برای این که بخاری پراید به درستی کار کند، باید یک رادیاتور سالم و بدون ایراد داشته باشد. چرا که انرژی و حرارت مورد نیاز بخاری هر خودرو از سوی رادیاتور آن تامین میشود. در حقیقت هر نوع مشکل در ساختار رادیاتور بخاری میتواند در کارکرد آن اختلال ایجاد کند. در این مطلب بررسی میکنیم که رادیاتور بخاری پراید کجاست و چطور کار میکند.
نقش رادیاتور پراید چیست؟
پیش از این که محل دقیق رادیاتور پراید را بررسی کنیم، باید کارکرد آن را زیر ذرهبین قرار بدهیم. رادیاتور بخاری قطعهای لولهای شکل و از جنس فلز است که در انتقال انرژی گرمایی به داخل کابین نقش مهمی ایفا میکند. رادیات بخاری با نام هسته بخاری هم شناخته میشود. این قطعه گرمای مایع خنککننده موتور را به داخل کابین هدایت میکند.
محل قرارگیری رادیاتور بخاری پراید

حالا که نقش کلی هسته بخاری پراید را بررسی کردیم، باید به این سوال پاسخ دهیم که رادیاتور بخاری پراید کجاست. رادیاتور بخاری پراید دقیقا پشت داشبورد، زیر دریچههای خروجی هوای بخاری قرار دارد. در حقیقت این قطعه در قسمت میانی داشبورد و پشت پنل کنترل تهویه و بخاری جای گرفته است. هنگامی که نیاز به تعمیر یا تعویض این قطعه باشد، برای دسترسی به آن باید داشبورد را باز کرده و پنلهای پوششی آن را جدا کنید.
رابطه محل قرارگیری و عملکرد رادیاتور پراید
چرا رادیاتور پراید در داخل کابین و پشت داشبورد خودرو قرار گرفته است؟ آب گرمی که در لولههای رادیاتور جریان دارد، به پرههای این قطعه منتقل میشود. فن بخاری هوا را از روی پرههای گرم رادیاتور عبور میدهد. در نتیجه هوا گرما را جذب کرده و با ورود به کابین، سبب گرمایش فضا میشود. به همین دلیل ضروری است که رادیاتور در نزدیکترین نقطه به کابین، یعنی پشت داشبورد قرار بگیرد.
اجزای رادیاتور پراید

رادیاتور پراید، یکی از اجزای اصلی سیستم خنککننده خودرو است و اجزای آن شامل موارد زیر میشود:
- هسته رادیاتور: شامل لولهها و پرههای فلزی است که وظیفه انتقال حرارت آب به هوا را بر عهده دارد.
- مخزنهای بالا و پایین:
- مخزن بالا: محلی برای ورود آب گرم از موتور.
- مخزن پایین: محلی برای خروج آب خنک به سمت موتور.
- درپوش رادیاتور: وظیفه تنظیم فشار درون رادیاتور را بر عهده دارد و از خروج بخار یا مایع خنککننده جلوگیری میکند.
- شیلنگها: لولههای لاستیکی که آب را از موتور به رادیاتور و بالعکس منتقل میکنند.
- فن خنککننده: هوای لازم برای کاهش دمای آب را از طریق پرههای رادیاتور عبور میدهد، بهویژه زمانی که خودرو در حالت سکون است.
- مایع خنککننده: ترکیبی از آب و ضدیخ که در سیستم گردش میکند و وظیفه جذب و انتقال حرارت را بر عهده دارد.
- پایه و قاب رادیاتور: ساختاری که رادیاتور را در جای خود ثابت نگه میدارد.
رادیاتور بخاری پراید نیازی به تعویض دورهای ندارد و تنها در صورت مشاهده علائم خرابی، با باز کردن داشبورد میتوان آنها پیدا کرد و نسبت به تعمیر یا تعویضش اقدام نمود.
بهترین ابزارها و قطعات خودرو را از کجا بخریم؟
ترب یک پلتفرم معتبر برای خرید انواع ابزار و قطعات خودرو و رادیاتور از فروشندگان مختلف است. شما میتوانید در این پلتفرم ویژگیهای هر محصول را بررسی و محصولات مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید.
با خرید آنلاین از فروشندگان ترب میتوانید محصول مورد نظر خود را درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید. از سوی دیگر اگر قصد خرید حضوری را دارید، با انتخاب شهر خود در ترب من میتوانید نزدیکترین فروشگاهها به محل سکونت خود را ببینید و مراجعه کنید.
سخن پایانی
بخاری یکی از مهمترین امکانات رفاهی هر خودرو به شمار میرود. در فصول سرد سال بسیاری از مالکین خودروهای مختلف مثل پراید، به فکر تعویض رادیاتور هستند. رادیاتور بخاری هسته اصلی کارکرد صحیح سیستم گرمایشی خودرو است. برای این که بتوانیم به این قطعه از خودرو دسترسی داشته باشیم، باید محل دقیق آن را شناسایی کنیم. در این مطلب توضیح دادیم که رادیاتور بخاری پراید کجاست و از چه طریقی میتوان آن را پیدا کرد.
مشخصات | توضیحات |
---|---|
محل قرارگیری | پشت داشبورد در قسمت وسط |
اجزای رادیاتور | مخزن، پروانه، ترموستات، شیلنگ فوقانی، شیلنگ تحتانی، تسمه، سیلندر، سرسیلندر، واترپمپ و درب رادیاتور |
پرسش های متداول در مورد این که رادیاتور بخاری پراید کجاست
گرم نکردن بخاری پراید دلایل مختلفی دارد. از مهمترین دلایل گرم نکردن بخاری پراید باید به کم بودن آب موتور، خرابی ترموستات، عیب در فن بخاری و مشکل در رادیاتور اشاره کرد.
از ابزارهای مهم مورد نیاز برای تعویض بخاری پراید شامل پیچگوشتی دو سو و چهار سو، بکس ۱۰، رابط کوته، انبر دست، چراغ قوه و جغجغه اشاره کرد.
به طور کلی رادیاتور بخاری پراید نیاز به تنظیم دورهای ندارد. در حقیقت تنها باید با مشاهده علائم خرابی، این قطعه را تعویض کرد. با این حال برای کسب اطمینان از سلامت این قطعه باید هر ۶ ماه سلامت آن را بررسی کرد.