راهنمای انتقال مالکیت سیم کارت به صورت آنلاین؛ واگذاری غیرحضوری ممکن است؟

فرایند ساده‌ای مثل انتقال مالکیت سیم‌کارت هم می‌تواند طاقت‌فرسا باشد؛ وقتی مجبور باشید با پشت سر گذاشتن ترافیک، خودتان را به دفتر پیش‌خوان یا نمایندگی اپراتور برسانید و حالا با چالش‌های دیگری مثل منتظر ماندن در صف هم دست‌وپنجه نرم کنید. در چنین شرایطی، خیلی از کاربران برای صرفه‌جویی در وقت و هزینه به دنبال روش آنلاین هستند. حالا سؤال اینجا است که امکان انتقال مالکیت سیم‌ کارت به‌صورت آنلاین وجود دارد؟ در ادامه به همین سؤال جواب می‌دهیم.

آیا می‌توانم مالکیت سیم کارت را به‌صورت آنلاین انتقال بدهم؟

با این‌که سامانه همتا مدت‌ها است امکان انتقال مالکیت گوشی موبایل را فراهم کرده است، انتقال مالکیت سیم کارت هیچ‌کدام از اپراتورها به‌شکل آنلاین ممکن نیست. جهت احراز هویت طرفین و جلوگیری از تخلفات احتمالی، حضور انتقال‌دهنده و گیرنده برای انتقال مالکیت سیم کارت الزامی شده است. اگر شما هم قصد دارید سیم کارت خود را به شخص دیگری واگذار کنید، باید به‌صورت حضوری به دفاتر پیش‌خوان یا نمایندگی‌های اپراتور خود مراجعه کنید.

حالا جهت آگاهی از نمایندگی‌های اپراتورها در شهر محل سکونت خودتان، می‌توانید به صفحه مربوطه در وب‌سایت آن‌ها سر بزنید. در ادامه لینک صفحه هر اپراتور آمده است:

شرایط و مدارک مورد نیاز برای انتقال مالکیت سیم کارت

همراه اول، ایرانسل و رایتل به‌عنوان سه اپراتور عمده کشور هر کدام شرایط و مدارک مورد نیاز برای تغییر مالکیت سیم‌کارت را در وب‌سایت رسمی خود اعلام کرده‌اند. توضیحات زیر را مطالعه کرده و حتماً همراه با مدارک لازم در مراکز خدمات اپراتور خود برای نقل‌وانتقال حضور پیدا کنید.

پیش‌ازاین، باید اشاره کرد که حضور هر دو طرف معامله (انتقال‌دهنده و گیرنده) یا وکیل قانونی از سمت آن‌ها، ارائه اصل مدارک شناسایی یا وکالت‌نامه، به‌همراه‌داشتن کد پستی ده‌رقمی و نشانی دقیق محل سکونت، درج امضا و اثر انگشت روی سند معامله و فعال‌بودن سیم‌کارت همه شرایط پایه برای انتقال مالکیت سیم‌کارت محسوب می‌شوند.

بر اساس مصوبۀ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مشترکین حقیقی امکان نقل‌وانتقال حداکثر ۱۰ سیم‌کارت را دارند و درصورتی‌که مشترک دارای بیش از ۱۰ سیم‌کارت به نام خود باشد، سیم‌کارت جدید مسدود خواهد شد.

سیم کارت همراه اول

لوگوی جدید همراه اول در پس‌زمینه خاکستی تیره
انتقال اعتبار و بسته‌های فعال همراه اول در صورت انتقال مالکیت سیم کارت قطعی نیست

برای تغییر مالکیت سیم کارت همراه اول، هر دو طرف نقل‌وانتقال یا وکیل قانونی آن‌ها باید با اصل و تصویر کارت ملی خود در دفتر خدمات حضور پیدا کنند و هزینه نقل‌وانتقال هم از اعتبار آن‌ها کسر می‌شود.

در این فرایند، سند نقل‌وانتقال با امضا و اثر انگشت طرفین تنظیم می‌شود. همچنین گیرنده سیم‌کارت یا وکیل قانونی آن موظف به پر کردن فرم تعهداتی است که از سوی دفتر خدمات ارائه می‌شود.

واضح است در صورت حضور وکیل قانونی به‌عنوان انتقال‌دهنده یا گیرنده، باید اصل و تصویر وکالت‌نامه قانونی ارائه شود. اشخاص حقوقی هم که قصد انتقال یا دریافت سیم‌کارت را دارند، موظف به ارائه روزنامه رسمی شرکت و معرفی نمایندهٔ همراه با معرفی‌نامه رسمی و مدرک شناسایی هستند.

در این فرایند، سند نقل و انتقال با امضاء و اثر انگشت طرفین تنظیم می‌شود. همچنین گیرنده سیم کارت یا وکیل قانونی آن موظف به پر کردن فرم تعهداتی است که از سوی دفتر خدمات ارائه می‌شود.

واضح است در صورت حضور وکیل قانونی به‌عنوان انتقال‌دهنده یا گیرنده، باید اصل و تصویر وکالت‌نامه قانونی ارائه شود. اشخاص حقوقی هم که قصد انتقال یا دریافت سیم کارت را دارند، موظف به ارائه روزنامهٔ رسمی شرکت و معرفی نمایندهٔ همراه با معرفی‌نامه رسمی و مدرک شناسایی هستند.

سیم کارت ایرانسل

لوگوی ایرانسل در پس‌زمینه خاکستری تیره
انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل از طریق نمایندگان فروش و مراکز فروش و خدمات امکان‌پذیر است

مدارک مورد نیاز برای تغییر مالکیت سیم کارت ایرانسل هم شامل مدرک شناسایی معتبر، نشانی دقیق و کامل محل سکونت و کد پستی ده‌رقمی انتقال‌دهنده و گیرنده می‌شوند. هر دو طرف معامله با همین مدارک، می‌توانند در نمایندگی‌های فروش یا مراکز فروش و خدمات ایرانسل اقدام به ثبت نقل‌و‌انتقال سیم‌کارت کنند.

در صورت نبود امکان حضور هر یک از طرفین نقل‌وانتقال، امکان انجام نقل‌وانتقال به واسطه وکیل قانونی آن‌ها با ارائه وکالت‌نامه وجود دارد. همچنین اگر انتقال‌دهنده یا گیرنده، شخصیت حقوقی داشته باشد، ارائه سند ثبت یا مجوز تجاری شرکت، روزنامهٔ رسمی شرکت و بقیه مدارک برای احراز هویت الزامی خواهد بود.

سیم کارت رایتل

لوگو رایتل در پس‌زمینه خاکستری تیره
رایتل شناسنامه جدید را هم برای انتقال مالکیت سیم کارت می‌پذیرد

مشترکین رایتل هم می‌توانند با مراجعه به مراکز امور مشتریان و با شرایط مشابه بقیه اپراتورها، مالکیت سیم‌کارت خود را به شخص دیگر منتقل کنند.

جهت واگذاری مالکیت سیم کارت رایتل، باید انتقال‌دهنده و گیرنده یا در غیر این صورت، وکیل قانونی هر کدام از آن‌ها برای ثبت معامله حضور داشته باشد. به همین ترتیب، ثبت سند انتقال مالکیت مستلزم ارائه اصل کارت ملی/شناسنامه جدید یا ارائه اصل و تصویر وکالت‌نامه در صورت مراجعه وکیل قانونی است.

مشترکین رایتل با ارائه مدارک مذکور و سیم‌کارت و پوکهٔ آن، امکان ثبت درخواست خود برای انتقال مالکیت سیم کارت را دارند.

هزینۀ تغییر مالکیت سیم کارت

هزینۀ انتقال مالکیت بسته‌به اپراتور متفاوت است و معمولاً به‌صورت سالانه افزایش پیدا می‌کند. همچنین باتوجه‌به نوع سیم‌کارت، باید مبلغ متفاوتی را جهت ثبت نقل‌وانتقال پرداخت کنید و تعرفه درنظرگرفته‌شده برای سیم کارت‌های دائمی، کمی بیشتر از اعتباری است. در جدول زیر، هزینۀ تغییر مالک سیم‌کارت همراه اول، ایرانسل و رایتل در سال ۱۴۰۴ را مشاهده می‌کنید.

اپراتورهزینۀ انتقال مالکیت سیم کارت اعتباریهزینۀ انتقال مالکیت سیم کارت دائمی
همراه اول۱۹,۴۰۰ تومان۳۲,۳۰۰ تومان
ایرانسل۲۱,۳۴۰ تومان۳۵,۵۳۰ تومان
رایتل۱۹,۴۰۰ تومان۳۲,۳۰۰ تومان
هزینۀ نقل و انتقال سیم کارت همراه اول، ایرانسل و رایتل در سال ۱۴۰۴

استعلام مالکیت سیم کارت

سیم کارت آبی متصل به یک وب‌سایت با المان‌های سرچ و آیکون پروفایل کاربر در پس‌زمینه تیره آبی
اپلیکیشن، کد دستوری و پیامک؛ سه روش عمده استعلام مالکیت سیم کارت

توصیه می‌شود قبل از نقل‌وانتقال، حتماً با استعلام از اپراتور، مطمئن شوید که سیم‌کارت به‌صورت رسمی به نام شما ثبت شده است تا در فرایند انتقال مشکلی به وجود نیاید. علاوه‌براین، اگر گیرندهٔ سیم‌کارت هستید، پس از تنظیم سند و تکمیل فرایند انتقال هم می‌توانید از همین طریق از نهایی‌سازی و ثبت صحیح انتقال اطمینان کسب کنید. در ادامه با روش‌های ارائه‌شده توسط هر اپراتور آشنا شوید.

اپراتوراپلیکیشنکد دستوریپیامکسامانه آنلاین اختصاصی
ایرانسلبرنامهٔ ایرانسل من > بخش حساب من >‌ گزینۀ پروفایل > شماره‌های من > دریافت کد تاییدی > مشاهدهٔ شماره‌های ثبت‌شدهشماره‌گیری کد #۸۰* و وارد کردن کد ملیارسال کد ملی به شماره ۳۰۰۰۱۵۰ یا ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱
همراه اولبرنامهٔ همراه من > مراجعه به بخش خدمات سیم‌کارت > مشاهده لیست شماره‌های موجود به نام کاربرارائه کد ملی با شماره‌گیری کد #۱۳۰*۱۰*ارسال کد ملی ۳۰۰۰۱۵۰
رایتلرایتل من > ورود به بخش مدیریت سیم‌کارت‌ها > بخش اطلاعات پرونده > اطلاعات سیم‌کارتشماره‌گیری کد #۲۱۰*مراجعه به سامانه استعلام وضعیت سیم کارت رایتل >‌ وارد کردن کد ملی و شماره تلفن و تطابق برای مالکیت
روش‌های استعلام وضعیت و مالکیت سیم‌کارت همراه اول، ایرانسل و رایتل

اگر مراحل انتقال مالکیت سیم‌کارت را پشت سر گذاشته‌اید، حالا وقت آن رسیده که سیم‌کارت جدیدتان را فعال کنید. فعال‌سازی درست، اولین گام برای استفاده بی‌دردسر از خدمات اپراتور است. در مطلب چگونه سیم‌کارت را در گوشی فعال کنیم؟ تمام نکات کاربردی این مرحله را برایتان آماده کرده‌ایم.

جمع‌بندی

امکان مالکیت سیم‌کارت به‌صورت آنلاین برای هیچ‌کدام از اپراتورها وجود ندارد و برای واگذاری سیم‌کارت به شخص دیگر، حضور انتقال‌دهنده و گیرنده الزامی است.

انتقال‌دهنده و گیرنده باید با مدارک و اطلاعات مورد نیاز از جمله مدارک شناسایی، کد پستی ده‌رقمی و نشانی دقیق محل سکونت به دفاتر پیش‌خوان یا نمایندگی‌های اپراتور مراجعه و سند نقل‌وانتقال را تنظیم کنند. درصورتی‌که امکان حضور هر کدام از طرفین نبود، وکیل قانونی با ارائه وکالت‌نامه می‌تواند مراحل قانونی نقل‌وانتقال را طی کند.

هزینۀ انتقال مالکیت سیم‌کارت هم باتوجه‌به اپراتور می‌تواند متفاوت باشد. همراه اول و رایتل هر دو برای انتقال سیم‌کارت‌های اعتباری مبلغ ۱۹,۴۰۰ تومان و برای سیم‌کارت‌های دائمی مبلغ ۳۲,۳۰۰ تومان را دریافت می‌کنند. ایرانسل هم به ترتیب برای سیم‌کارت‌های اعتباری و دائمی هزینۀ ۲۱,۳۴۰ تومان و ۳۵,۵۳۰ تومان را تعیین کرده است.

سوالات متداول درباره انتقال مالکیت سیم کارت

آیا فعال‌بودن سیم‌کارت برای انتقال مالکیت لازم است؟

بله. در غیر این صورت، باید در ابتدا سیم‌کارت را از حالت مسدود در بیاورید و سپس اقدام به انتقال مالکیت کنید.

تغییر مالکیت سیم‌کارت فرد فوت‌شده چگونه انجام می‌شود؟

با ارائه وکالت‌نامه از سوی وراث، امکان انتقال رسمی مالکیت سیم‌کارت فرد متوفی به فرد دیگر وجود دارد.

آیا بدون حضور یکی از طرفین معامله هم می‌توان انتقال مالکیت سیم‌کارت را انجام داد؟

بله؛ درصورتی‌که فرد غایب، وکیل قانونی معرفی کند. وکیل قانونی هم می‌تواند با ارائه اصل و کپی وکالت‌نامه، امور انتقال مالکیت سیم‌کارت را انجام بدهد.

برای نقل‌وانتقال حتماً باید سیم‌کارت و پوکه آن را همراه داشته باشم؟

در خیلی از موارد، به‌همراه‌داشتن سیم‌کارت و پوکه آن لازم است. توصیه می‌شود در صورت امکان، حتماً آن‌ها را در زمان معامله همراه خود داشته باشید.

آیا با انتقال مالکیت سیم‌کارت، شارژ و بسته اینترنت هم انتقال پیدا می‌کند؟

در صورت انتقال مالکیت ایرانسل و رایتل، شارژ و بسته‌های فعال به مالک جدید منتقل می‌شوند. با وجود این، به نظر می‌رسد همراه اول چنین امکانی را در اختیار کاربران قرار نداده است.

انتقال مالکیت سیم‌کارت به فرد زیر ۱۸ سال ممکن است؟

در صورت حضور ولی قهری (پدر و پدربزرگ پدری)، امکان واگذاری مالکیت سیم‌کارت به فرد زیر ۱۸ سال وجود دارد.

🔗 منابع: MCI | Rightel | Irancell

به اشتراک بگذارید
شایان مددی
شایان مددی

من شایانم؛ دانشجوی مترجمی زبان انگلیسی، علاقه‌مند به نوشتن، و پیگیر اخبار حوزه‌های مختلف که از روی همین علاقه، وارد مسیر نویسندگی/تولید محتوا شدم و حالا چندین ساله که با تمرکز روی متون خبری، تو این حیطه فعالیت می‌کنم.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *