌های BBK هیچ‌گاه به‌صورت دقیق مشخص نشده، اما ما بعضاً شاهد اشترک تکنولوژی و نوآوری‌ها میان این شرکت‌ها بوده‌ایم؛ مخصوصاً اوپو و وان‌پلاس.

نخستین گوشی ریلمی، Realme 1، در می ۲۰۱۸ به بازار کشور هند عرضه شد و در ادامه نیز نوبت به Realme 2 و Realme 2 Pro رسید که همگی محصولاتی اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه بودند. این برند نوپا اواسط ۲۰۱۹ رسماً اعلام کرد که قصد ورود به بازارهای اروپایی را دارد و در عرض یک سال با رشد ۸۴۸ درصدی در فروش به یکی از ۱۰ برند مطرح تولید تلفن همراه و همچنین برند نوظهور شماره یک جهان تبدیل شد. بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده، هم‌اکنون ریلمی چیزی نزدیک به ۴ درصد از سهم بازار بین‌المللی گوشی را در اختیار دارد که رقم قابل‌توجهی است.

در صورتی که قصد آشنایی بیشتر با برند ریلمی را دارید، ما مطالعه مقاله گوشی ریلمی ساخت کجاست؟ را به شما توصیه می‌کنیم. همچنین اگر تاریخچه برندها برایتان جذابیت دارد، مطالعه مطلب تاریخچه برند شیائومی نیز خالی از لطف نیست.

آیا گوشی های ریلمی خوب است؟

تصویر چند مدل از گوشی های ریلمی
ریلمی سری‌ها و مدل‌های متنوع و جذابی دارد

 مشخصاً پاسخ به این سؤال که آیا گوشی‌های ریلمی خوب هستند یا نه؛ آن‌قدر که فکر می‌کنیم ساده نیست. این کمپانی درست مثل بقیه شرکت‌های سازنده تلفن همراه سری‌ها و مدل‌های متنوعی را روانه بازار کرده که هرکدام نقاط قوت و ضعف مخصوص به خودشان را دارند.
فلسفه کلی Realme از ابتدای ورود به بازار بین‌المللی تولید گوشی‌های قدرتمند با طراحی مدرن و قیمت مناسب بوده و این موضوع به‌وضوح در خطوط تولید مختلف شرکت قابل‌مشاهده است. با این حال این برند تازه‌وارد و مشتاق تلاش کرده طی چند سال اخیر تنوع محصولات خود را گسترش دهد. ریلمی مجموعاً چند سری مختلف از گوشی را تولید کرده که برخی از آن‌ها نه در ایران و نه بازار بین‌المللی یافت نمی‌شوند و نتیجتاً ما به آن‌ها نخواهیم پرداخت. با این حال سری‌های زیر به‌عنوان محصولات اصلی شرکت معرفی و عرضه شده‌اند و هر یک روی عناصر به خصوصی متمرکز هستند:

  • سری شماره‌دار: گوشی‌های پایین تا میان‌رده، حاصل تلفیق عملکرد، کارایی، طراحی مدرن، دوربین قدرتمند و قیمت اقتصادی
  • سری Narzo: گوشی‌های گیمینگ اقتصادی با تمرکز روی تراشه، باتری و صفحه نمایش
  • سری GT: گوشی‌های پرچم‌دار و بالارده که کیفیت در بالاترین سطح ممکن را هدف قرار داده‌اند، اما آنچنان روی عملکرد دوربین متمرکز نیستند
  • سری C: گوشی‌های پایین‌رده و اقتصادی که به‌خاطر باتری‌های حجیم و صفحه نمایش بزرگ برای استفاده روزمره ایدئال هستند

مزایا و معایب گوشی موبایل ریلمی

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، صادر کردن احکام کلی درباره طیف گسترده‌ای از گوشی‌های همراه می‌تواند کار چالش‌برانگیز و شاید نادرست باشد. با این حال گوشی‌های ریلمی یک سری نقاط قوت یا ضعف مشترک هم دارند که به سیاست‌گذاری‌های کلان شرکت و تکنولوژی‌های در اختیار آن بازمی‌گردد.

ریلمی با هدف جذب مخاطبان جوان و ارائه نوآوری‌های متعدد وارد بازار گوشی‌های هوشمند شده و همچنان تلاش دارد در این مسیر قدم بردارد. بررسی‌های نزدیک ما در کنار آنچه خریداران در فروشگاه‌های بزرگ داخلی می‌گویند نشان می‌دهد گوشی‌های ریلمی از کیفیت ساخت بسیار بالایی برخوردار هستند و مهم‌تر از آن، ارزش خرید قابل‌توجهی نسبت به خیلی از رقبای موجود در بازار دارند.

ما در ادامه به بررسی مهم‌ترین مزایا و معایب گوشی موبایل ریلمی خواهیم پرداخت:

نکات مثبت گوشی ریلمی

تصویر گوشی ریلمی ۱۲ پرو پلاس در سه رنگ طلایی، سبز و مشکی

۱. ویژگی‌ها و نوآوری

ریلمی مثل بقیه کمپانی‌های ساخت گوشی تلاش می‌کند با ارائه جدیدترین و جذاب‌ترین فناوری‌ها و قابلیت‌ها در محصولات خود، گوی سبقت را از رقبا برباید. با فاکتورگیری مدل‌های اقتصادی و پایین رده، اکثر گوشی‌های Realme همگام با پیشرفت‌های روز در دنیای موبایل روانه بازار می‌شوند و از ویژگی‌هایی مثل اینترنت 5G، صفحه‌نمایش سوپر امولد با نرخ تازه‌سازی بالا، رابط کاربری با قابلیت شخصی‌سازی قابل‌توجه، دوربین باکیفیت و بسیاری موارد دیگر بهره می‌برند. به‌طورکلی می‌توان گفت ریلمی جزء شرکت‌هایی است که به‌خاطر جایگاهش در بازار و نیاز به افزایش حداکثری مشتریان به شکل پیوسته در حال ایجاد نوآوری و ارائه امکانات و ویژگی‌های تازه است.

۲. باتری

همه عناصر دیگر را هم که کنار بگذاریم، گوشی‌های ریلمی بدون شک در زمینه ارائه باتری‌های پرقدرت و قابل‌اعتماد حرف زیادی برای گفتن دارند. ریلمی تلاش کرده حتی با مدل‌های اقتصادی و ارزان‌قیمت خود که شامل باتری‌های ۴۵۰۰ الی ۵۰۰۰ میلی‌آمپری می‌شوند، عملکردی تحسین‌برانگیز ارائه دهد. اگرچه این فقط یک سمت ماجراست.

ریلمی امروزه در زمینه بهره‌گیری از باتری‌های پرظرفیت و درجه یک اقدامات جدی انجام می‌دهد؛ به‌عنوان‌مثال گوشی پرچم‌دار GT 8 Pro از باتری ۷۰۰۰ الی ۸۰۰۰ میلی‌آمپری استفاده خواهد کرد و قطعاً می‌تواند طرف‌داران و مشتاقان بی‌شماری داشته باشد.

۳. رابط کاربری ریلمی

با اینکه رابط کاربری ریلمی (یا همان Realme UI) از همان فریم پایه‌ای اندروید استفاده می‌کند، به واسطه شخصی‌سازی‌ها و امکانات جدیدش تجربه‌ای بسیار لذت‌بخش و مطلوب را به کاربران ارائه می‌دهد. البته این رابط کاربری در برخی موارد بی‌نقص هم نبوده و کاربران وجود باگ و مشکلات عملکردی در آن را گزارش کرده‌اند. با تمام این اوصاف Realme UI نشان داده پتانسیل تبدیل‌شدن به یکی از بهترین رابط کاربری‌های اندرویدی در بازار را دارد.

۴. ارزش خرید و قیمت

بررسی‌های ما نشان می‌دهد گوشی‌های ریلمی در بازه‌های قیمتی مختلف نسبت به رقبای نام‌ونشان‌داری مثل شیائومی و سامسونگ ارزش خرید بالاتری دارند. در واقع در موارد مختلف مشاهده شده که گوشی‌های ریلمی با وجود ارائه کیفیت مناسب و قدرت سخت‌افزاری در حد و اندازه رقبا، قیمت پایین‌تری دارد و این‌گونه به‌نوعی یک قدم از بقیه جلوتر است.

صدالبته چنین مواردی برای همه مدل‌های Realme صدق نمی‌کند و برخی محصولات این شرکت قیمت بسیار بالایی دارند. با این حال اگر بخواهیم گوشی‌های ریلمی را به‌عنوان یک مجموعه کلی بررسی کنیم، این شرکت معمولاً محصولاتی خوش‌قیمت را با ارزش خرید بالا روانه بازار می‌کند و دقیقاً به همین خاطر توانسته درصد قابل‌توجهی از کاربران را به سمت خود جذب نماید.

۵. طراحی ظاهری

یکی دیگر از ویژگی‌های برجسته ریلمی طراحی زیبا، مدرن، خاص و نوآورانه گوشی‌هایش است. مدل‌هایی چون GT2 Pro و Realme 12 Pro Plus با شمایل ظاهری منحصر به‌فرد و جذاب خود حضور پررنگی در بازارهای بین‌المللی دارند. برخی طراحی‌های ریلمی مثل Narzo 50A با واکنش‌های ضدونقیضی مواجه بوده‌اند، اما این برند نشان داده شجاعت ریسک‌پذیری و ارائه محصولات متفاوت را دارد.

۶. عملکرد و سخت‌افزار

بدون تردید سطح عملکرد و قدرت سخت‌افزار مدل‌های مختلف ریلمی با هم تفاوت دارد و مثل همه برندهای دیگر، برخی محصولات این شرکت بهتر از آب درآمده‌اند و برخی نیز در حد انتظارات نبوده‌اند. با تمام این اوصاف به‌طورکلی گوشی‌های ریلمی در رده‌های قیمتی خود سخت‌افزار قابل‌اتکا، شارژ سریع و دوربین‌های باکیفیتی ارائه می‌دهند.

نقاط ضعف گوشی ریلمی

تصویر گوشی ریلمی GT Neo 3T زرد رنگ

۱. نداشتن ثبات در کیفیت ساخت

متأسفانه، مدل‌های اقتصادی و ارزان‌تر گوشی‌های ریلمی از کیفیت ساخت و مواد اولیه فوق‌العاده‌ای بهره نمی‌برند و مخصوصاً زمانی که آن‌ها را کنار مدل‌های میان‌رده و بالارده شرکت قرار دهیم، شاید کمی ناامید شویم. البته که این عیب به‌خصوص در گوشی‌های اقتصادی بقیه شرکت‌های نیز به‌وضوح قابل‌مشاهده است.

۲. تمرکز بیشتر روی مدل‌های میان‌رده و اقتصادی

شاید این مورد لزوما یک نقص از سوی ریلمی نباشد و مخاطبان عام آن را یک مزیت بدانند؛ با این حال نمی‌توان انکار کرد که ریلمی در زمینه تولید گوشی‌های بالارده و پرچم‌دار عملکرد درخشانی ندارد و طیف گسترده‌ای از محصولات را در این زمینه ارائه نمی‌کند.

۳. دسترسی‌پذیری، لوازم جانبی و تعمیرات

احتمالاً بتوان گفت بزرگ‌ترین نقص فعلی گوشی‌های ریلمی سطح پایین دسترسی‌پذیری آن‌ها باشد. به خاطر اینکه ریلمی نسبت به برندهای دیگر مثل سامسونگ، شیائومی و اپل مشتریان کمتری دارد، معمولاً پیدا کردن لوازم جانبی و یا یدکی آن دشوارتر است و این مورد می‌تواند برای مخاطبان عام چالش‌برانگیز باشد. از سوی دیگر خیلی از مدل‌های Realme به‌صورت بین‌المللی و در تمام بازارها عرضه نمی‌شوند و خیلی اوقات انتخاب خریداران موقع بررسی این برند محدود خواهد بود.

اگر تنوع و دسترسی به لوازم جانبی مثل قاب و وسایل تزئینی برایتان اهمیت زیادی دارد، پیشنهاد می‌کنیم به‌جای ریلمی، سراغ برندهای پرطرفدارتر و رایج‌تر مانند شیائومی بروید.

۴. پشتیبانی نرم‌افزاری

از جمله نکات منفی دیگر در گوشی‌های ریلمی که مورد انتقاد کاربران قرار گرفته و باعث شده برخی بپرسند «چرا گوشی ریلمی نخریم»، پشتیبانی نرم‌افزاری کمپانی است. ریلمی اصولاً پشتیبانی ۳ساله را در دستور کار خود قرار داده که باتوجه‌به پشتیبانی عادی ۴ساله توسط گوشی‌های رقیب و حتی افزایش آن در گوشی‌های بالارده بازار تا ۷ سال، اصلاً راضی‌کننده و مطلوب نیست.

گوشی‌های ریلمی در بازار ایران

تصویری از گوشی ریلمی Q3T
محبوبیت ریلمی در بازار کشورمان روبه‌افزایش است

 گوشی‌های ریلمی طی چند سال اخیر علاوه بر به‌دست‌آوردن محبوبیت شگفت‌انگیز در بازارهای بین‌المللی، در بازار کشورمان نیز رشد چشمگیری داشته‌اند. برخی از مدل‌های اقتصادی Realme مثل نوت ۵۰، C51 و C61 از جمله گوشی‌های پرفروش در فروشگاه‌های داخلی هستند.

علی‌رغم این افزایش محبوبیت و شناخت کاربران از گوشی‌های ریلمی، همچنان می‌تواند ادعا کرد این برند آن‌قدر در میان مخاطبان جا نیفتاده است. در همین راستا مشکلاتی چون موجود نبود خیلی از مدل‌ها، کمبود قطعات یدکی و سخت پیداشدن لوازم جانبی (مثل قاب، شارژر، گلس و غیره) گریبان‌گیر علاقه‌مندان به گوشی‌های ریلمی است.

متأسفانه اخیراً اکثریت مدل‌های Realme در بازار ایران ناموجود شده‌اند و صرفاً چند مدل اقتصادی و پایین رده (مثل Note 50، C51، C61، C53، C55 و Narzo 50A) در فروشگاه‌ها یافت می‌شوند. در نتیجه افرادی که به دنبال گوشی‌های میان‌رده و یا حتی بالارده باشند، فعلاً نمی‌توانند ریلمی را به‌عنوان یک گزینه جدی در نظر بگیرند. صدالبته امیدوار هستیم این مشکل در آینده نزدیک برطرف شود و شاهد بازگشت مدل‌های متنوع و جذاب این برند به بازار باشیم.

جمع‌بندی

ریلمی به‌عنوان یک برند نسبتاً نوظهور و تازه‌نفس در بازار گوشی‌های هوشمند در چند سال اخیر محصولات بسیار جذاب، پرفروش، خوش‌قیمت و متنوعی به دست مشتریان داده و در مدت‌زمان کوتاهی نام خود را به‌عنوان یک برند پیش‌گام در سطح بین‌المللی اثبات کرده است. پاسخ به این سؤال که «چرا گوشی ریلمی نخریم» تا حدی دشوار خواهد بود، چراکه این کمپانی با ارائه محصولات نوآورانه و باکیفیت جای حرف زیادی باقی نگذاشته است.

با تمام این اوصاف در حال حاضر گوشی‌های ریلمی در بازار ایران با مشکل کمبود موجودی (و در راستای آن تنوع پایین)، دسترسی‌پذیری نامطلوب و پشتیبانی نرم‌افزار نه‌چندان رضایت‌بخش مواجه هستند و این موارد می‌تواند روی انتخاب خیلی از خریداران تأثیر بگذارد. اما خب به‌طورکلی باید گفت Realme بدون دلیل به یکی از برندهای درجه یک دنیا در زمینه تولید گوشی تبدیل نشده و اگر بتوانید مدل موردنظرتان را از میان محصولات موجود در بازار داخلی پیدا کنید، از انتخاب خود پشیمان نخواهید شد.

برای بررسی، مقایسه و خرید گوشی‌های ریلمی با بهترین قیمت حتما به سایت ترب سر بزنید. نشان ضمانت ترب خیال شما را بابت اطمینان از فروشندگان و امنیت خرید راحت می‌کند و در کنار آن قابلیت خرید حضوری از طریق بخش شهر من برایتان وجود خواهد داشت.

سوالات متداول درباره گوشی‌های ریلمی

بزرگترین معایب گوشی‌های ریلمی چیست؟

از بزرگترین معایب گوشی‌های برند ریلمی می‌توان به دسترسی‌پذیری پایین، کمبود تنوع مدل‌ها در بازار ایران و پشتیبانی نرم‌افزار ضعیف اشاره کرد.

آیا گوشی های ریلمی خوب است؟

گوشی‌های ریلمی معمولا از کیفیت ساخت و عملکرد مطلوب بهره می‌برند و با ارائه ویژگی‌های نوآورانه و قیمت مناسب، از گزینه‌های جذاب بازار گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آیند. در کنار این‌ها می‌توان به دوربین باکیفیت، باتری قدرتمند و طراحی زیبای ریلمی هم اشاره کرد.

برند ریلمی متعلق به کدام کشور است؟

ریلمی به‌عنوان زیرمجموعه کمپانی چینی BBK Electronics فعالیت مستقل خود را از سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز نمود و اکنون یکی از ده برند برتر تولیدکننده گوشی در دنیا به‌حساب می‌آید. همچنین اوپو و وان‌پلاس دیگر زیرمجموعه‌های BBK هستند.

🔗 منابع: Slashgear | Techradar

محمدجواد مبین‌زاده
محمدجواد مبین‌زاده

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *