راهنمای خرید بهترین کنسول بازی؛ قدرت، بازی‌های انحصاری یا قابل حمل بودن؟

کنسول‌های بازی از چند دهه پیش به‌عنوان قلب صنعت سرگرمی معرفی شدند و تجربه‌هایی فراموش‌نشدنی و ماندگار را در پلتفرم‌ها و ژانرهای مختلف به مخاطبان هدیه دادند. از خاطرات نوستالژیک کنسول‌های میکرو و سگا جنسیس گرفته تا دوران طلایی پلی‌استیشن ۲، هر کنسول بازی در زمان خودش با جذب میلیون‌ها گیمر، میراثی ارزشمند و هیجان‌انگیز بر جا گذاشته است.

از کنسول‌های قدرتمند PS5 و ایکس باکس سری ایکس گرفته تا محصولات اقتصادی‌تر نظیر ایکس باکس سری اس و کنسول‌های دستی نینتندو سوئیچ، گزینه‌های موجود در بازار متعدد و پرشمار است و شما برای تصمیم‌گیری درست نیاز به یک راهنمای جامع و کامل دارید. پس با ما همراه باشید تا با هم با بهترین کنسول‌ها بر اساس پلتفرم، استایل، بازی‌ها و بودجه آشنا شویم.

ویژگی‌های یک کنسول خوب چیست؟

تصویر کنترلر دوال سنس پلی استیشن ۵ سفید رنگ
انتخاب یک کنسول خوب به عواملی مانند مدرن بودن، بازی‌های انحصاری، قدرت سخت‌افزاری، قیمت و سبک طراحی بستگی دارد.

به‌طورکلی توصیف یک «کنسول خوب» می‌تواند مسئله‌ای چندلایه و پیچیده باشد، چرا که هر کاربر بر اساس نیازها، تمایلات، سلیقه و حتی هزینه موردنظر تعریف متفاوتی از آن ارائه خواهد بود. بااین‌حال یک سری وجه شباهت و معیار عمومی نیز وجود دارد که می‌توانیم بر اساس آن‌ها میان کنسول‌های بازی تمایز ایجاد کنیم. این معیارها به شرح زیر است:

مدرن بودن: کنسول‌ها امروزه عمر محدودتری نسبت به دهه‌های گذشته دارند؛ یعنی برخلاف زمانی که ما تا سال‌های سال می‌توانستیم از پلی استیشن ۲ استفاده کنیم و خیلی هم نگران قدیمی شدن آن نباشیم، اکنون اوضاع کمی فرق کرده است. در حال حاضر کنسول‌های نسل هشتمی پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان تقریباً به پایان کار خود نزدیک می‌شوند و احتمالاً تا یکی دو سال دیگر کمتر بازی جدیدی برای آن‌ها در دسترس قرار بگیرد. در نتیجه بهتر است حین انتخاب بهترین کنسول بازی سراغ مدل‌هایی برویم که هنوز چرخه عمرشان به پایان نرسیده است.

بازی‌های انحصاری: توجه به بازی‌های موجود برای یک کنسول یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید حین خرید در نظر داشته باشید. هرکدام از شرکت‌های تولید کنسول معمولاً یک سری بازی انحصاری در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند و دست بقیه بازیکنان از این عناوین به دور است. به‌عنوان‌مثال پلی استیشن همیشه بازی‌های انحصاری شگفت‌انگیز و درجه یکی دارد که در واقع برگه برنده سونی نیز در چند دهه اخیر همین سیاست به‌خصوص بوده است. ایکس باکس در چند سال گذشته عملکرد خیلی خوبی در زمینه تولید بازی‌های انحصاری نداشته؛ اما در عوض سرویس اقتصادی و جذاب گیم پس (Game Pass) را به کاربران ارائه می‌کند.

قدرت سخت‌افزاری: عملکرد یک کنسول بازی از نظر سخت‌افزاری می‌تواند نقش قابل‌توجهی در تجربه گیمینگ شما ایفا کند. هرچه قدرت پردازشی کنسول بیشتر باشد، شما کیفیت و نرخ فریم بهتر دریافت می‌کنید و تجربه رضایت‌بخش‌تری خواهید داشت.

قیمت: باتوجه‌به وضعیت اقتصادی امروز، اکثر مخاطبان توجه ویژه‌ای به بحث قیمت‌گذاری کنسول دارند. براین‌اساس، هنگام انتخاب و خرید بهترین کنسول بازی، لازم است این نکته ویژه را در نظر داشته باشید و بر اساس بودجه‌تان محصولی باارزش خرید بالا را انتخاب کنید.

پلتفرم و سبک طراحی: یکی دیگر از موضوع‌هایی که می‌تواند در انتخاب کنسول مناسب اهمیت داشته باشید، ساختار و طراحی پلتفرم است. کنسول‌های خانگی مثل پلی استیشن و ایکس باکس اصولاً حالت ثابت دارند و نیازمند لوازم جانبی مثل تلویزیون هستند. از سوی دیگر کنسول‌هایی همچون نینتندو سوییچ علاوه بر قابل‌حمل بودن، شامل یک صفحه‌نمایش مخصوص به خود نیز می‌شوند تا نیاز شما به لوازم و تجهیزات خارجی از میان برود. پس در این بخش هم ترجیحات و استفاده شما نقش کلیدی در انتخاب کنسول ایفا خواهد نمود.

اکنون که با ویژگی‌های یک کنسول خوب و قابل‌اتکا آشنا شده‌ایم، بهتر است بدون معطلی سراغ معرفی بهترین کنسول بازی در دسته‌بندی‌های مختلف برویم.

بهترین کنسول بازی فعلی بازار؛ پلی استیشن ۵

کنسول PS5 استاندارد مدل‌های فت و اسلیم
پلی استیشن ۵ فت و اسلیم

برند پلی‌استیشن همواره برای گیمرهای سراسر جهان نامی خاص و خاطره‌انگیز محسوب می‌شود. اگر از دوره نه‌چندان موفق پلی‌استیشن ۳ بگذریم، این برند همواره عملکردی شگفت‌انگیز ارائه داده و موفق به جلب‌توجه هواداران شده است.

اکنون که چهار سالی از عمر پلی استیشن ۵ می‌گذرد ما می‌بینیم که سونی به‌راحتی کمپانی رقیب یعنی ایکس باکس را کنار زده و با اختلافی فاحش از آن پیشی گرفته است. اوضاع زمانی برای طرف‌داران پلی استیشن جالب‌تر می‌شود که در نظر بگیریم ایکس باکس در این نسل با دو کنسول مختلف به میدان رقابت آمد تا با ایجاد عنصر تنوع گیمرهای بیشتری را به‌سوی خود جذب کند. بدون شک PS5 هنوز نتوانسته در حد و اندازه بهترین کنسول بازی تاریخ که پلی استیشن ۲ باشد خوش بدرخشد، اما قطعاً در آینده از آن به‌عنوان «یکی از بهترین‌ها» یاد خواهد شد.

بر اساس آخرین آمار رسمی پلی استیشن ۵ تاکنون بیش از ۶۵ میلیون دستگاه در سراسر دنیا فروش داشته و در لیست پرفروش‌ترین کنسول‌های تاریخ در جایگاه سیزدهم قرار دارد. این عملکرد و سطح قابل‌توجه از موفقیت دلایل متعددی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان که بازی‌های انحصاری خارق‌العاده، قدرت سخت‌افزاری بالا و قیمت‌گذاری نسبتاً معقول اشاره کرد.

مدل‌ها و سخت‌افزار PS5

در حال حاضر پنج مدل مختلف از کنسول پلی استیشن ۵ در بازار کشورمان موجود است که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. پلی استیشن ۵ استاندارد (فت)
  2. پلی استیشن ۵ دیجیتال (فت)
  3. پلی استیشن ۵ استاندارد اسلیم
  4. پلی استیشن ۵ دیجیتال اسلیم
  5. پلی استیشن ۵ پرو

در یک نگاه، نسخه‌های استاندارد PS5 شامل دیسک درایو نوری می‌شوند و قابل اجرای دیسک فیزیکی بازی‌ها به‌وسیله آن‌ها وجود دارد. در مقابل نسخه‌های دیجیتال که معمولاً قیمت پایین‌تری هم دارند، این دیسک درایو را کنار گذاشته‌اند و تنها قابلیت اجرای بازی‌ها به‌صورت دیجیتالی را فراهم می‌کنند.

ما پیش از این در مقاله «تفاوت پلی استیشن ۵ دیجیتال و استاندارد» به مقایسه این دو مدل از کنسول پرداخته‌ایم که شما می‌توانید برای دریافت جزئيات و اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنید

در دسته‌بندی دیگر و همان‌طور که از نام مدل‌ها پیدا است، نسخه‌های فت ابعاد و وزن بیشتری دارند و در واقع مدل‌های اولیه پلی استیشن ۵ به‌حساب می‌آیند. سونی در سال ۲۰۲۳ از نسخه‌های اسلیم کنسول نیز رونمایی کرد که از نظر سخت‌افزاری هیچ‌گونه تفاوتی با نسخه‌های فت ندارد و صرفاً کمی کوچک‌تر و سبک‌تر هستند.

در آخر پلی استیشن ۵ پرو به‌عنوان جدیدترین مدل کنسول نسل نهمی سونی از سخت‌افزار قدرتمندتری بهره می‌برد و تنها به‌صورت تمام دیجیتال عرضه شده است. پردازنده گرافیکی PS5 Pro حدود ۴۵ درصد سریع‌تر از نسخه معمولی است و بسیاری از بازی‌ها در آن به‌صورت 4K و با نرخ فریم ۶۰ اجرا می‌شوند. از سوی دیگر تکنولوژی PSSR هم در این کنسول پیشرفته به‌کاررفته است که معادل DLSS انویدیا و FSR ای‌ام‌دی به‌حساب می‌شود و می‌تواند با استفاده از هوش مصنوعی ضمن حفظ کیفیت، بازی‌ها را روان‌تر اجرا کند.

پلی استیشن ۵ پرو از لحاظ قیمت اختلاف فاحش و تقریبا توجیه‌ناپذیری به نسخه‌های غیر پرو دارد و بر همین اساس ما در شرایط فعلی خرید آن را به شما توصیه نمی‌کنیم. با این حال اگر بودجه کافی را در اختیار دارید و می‌خواهید بهترین تجربه بازی‌های PS5 را داشته باشید، می‌توانید سراغ نسخه پرو بروید.

پلی استیشن ۵ به‌عنوان بهترین کنسول بازی حال حاضر در دنیا از لحاظ سخت‌افزاری پیشرفت چشمگیر و تحسین‌برانگیزی نسبت به نسل قبلی یعنی پلی استیشن ۴ داشته است. PS5 از یک پردازنده هشت هسته‌ای Zen 2 با فرکانس ۳.۵ گیگاهرتز و معماری RNDA 2 بهره می‌برد و قدرت پردازشی آن به ۱۰.۲۸ ترافلاپس می‌رسد. البته این مورد در نسخه پرو تا عدد شگفت‌انگیز ۱۶.۷ ترافلاپس افزایش پیدا کرده است. در کنار این‌ها می‌توان به رم ۱۶ گیگابایتی، حافظه پرسرعت یک ترابایتی و خروجی تصویر 8K اشاره نمود که همگی پلی استیشن ۵ را به یک غول گیمینگ تمام‌عیار تبدیل کرده‌اند.

مشخصات و جزئیات سخت‌افزاری کنسول پلی استیشن ۵ (نسخه غیر پرو) به شرح زیر است:

معیارتوضیحات
پردازندهپردازنده ۸ هسته‌ا‌ی Zen 2 با فرکانس پردازشی ۳.۵ گیگاهرتز (دارای فرکانس متغیر)
پردازنده گرافیکیقدرت پردازش ۱۰.۲۸ ترافلاپس، دارای ۳۶ واحد محاسباتی با فرکانس ۲.۲۳ گیگاهرتز (معماری RDNA 2 AMD)
رم۱۶ گیگابایت GDDR6
حافظه داخلی (SSD)۸۲۵ گیگابایت (نسخه فت)/ ۱ ترابایت (نسخه اسلیم)
قابلیت افزایش حافظه
پهنای باند مموری۴۴۸ گیگابایت بر ثانیه
خروجی تصویر4K و 8K
خروجی صدافناوری سه‌بعدی Tempest
جزئیات سخت‌افزاری کنسول پلی استیشن ۵ (نسخه غیر پرو)

بهره‌گیری از قدرت سخت‌افزاری هیجان‌انگیز پلی استیشن ۵ و اجرای بازی‌ها با بالاترین کیفیت ممکن نیازمند یک تلویزیون درجه یک و قابل اتکا است. برای آشنایی با بهترین مدل‌های موجود پیشنهاد می‌کنیم مقاله «بهترین تلویزیون مخصوص PS5» را مطالعه بفرمایید

  • قدرت سخت‌افزاری قابل‌توجه
  • بازی‌های انحصاری بی‌نظیر
  • طراحی ظاهری زیبا و جذاب
  • کنترلر پیشرفته و منحصربه‌فرد دوال سنس
  • ارائه سرویس PS Plus به‌عنوان رقیب گیم پس
  • قیمت مناسب نسبت به پی‌سی‌های گیمینگ
  • سرعت بالای لود بازی‌ها به لطف SSD
  • قابلیت پشتیبانی از بازی‌های نسل گذشته پلی استیشن
  • سایز بزرگ و وزن زیاد نسخه فت
  • قیمت بالای بازی‌ها به‌خاطر نرخ دلار

بازی‌های انحصاری پلی استیشن ۵

تصویری از چند بازی انحصاری پلی استیشن ۵
بازی‌های انحصاری، نقطه عطف برند پلی استیشن

بدون تردید یکی از دلایل اصلی موفقیت پلی‌استیشن ۵ بازی‌های انحصاری آن بوده است. این سیاست‌گذاری سونی با اینکه به مذاق خیلی از کاربران کنسول‌های رقیب خوش نمی‌آید، راز و کلید پیروزی پلی‌استیشن بر رقبا در نسل‌های مختلف بوده که این بار هم توانسته PS5 را یک‌سروگردن بالاتر از ایکس‌باکس سری ایکس، علی‌رغم سخت‌افزار نسبتاً ضعیف‌تر، نگه دارد.

شما با خرید کنسول پلی‌استیشن ۵ به بازی‌هایی نظیر God of War: Ragnarok، Horizon Forbidden West، The Last of Us Part II Remastered و چندین عنوان انحصاری دیگر دسترسی خواهید داشت؛ درحالی‌که دست کاربران و صاحبان کنسول‌های دیگر از آن‌ها کوتاه است. در حال حاضر تنها پی‌سی بازان به برخی از این بازی‌های انحصاری دسترسی دارند که آن هم معمولی با تأخیر قابل‌توجهی در اختیارشان قرار می‌گیرد.

بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن اغلب روایت و شخصیت‌پردازی خارق‌العاده‌ای دارند و از نظر گرافیکی هم جزء بهترین‌ها هستند؛ بنابراین اگر شما هم به تجربه بازی‌های داستان‌محور و تک‌نفره علاقه دارید، پلی‌استیشن ۵ می‌تواند به بهترین شکل ممکن نیازتان را برطرف کند.

چرا خرید ایکس باکس سری ایکس یا پلی استیشن ۴ توصیه نمی‌شود؟

پلی استیشن ۴ و ایکس باکس سری ایکس

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، ایکس باکس در نسل نهم با دو کنسول متفاوت وارد میدان نبرد شد تا بلکه بتواند با بهره‌گیری از عنصر تنوع و حق انتخاب، دل گیمرها را به دست آورد. جالب است بدانید از لحاظ قدرت سخت‌افزاری خام، کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس نسبت به PS5 در سطح بالاتری قرار می‌گیرد. بااین‌حال، هیولای گیمینگ مایکروسافت حتی با کمک کنسول اقتصادی ایکس باکس سری اس هم نتوانسته در رقابت با پلی استیشن ۵ دستاورد خاصی داشته باشد.

باتوجه‌به قیمت سری ایکس که تقریباً نزدیک به پلی استیشن ۵ است، و بازی‌های انحصاری محدودی که ارائه می‌دهد، ما نمی‌توانیم ارزش خرید زیادی برای آن در نظر بگیریم. زیرا شما در صورت تمایل می‌توانید با هزینه‌ای به‌مراتب کمتر و فدا کردن مقداری از کیفیت بصری و نرخ فریم، تمام بازی‌های جدید ایکس باکس را با سری اس تجربه کنید. با تمام این اوصاف اگر علاقه‌ای به بازی‌های انحصاری پلی استیشن ندارید و می‌خواهید بیشترین قدرت سخت‌افزاری را در اختیار بگیرید، ایکس باکس سری ایکس گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.

سؤال دیگری که شاید از ذهن شما عبور کرده باشد این است که «چرا سراغ پلی استیشن ۴ نرویم؟» و یک پاسخ صریح برای آن وجود دارد: PS4 عملاً از چرخه خارج شده و امروزه بسیاری از بازی‌های انحصاری و یا کراس پلتفرم (بازی‌هایی که روی کنسول‌ها و پلتفرم‌های مختلف عرضه می‌شوند) برای آن در دسترس قرار نمی‌گیرند. از سوی دیگر این کنسول نسل هشتمی سخت‌افزار بسیار ضعیفی نسبت به کنسول‌های مدرن دارد و بازی‌های موجود هم اغلب با کیفیت پایینی روی آن اجرا می‌شوند.

علاوه بر موارد کنسول پلی استیشن ۵ به لطف قابلیت پشتیبانی از نسل‌های گذشته (Backwards Compatibility) بازی‌های پلی استیشن ۴، پلی استیشن ۳ (به‌صورت استریم)، پلی استیشن ۲ و پلی استیشن ۱ را اجرا می‌کند؛ بنابراین خرید پلی استیشن ۴ به گیمرهای حرفه‌ای یا افرادی که قصد تجربه بازی‌های جدیدتر را در کنار عناوین قدیمی و نوستالژی دارند قابل‌توصیه نیست.

در صورتی که در انتخاب مدل مورد نظر خود از پلی استیشن ۵ تردید دارید، به مقاله راهنمای خرید PS5 هم سری بزنید.

بهترین کنسول بازی ارزان قیمت؛ ایکس باکس سری اس

کنسول ایکس باکس سری اس
سری اس، پیشنهاد مقرون‌به‌صرفه و جذاب ایکس باکس

از میان دو کنسول نسل جدید مایکروسافت، ایکس باکس سری اس به‌خاطر قیمت اقتصادی و ابعاد کوچکی که دارد، به‌عنوان بهترین کنسول بازی ارزان قیمت در میان گیمرهای ایرانی بیشتر جاافتاده است. این کنسول قابلیت اجرای تمام بازی‌های ایکس باکس سری ایکس را دارد و تنها با هدف صرفه‌جویی در هزینه، با سخت‌افزار ضعیف‌تری روانه بازار شده است.

ایکس باکس سری اس پیشنهادی وسوسه‌برانگیز برای گیمرهایی است که می‌خواهند به تجربه بازی‌های به‌روز بپردازند و هم‌زمان قصد پرداخت هزینه هنگفت برای سری ایکس را ندارند. این کنسول مقرون‌به‌صرفه به‌صورت تمام دیجیتال عرضه شده و به‌جای کیفیت 4K، روی اجرای بازی‌ها با رزولوشن 1440p متمرکز است.

با وجود سخت‌افزار ضعیف‌تر نسبت به Xbox Series X، سری اس در اجرای بازی‌ها عملکرد تحسین‌برانگیزی از خود نشان می‌دهد و به‌خوبی از پس عناوین سنگین و مدرن برمی‌آید. به لطف بهره‌گیری از پردازنده‌ای مشابه سری ایکس، این کنسول جمع‌وجور قابلیت اجرای بازی‌ها به‌صورت 4K (با طریق افزایش مقیاس یا Upscaling) یا 1440p تا حداکثر نرخ فریم ۱۲۰ را دارد که در مجموع عملکردی ورای انتظار محسوب می‌شود. همچنین معماری Velocity مایکروسافت باعث شده تا ایکس باکس سری اس به‌عنوان بهترین کنسول بازی ارزان از تکنولوژی رهگیری پرتو (Real-Time Ray Tracing) نیز پشتیبانی کند.

برای درک بهتر معماری و عملکرد سری اس، بیایید نگاهی به جزئیات سخت‌افزاری آن داشته باشیم:

معیارتوضیحات
پردازندهپردازنده ۸ هسته‌ا‌ی Zen 2 با فرکانس پردازشی ۳.۶ گیگاهرتز (شخصی‌سازی شده)
پردازنده گرافیکیقدرت پردازش ۴ ترافلاپس، دارای ۲۰ واحد محاسباتی با فرکانس ۱.۵۶ گیگاهرتز (معماری RDNA 2 AMD، شخصی‌سازی شده)
رم۱۰ گیگابایت GDDR6
حافظه داخلی (SSD)۵۱۲ گیگابایت (۳۶۴ گیگابایت در دسترس)
قابلیت افزایش حافظه
پهنای باند مموری۲۲۴ گیگابایت بر ثانیه
خروجی تصویر4k / 1440p (آپ‌اسکیل شده)
خروجی صدادالبی دیجیتال ۵.۱
جزئیات سخت‌افزاری ایکس باکس سری اس
  • قیمت اقتصادی و جذاب
  • کوچک‌ترین ایکس باکس تاریخ
  • طراحی فشرده و سخت‌افزار قابل‌توجه
  • عملکرد بی‌صدا و بهینه
  • زمان لود سریع بازی‌ها
  • ارائه سرویس فوق‌العاده گیم پس
  • حافظه داخلی محدود (۵۱۲ گیگابایت)
  • نداشتن دیسک درایو نوری
  • کیفیت پایین‌تر بازی‌ها نسبت به سری ایکس
  • کمبود بازی‌های انحصاری نسبت به پلی استیشن ۵

بازی‌های ایکس باکس سری اس

بازی‌های انحصاری کنسول ایکس باکس سری اس
ایکس باکس سری اس و ایکس بازی‌های مشابهی دارند، اما سری ایکس با سخت‌افزار قوی‌تر عملکرد بهتری ارائه می‌دهد

همان‌طور که قبل‌تر گفتیم، بازی‌های کنسول ایکس باکس سری اس دقیقاً مشابه سری ایکس است و از این نظر دو کنسول مذکور هیچ تفاوتی با هم ندارند. تنها وجه تمایز در اینجا بحث کیفیت و نرخ فریم اجرای بازی‌ها است که در سری ایکس به‌خاطر سخت‌افزار قدرتمند بهتر و روان‌تر به نظر می‌رسد؛ بنابراین شما نیازی نیست حین انتخاب میان Series S و Series X نسبت به بازی‌های موجود نگرانی داشته باشید.

از این مسئله که عبور کنیم، علی‌رغم شکست ایکس باکس از پلی استیشن در زمینه تولید بازی‌های انحصاری، دلیل نمی‌شود این کنسول‌ها بازی‌های مخصوص به خود را نداشته باشند. طی چهار سال اخیر مایکروسافت با همکاری استودیوهای زیرمجموعه خود عناوین باکیفیتی مثل Senua’s Saga: Hellblade 2، Microsoft Flight Simulator، Indiana Jones and the Great Circle، Forza Horizon 5 و Psychonauts 2 را روانه بازار کرده که مورد تحسین مخاطبان و منتقدان بوده‌اند.

بااین‌حال نقطه قوت اصلی ایکس باکس سری اس، این بازی‌های انحصاری نیست و در عوض سرویس اشتراکی گیم پس (Game Pass) پیشنهاد طلایی مایکروسافت به گیمرها محسوب می‌شود. این سرویس بیش از ۴۰۰ بازی در ژانرهای مختلف را به کاربران ارائه می‌دهد و قیمت بسیار پایینی هم دارد. نکته جالب این است که تقریباً تمام بازی‌های انحصاری ایکس باکس از همان روز اول انتشار روی این سرویس، در دسترس قرار می‌گیرند و شما می‌توانید با همان هزینه اشتراک اولیه Game Pass به تجربه این بازی‌ها بپردازید.

در کل قیمت پایین و قابل‌توجه ایکس باکس سری اس در کنار سرویس مقرون‌به‌صرفه گیم پس یک پکیج گیمینگ کاملاً اقتصادی را در اختیار گیمرها قرار می‌دهد و باتوجه‌به وضعیت این روزهای بازار کشورمان، می‌توان گفت مخاطبان با پیشنهاد خیلی خوبی از سوی مایکروسافت روبه‌رو هستند.

بهترین کنسول دستی؛ نینتندو سوییچ

کنسول دستی نینتندو سوییچ

نینتندو سوییچ یک کنسول هیبریدی و قابل‌حمل است که دنیای کاملاً متفاوتی نسبت به کنسول‌های خانگی مثل پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس یا اس دارد. مشخصاً طراحی خاص و کوچک سوییچ باعث شده تا این کنسول دستی، سخت‌افزار به‌مراتب ضعیف‌تری نسبت به دیگر کنسول‌ها داشته باشد، اما در همین حال مزایای ویژه‌ای نیز ارائه می‌دهد که آن را به دستگاهی کاملاً منحصربه‌فرد و بی‌نظیر تبدیل کرده است.

از زمان عرضه در سال ۲۰۱۷ میلادی، نینتندو سوییچ به محبوبیت باورنکردنی و دیوانه‌واری رسیده است؛ تا جایی که طبق آخرین آمار رسمی این کنسول توانسته بیش از ۱۴۶ میلیون دستگاه فروش داشته باشد و به رتبه سوم جدول پرفروش‌ترین کنسول‌های تاریخ برسد! بدون شک عرضه نسخه‌های متفاوت از آن مثل نینتندو سوییچ لایت یا اولد نیز به افزایش شهرت و دسترسی‌پذیری آن طی سال‌های اخیر کمک کرده است.

این مدل‌های مختلف از سوییچ با هدف‌گیری طیف‌های متعدد از گیمرها عرضه شده‌اند و کاربری‌های مخصوص به خودشان را دارند. به‌عنوان‌مثال نسخه استاندارد و اصلی Switch علاوه بر حالت عادی و دستی، از طریق داک به تلویزیون متصل می‌شود و جوی‌کان‌های جداشونده آن امکان تجربه چندنفره بازی‌ها را فراهم می‌کند. از طرف دیگر نسخه لایت فقط شامل کاربری دستی می‌شود و خبری از پورت اچ‌دی‌ام‌آی یا جوی‌کان‌های جداشونده در آن نیست. نهایتاً نسخه اولد علاوه بر حفظ تمام ویژگی‌های نسخه استاندارد، نمایشگر و اسپیکرهای باکیفیت‌تر و همچنین حافظه داخلی بیشتری ارائه می‌دهد.

 شما می‌توانید با بررسی جدول زیر با جزئیات سخت‌افزاری نینتندو سوییچ استاندارد آشنا شوید: 

معیارتوضیحات
پردازندهانویدیا تگرا شخصی‌سازی شده
پردازنده گرافیکیانویدیا تگرا شخصی‌سازی شده
صفحه نمایشال‌سی‌دی ۶.۲ اینچی، رزولوشن 720p (اچ‌دی)
حافظه داخلی۳۲ گیگابایت
قابلیت افزایش حافظه
اسپیکرهااستریو
خروجی تصویرحداکثر 1080p (فول اچ‌ای) روی تلویزیون
باتری۳۷۵۰ میلی‌آمپر (میانگین ۶ ساعت بازی با شارژ کامل)
جزئیات سخت‌افزاری نینتندو سوییچ استاندارد
  • طراحی هیبرید با قابلیت بازی دستی و خانگی
  • وزن پایین و قابلیت حمل بالا
  • بازی‌های انحصاری و منحصربه‌فرد
  • وجود نسخه‌های متفاوت لایت و اولد
  • قیمت مناسب
  • پشتیبانی از بازی‌های نسل گذشته نینتندو
  • حافظه کم و باتری نه‌چندان قوی
  • قدرت محدود سخت‌افزاری
  • مشکل پیداکردن جوی‌کان‌ها به‌مرورزمان
  • قطعات و لوازم جانبی نسبتاً گران‌قیمت

بازی‌های نینتندو سوییچ

تصویری از شخصیت‌ها و بازی‌های مطرح نینتندو
نینتندو همیشه بازی‌های منحصربه‌فردی در اختیار مخاطبان خود قرار داده است

کنسول دستی نینتندو به خاطر سخت‌افزار و سیستم‌عامل منحصربه‌فردی که دارد، بازی‌های خاصی نیز ارائه می‌دهد که اکثرشان انحصاری هستند. کمپانی نینتندو صاحب فرنچایزهای مطرح و پرطرف‌داری مثل سوپر ماریو (قارچ خور)، Legend of Zelda، پوکمون و Metroid است؛ فرنچایزهایی که مدام بازی‌های جدیدی دریافت می‌کنند و دست از شگفت‌زده کردن گیمرها برنمی‌دارند.

لیست برخی از بهترین بازی‌های کنسول نینتندو سوییچ به شرح زیر است:

  • The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
  • Xenoblade Chronicles 2
  • Paper Mario: The Origami King
  • Pokemon Legends Arceus
  • Kirby and the Forgotten Land
  • Mario Kart 8 Deluxe
  • The Legend of Zelda: Link’s Awakening
  • Splatoon 3
  • Fire Emblem: Three Houses
  • Luigi’s Mansion 3
  • Animal Crossing: New Horizons
  • Super Smash Bros Ultimate
  • Super Mario Odyssey
  • Legend of Zelda: Breath of the Wild

ظهور کامپیوترهای دستی

کامپیوتر دستی استیم دک مشکی رنگ

در بخش پایانی این مقاله بد نیست به اوج‌گیری دوباره کنسول‌ها و پی‌سی‌های دستی اشاره کنیم که پس از مدت‌های طولانی محبوبیت شگفت‌انگیزی در میان گیمرها کسب کرده‌اند. این جریان تازه و جذاب با عرضه پی‌سی دستی استیم دک (Steam Deck) در سال ۲۰۲۲ توسط کمپانی ولو (Valve) آغاز شد.

با استقبال چشمگیر کاربران از استیم دک و فروش دور از انتظار آن، بسیاری از کمپانی‌های بزرگ دیگر مثل لنوو، ایسوس و حتی لاجیتک دست به تولید کامپیوترهای دستی خودشان زدند تا بازار این محصولات حسابی داغ شود.

در حال حاضر قیمت پی‌سی‌های دستی از جمله استیم دک در بازار ایران بسیار بالاست و با در نظرگیری قدرت سخت‌افزار محدودی که این دستگاه‌ها دارند، شاید خرید آن‌ها برای بیشتر کاربران منطقی نباشد.

جمع‌بندی

پاسخ به این سؤال که «بهترین کنسول بازی» کدام است، به‌هیچ‌وجه سرراست و صریح نیست و نخواهد بود. باتوجه‌به طیف گسترده محصولات موجود در بازار، کنسول مناسب برای هر کاربر می‌تواند متفاوت باشد. درصورتی‌که شما بودجه کافی برای تهیه یک کنسول مدرن و درجه یک را دارید و از تجربه بازی‌های داستانی و ماجراجویی لذت می‌برید، خرید پلی‌استیشن ۵ اسلیم به شما توصیه می‌شود.

از سوی دیگر اگر به دنبال یک گزینه اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه هستید، ایکس باکس سری اس می‌تواند نیازهای شما را به بهترین شکل ممکن فراهم کند. در پایان نیز اگر ترجیح می‌دهید کنسول بازی خود را همه‌جا با خود ببرید و به محیط خانه محدود نباشید، نینتندو سوییچ قطعاً برایتان یک انتخاب جذاب خواهد بود.

شما می‌توانید برای دریافت بهترین قیمت و داشتن بیشترین اطمینان از فروشگاه‌های دارای نشان ضمانت ترب خرید خود را انجام دهید. در صورت خرید از این فروشگاه‌ها و ایجاد مشکلاتی چون خرابی، تاخیر یا اشتباه در ارسال کنسول گیمینگ و سپس پاسخ‌گو نبودن فروشگاه مرتبط، ترب مبلغ پرداختی را به طور کامل به شما بازخواهد گرداند.

سوالات متداول درباره بهترین کنسول بازی

بهترین کنسول بازی حال حاضر برای خرید کدام است؟

در حال حاضر پلی‌استیشن ۵ بهترین کنسول گیمینگ بازار به‌حساب می‌آید، اگر شما می‌توانید گزینه‌های دیگری مثل ایکس‌باکس سری اس (بهترین کنسول اقتصادی) یا نینتندو سوئیچ (بهترین کنسول دستی) را نیز در نظر داشته باشید.

تفاوت پلی‌استیشن ۵ با ایکس‌باکس سری ایکس چیست؟

ایکس‌باکس سری ایکس قدرت سخت‌افزاری بیشتری نسبت به پلی‌استیشن ۵ دارد، اما کنسول نسل نهمی سونی به‌خاطر ارائه بازی‌های انحصاری متعدد و باکیفیت‌تر خیلی موفق‌تر از سری ایکس بوده است.

بهترین کنسول بازی ارزان در بازار ایران چیست؟

ایکس‌باکس سری اس بهترین کنسول بازی اقتصادی و ارزان‌قیمت در بازار ایران محسوب می‌شود که قابلیت اجرای تمام بازی‌های مدرن را دارد و صرفاً قدرت سخت‌افزاری کمتری نسبت به ایکس‌باکس سری ایکس ارائه می‌دهد.

آیا کامپیوتر دستی استیم دک ارزش خرید دارد؟

با درنظرگرفتن قیمت فعلی و قدرت سخت‌افزاری کامپیوترهای دستی از جمله استیم دک، این دستگاه‌ها ارزش خرید چندان بالایی برای کاربران ایرانی ندارند.

محمدجواد مبین‌زاده
محمدجواد مبین‌زاده

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *