تاریخچه شرکت سامسونگ؛ از تجارت برنج تا تبدیل شدن به غول دنیای فناوری!

از یک شرکت بازرگانی کوچک در کره جنوبی تا تبدیل‌شدن به یک غول فناوری جهانی، داستان سامسونگ (Samsung) یک روایت جذاب از نوآوری، پشتکار و تطبیق‌پذیری است، به شکلی که امروزه نام این شرکت مترادف با فناوری‌های پیشرفته و محصولات نوآورانه است؛ اما این جایگاه چطور به دست آمد؟ برای یافتن پاسخ این سؤال، باید تاریخچه شرکت سامسونگ را بررسی کنیم تا ضمن آشنایی با شرکت‌های زیر مجموعه سامسونگ، با رئیس شرکت سامسونگ در دوره‌های مختلف و نقش آن‌ها در هدایت این مجموعه آشنا شویم.

تاریخ سامسونگ؛ از ابتدا تا کنون

سامسونگ که امروزه به یکی از شناخته‌شده‌ترین نام‌ها در عرصه فناوری تبدیل شده، در تولید طیف وسیعی از لوازم الکترونیکی مصرفی و صنعتی، از جمله لوازم‌خانگی، تلویزیون، گوشی موبایل، نیمه‌هادی‌ها، چیپست و سیستم‌های یکپارچه تخصص دارد.

امروز اگر کسی بپرسد شرکت سامسونگ در کدام کشور است؟ می‌توان گفت در کشور کره جنوبی قرار دارد و دفتر مرکزی آن در شهر سوون واقع شده است، اما کارخانه‌های متعددی در سراسر دنیا از جمله ایالات متحده، چین، کره جنوبی، برزیل، ویتنام، هند و بسیاری از کشورهای دیگر دارد. در ادامه، تاریخچه شرکت سامسونگ را مرور می‌کنیم تا ببینیم چطور به جایگاه امروزی خود دست پیدا کرده است.

سال‌های اولیه (۱۹۳۸ – دهه ۱۹۶۰)

لی بیونگ چول، بنیان‌گذار شرکت سامسونگ با بک گراند لوگوی سامسونگ، خط تولید این شرکت و ساختمان‌های مرکزی آن
کلمه سامسونگ در زبان کره‌ای به معنای سه ستاره است که نماد قدرت، بزرگی و جاودانگی شناخته می‌شود

شرکت سامسونگ در تاریخ ۱ مارس ۱۹۳۸ به‌عنوان یک فروشگاه مواد غذایی توسط اولین رئیس شرکت سامسونگ، لی بیونگ چول (Lee Byung Chull)، تأسیس شد. او کسب‌وکار خود را در شهر تائگو، کره جنوبی، با تجارت نودل و سایر کالاهای تولیدشده در داخل و اطراف شهر و صادرات آن‌ها به چین و استان‌های آن آغاز کرد. طبق تاریخچه شرکت سامسونگ، لی پس از جنگ کره، کسب‌وکار خود را به صنعت نساجی گسترش داد و بزرگ‌ترین کارخانه الیاف پشمی در کره را افتتاح کرد.

لی به‌شدت بر صنعتی‌سازی با هدف کمک به بازسازی کشورش پس از جنگ تمرکز کرد. در آن دوره، کسب‌وکار او از سیاست‌های حمایتی جدید اتخاذشده توسط دولت کره جنوبی نیز بهره‌مند شد. در اواخر دهه ۱۹۵۰، این شرکت با سه تا از بزرگ‌ترین بانک‌های تجاری کره و همچنین یک شرکت بیمه و چند شرکت تولید سیمان و کود ادغام شد. سامسونگ در دهه ۱۹۶۰ شرکت‌های بیمه بیشتر و همچنین یک پالایشگاه نفت، یک شرکت تولید نایلون و یک فروشگاه بزرگ را تصاحب کرد.

گسترش به حوزه تولید و صنایع سنگین (دهه ۱۹۷۰)

اولین فروشگاه سامسونگ که یک ساختمان ساده قدیمی است و Samsung Sanghoe نام داشت.
سامسونگ در اولین فروشگاه خود در شهر تائگو کره جنوبی، محصولاتی نظیر نودل و برنج می‌فروخت

در طول دهه ۱۹۷۰، سامسونگ فعالیت‌های خود در حوزه نساجی را گسترش داد تا کل خط تولید از تأمین مواد اولیه گرفته تا تولید محصول نهایی را در بر بگیرد و بهتر بتواند در صنعت نساجی رقابت کند. در همین دوره، شرکت‌های جدیدی در حوزه‌های صنایع سنگین، کشتی‌سازی و صنایع دقیق به‌عنوان شرکت‌های زیر مجموعه سامسونگ تأسیس شدند. همچنین، این شرکت شروع به سرمایه‌گذاری در صنایع شیمیایی و پتروشیمی کرد که مسیر رشد امیدوارکننده‌ای را برای شرکت فراهم نمود.

ورود به عرصه الکترونیک با ساخت تلویزیون در دهه ۷۰ میلادی

کارگران در حال کار کردن در خط تولید سامسونگ
سامسونگ فعالیت خود در حوزه الکترونیک را در آغاز دهه ۱۹۷۰ با تولید تلویزیون آغاز کرد

تاریخچه شرکت سامسونگ نشان می‌دهد که این شرکت برای اولین‌بار در سال ۱۹۶۹ با چندین بخش متمرکز بر الکترونیک وارد این صنعت شد. اولین محصولات سامسونگ در حوزه الکترونیک، تلویزیون‌های سیاه‌وسفید بودند. در طول دهه ۱۹۷۰، این شرکت شروع به صادرات محصولات الکترونیکی خانگی به خارج از کشور کرد. در آن زمان، سامسونگ یک تولیدکننده بزرگ در کره محسوب می‌شد.

سامسونگ در ساخت اولین تلویزیون‌ها در دهه ۷۰ میلادی تنها نبود و آن‌ها را با همکاری شرکت ژاپنی بزرگ تولیدکننده لوازم الکترونیکی به اسم Sanyo تولید می‌کرد.

رشد فناوری و ایجاد تنوع (اوایل دهه ۸۰ میلادی)

شرکت سامسونگ در اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۸۰ میلادی شاهد گسترش سریع کسب‌وکارهای خود در حوزه فناوری بود. در این دوره، شاخه‌های جداگانه‌ای برای نیمه‌رساناها و محصولات الکترونیک تأسیس شد و در سال ۱۹۷۸ بخش هوافضا به شرکت‌های زیر مجموعه سامسونگ اضافه شد.

Samsung Data Systems که اکنون Samsung SDS نامیده می‌شود، در سال ۱۹۸۵ برای پاسخگویی به نیاز روزافزون کسب‌وکارها به توسعه سیستم‌ها تأسیس شد و به سامسونگ کمک کرد تا به‌سرعت به یک شرکت پیشرو در خدمات فناوری اطلاعات تبدیل شود.

سامسونگ همچنین در اوایل دهه ۸۰ میلادی، دو مؤسسه تحقیق‌وتوسعه ایجاد کرد که به‌عنوان دو تا از مهم‌ترین زیر مجموعه‌های شرکت سامسونگ، خط فناوری این شرکت را به حوزه‌های الکترونیک، نیمه‌رساناها، مواد شیمیایی با پلیمرهای بالا، ابزارهای مهندسی ژنتیک، مخابرات، هوافضا و فناوری نانو گسترش دادند.

note: بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۷، سامسونگ را مجبور کرد تا وابستگی خود به صنایع سنگین را کاهش داده و به سمت فناوری‌های پیشرفته تغییر جهت دهد. در این دوره، شروع به تمرکز بر توسعه محصولات الکترونیکی مصرفی؛ مانند تلویزیون‌های LCD، تلفن‌های هوشمند و کامپیوترها کرد.

آغاز فعالیت به عنوان یک شرکت بین‌المللی (اواخر دهه ۸۰ میلادی)

سیر تحول لوگوی شرکت سامسونگ در سال‌های مختلف
مدیریت و مالکیت سامسونگ از زمان راه‌اندازی این شرکت تا به حال، به طور سنتی در اختیار اعضای خانواده Lee بوده است

لی بیونگ چول (Lee Byung Chull)، بنیان‌گذار و اولین رئیس شرکت سامسونگ، سال ۱۹۸۷ درگذشت و پسرش لی کان هی (Lee Kun Hee) جانشین او شد. پس از این اتفاق، سامسونگ به پنج شرکت تقسیم شد؛ بخش الکترونیک تحت رهبری لی کان هی باقی ماند و چهار شرکت دیگر توسط سایر پسران و دختران لی بیونگ چول اداره می‌شدند.

لی کان هی احساس می‌کرد که سامسونگ به دلیل موقعیت مسلط خود در اقتصاد کره جنوبی دچار نوعی غرور و خودبزرگ‌بینی شده است و برای رقابت جهانی آمادگی لازم را ندارد. این نقل‌قول بسیار معروف است که او به مدیران سامسونگ گفت:

همه چیز را تغییر دهید، به جز همسر و فرزندانتان.

بعدها، این نقل‌قول به یکی از پرآوازه‌ترین جملات میان مدیران سامسونگ و حتی در سطح وسیع‌تر، در دنیای تجارت تبدیل شد که نشان‌دهنده تأکید شدید لی کان هی بر ضرورت تغییر و تحول در شرکت بوده است. تحت مفهومی که لی آن را مدیریت جدید نامید، سامسونگ اصرار داشت که زیردستان اشتباهات راهبُردی را به رؤسای خود گوشزد کنند. همچنین، بر کیفیت محصولات به‌جای کمیت تأکید داشت، زنان را به رده‌های مدیران ارشد ارتقا داد و شیوه‌های بوروکراتیک را منع کرد.

چالش‌های رهبری و حقوقی (دهه ۹۰ میلادی)

لی کان هی در سال‌های اول تصدی‌گری سامسونگ در حال سخنرانی در یک همایش
سال ۱۹۹۶ لی کان هی به جرم رشوه دادن به رئیس جمهور سابق کره جنوبی، به زندان محکوم شد

با هدایت تحولات فرهنگی در سامسونگ توسط دومین رئیس شرکت سامسونگ یعنی لی کان هی (Lee Kun Hee)، این شرکت در دهه ۱۹۹۰ به گسترش خود در بازارهای جهانی الکترونیک ادامه داد. با وجود موفقیت‌های سامسونگ، این شرکت سال‌ها شاهد رسوایی‌هایی در زمینه رشوه و نقض حق اختراع نیز بود که به‌شدت آن را تحت‌تأثیر قرار داد.

سامسونگ پرونده‌های متعددی برای نقض حق ثبت اختراع و رشوه داشت که در یکی از این موارد، لی کان هی در سال ۱۹۹۶ به جرم رشوه‌دادن به رو تائه وو (Roh Tae Woo)، رئیس‌جمهور سابق کره جنوبی، مجرم شناخته شد. Hee به دو سال زندان محکوم شد، اما قاضی به این حکم تخفیف داد و در سال ۱۹۹۷ مورد عفو قرار گرفت.

بااین‌وجود، شرکت سامسونگ کیفیت فناوری و محصولات خود را بهبود بخشید و برخی از محصولات آن مانند نیمه‌رساناها، مانیتورها و صفحه‌های LCD هر کدام در بازار بین‌المللی خودشان، جزو پنج محصول برتر از نظر سهم بازار شناخته شدند.

سال ۱۹۹۵ سامسونگ شرکت Samsung SDI را تأسیس کرد که هنوز هم جزو بزرگ‌ترین شرکت‌های زیر مجموعه سامسونگ به شمار می‌رود و بر تولید صفحه‌نمایش و باتری تمرکز دارد. با راه‌اندازی این شرکت، سامسونگ موقعیت خود را در صنعت فناوری تقویت نمود.

سلطه در بازار گوشی‌های هوشمند و فناوری‌های مصرفی (دهه ۲۰۰۰ میلادی)

گوشی‌های سری galaxy s سامسونگ از ابتدا تا galaxy s24 ultra
حرف S در گوشی‌های پرچمدار سامسونگ مخفف Super Smart (فوق هوشمند) است

دهه ۲۰۰۰ شاهد تولد سری گوشی‌های هوشمند گلکسی (Galaxy) سامسونگ بود که به‌سرعت نه‌تنها به تحسین‌شده‌ترین محصولات این شرکت تبدیل شدند، بلکه در میان پرفروش‌ترین گوشی‌های هوشمند جهان نیز قرار گرفتند؛ به‌طوری‌که ۸ تا از آن‌ها تابه‌حال موفق به قرارگیری در لیست پرفروش‌ترین گوشی‌های تاریخ شده‌اند. دهه ۲۰۰۰، یکی از بزرگ‌ترین نقاط عطف تاریخچه شرکت سامسونگ محسوب می‌شود.

سامسونگ همچنین ریزپردازنده‌های مدل‌های اولیه گوشی‌های آیفون را تأمین می‌کرد و در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان ریزپردازنده در جهان بود. این شرکت از سال ۲۰۰۶ تاکنون پرفروش‌ترین تولیدکننده تلویزیون در سطح جهان بوده است.

از سال ۲۰۱۰، سامسونگ با معرفی Galaxy Tab پا به عرصه تبلت گذاشت و در سال ۲۰۱۳ با معرفی Galaxy Gear بازار خود را به ساعت‌های هوشمند گسترش داد. در سال ۲۰۱۹ یک گوشی هوشمند تاشو به نام Galaxy Fold معرفی کرد که فصل تازه‌ای برای گوشی‌های هوشمند سامسونگ شروع کرد و تا امروز چند نسل از آن عرضه شده است.

گلکسی اس ۳ و اس ۳ مینی با حدود ۷۰ میلیون فروش، از پرفروش‌ترین گوشی‌های سری S برند سامسونگ هستند. اگر به گوشی‌های تاریخ‌ساز علاقه‌ دارید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب ۵۰ گوشی پرفروش تاریخ را مطالعه کنید.

در آوریل ۲۰۰۸، لی کان هی (Lee Kun Hee)، رئیس هیئت‌مدیره گروه سامسونگ، به اتهام خیانت‌درامانت و فرار مالیاتی به‌عنوان بخشی از یک طرح مجرمانه مورد کیفرخواست قرار گرفت و مدت کوتاهی پس از آن از ریاست سامسونگ استعفا داد.

تاریخچه شرکت سامسونگ نشان می‌دهد در ماه ژوئیه، او به جرم فرار مالیاتی محکوم و متعاقباً حدود ۸۰ میلیون دلار جریمه و به سه سال حبس تعلیقی محکوم شد. لی در دسامبر ۲۰۰۹ توسط دولت کره جنوبی مورد عفو قرار گرفت تا بتواند در کمیته بین‌المللی المپیک باقی بماند و رهبری کره جنوبی برای میزبانی بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۱۸ در پیونگ‌چانگ را بر عهده بگیرد.

در مارس ۲۰۱۰، مدیران گروه سامسونگ، لی کان هی را به ریاست Samsung Electronics، بزرگ‌ترین بخش این گروه، منصوب کردند. او در اواخر همان سال به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره گروه سامسونگ به این شرکت بازگشت. لی در سال ۲۰۱۴، دچار حمله قلبی شد که تا زمان مرگش در سال ۲۰۲۰ او را ناتوان کرد. اگرچه لی سمت رسمی خود را به‌عنوان رئیس شرکت سامسونگ حفظ کرد، اما پسرش، لی جائه یونگ (Lee Jae Yong) که به جی وای لی (Jay Y. Lee) هم معروف است، عملاً این شرکت را هدایت و رهبری می‌کرد.

لی جائه یونگ، رئیس هیئت مدیره سابق سامسونگ الکترونیکس
در دوران بیماری لی کان هی، وی همچنان عنوان‌های رسمی خود را حفظ کرده بود؛ اما در عمل، پسرش قدرت و نفوذ اصلی را در اداره شرکت به دست آورده بود

لی جائه یونگ، رئیس شرکت سامسونگ در سال ۲۰۱۷، به دلیل رشوه‌دادن به پارک گئون هه (Park Geun Hye)، رئیس‌جمهور سابق کره، به زندان محکوم شد. او یک سال را در زندان گذراند و در سال ۲۰۱۸ پس از تعلیق حکم آزاد شد. این تعلیق بعداً لغو شد و در ژانویه ۲۰۲۱ دوباره به زندان بازگشت و هفت ماه بعد نیز به‌صورت مشروط آزاد شد.

در دورانی که لی در زندان بود، سامسونگ توسط دو، و بعداً سه مدیرعامل مشترک اداره می‌شد. لی همچنین، در سال ۲۰۲۰ به دلیل جرایم مالی ناشی از ادغام دو شرکت تابعه سامسونگ در سال ۲۰۱۵ مورد کیفرخواست قرار گرفت. دولت ادعا کرد که ارزش‌های این دو شرکت تابعه برای تثبیت کنترل کلی Lee بر سامسونگ پس از به دست‌گرفتن رهبری این شرکت، توسط وی دست‌کاری شده بود.

تحولات سامسونگ از سال ۲۰۲۰ به بعد

نمای داخلی دفتر مرکزی سامسونگ در سیلیکون ولی با معماری مدرن
سامسونگ سال ۲۰۲۲ به طور رسمی اعلام کرد که تولید سری Galaxy Note را متوقف کرده است

پس از درگذشت لی کان هی (Lee Kun Hee) در سال ۲۰۲۰، پسرش یعنی لی جائه یونگ (Lee Jae Yong) که تا آن زمان هدایت سامسونگ را به‌صورت غیررسمی برعهده داشت، رسماً رهبری گروه سامسونگ را بر عهده گرفت و در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان رئیس شرکت سامسونگ و رئیس اجرایی هیئت‌مدیره Samsung Electronics منصوب شد. تحت رهبری او، این شرکت تمرکز خود را بر فناوری‌های پیشرفته، از جمله هوش مصنوعی و تولید نسل بعدی نیمه‌رساناها، گسترش داد.

بخش نیمه‌رسانای سامسونگ در اوایل دهه ۲۰۲۰ با کاهش تقاضای جهانی مواجه شد. در پاسخ، این شرکت تولید را کاهش داد و سرمایه‌گذاری در قابلیت‌های ساخت تراشه‌های پیشرفته را افزایش داد. در بخش گوشی‌های موبایل سامسونگ، این شرکت سری Galaxy خود را با تولید گوشی‌های هوشمند تاشو بیشتر، مانند Galaxy Z Flip و Galaxy Z Fold، گسترش داد و محصولات پوشیدنی و خانه هوشمند بیشتری معرفی کرد. تجارت تلویزیون این شرکت نیز همچنان یکی از قدرتمندترین حوزه‌های این شرکت باقی ماند.

پس از آنکه Galaxy S24 Ultra در لیست پرفروش‌ترین گوشی‌‌های سری S سامسونگ قرار گرفت، انتظار می‌رود که امسال S25 Ultra نیز به این جمع اضافه شود.

هان جونگ هی و کیونگ کیه هیون مدیرعاملان مشترک سامسونگ در سال ۲۰۲۲
هان جونگ هی (سمت راست) و کیونگ کیه هیون (سمت چپ)

در سال ۲۰۲۲، شرکت Samsung Electronics، هان جونگ هی (Han Jong Hee) و کیونگ کیه هیون (Kyung Kye-Hyun) را به‌عنوان مدیران عامل مشترک منصوب کرد. این اقدام نشان‌دهنده تمرکز دوگانه شرکت بر محصولات مصرفی و قطعات بود. هان مسئول بخش‌های لوازم الکترونیکی مصرفی و تجربه موبایل بود و همچنین به‌عنوان نایب‌رئیس منصوب شد. کیونگ نیز بر کسب‌وکارهای نیمه‌رسانا و نمایشگر نظارت داشت.

هان که در سال ۱۹۸۸ به سامسونگ پیوست، نقش محوری در تثبیت رهبری جهانی این شرکت در تولید تلویزیون ایفا کرد. او در مارس ۲۰۲۵ در سن ۶۳ سالگی پس از یک حمله قلبی درگذشت. پس از درگذشت او، جون یانگ هیون (Jun Young Hyun)، رئیس بخش نیمه‌رسانا، به‌عنوان مدیرعامل واحد شرکت Samsung Electronics منصوب شد.

شرکت های زیر مجموعه سامسونگ

لوگوی سامسونگ بالای یک ساختمان شیشه‌ای مدرن با نمایی از آسمان
Samsung Electronics و Samsung Display دوتا از معروف‌ترین شرکت های زیر مجموعه سامسونگ هستند

سامسونگ دارای زیرمجموعه‌های زیادی است که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند. برخی از مهم‌ترین شرکت‌های زیر مجموعه سامسونگ عبارت‌اند از:

  • Samsung Electronics: بزرگ‌ترین بخش سامسونگ که تولیدکننده لوازم الکترونیکی مصرفی؛ مانند گوشی‌های هوشمند، تلویزیون و لوازم‌خانگی است.
  • Samsung Display: تولیدکننده انواع نمایشگرها از جمله OLED و LCD
  • Samsung SDI: تولیدکننده باتری‌های قابل‌شارژ و مواد الکترونیکی
  • Samsung Electro-Mechanics: تولیدکننده قطعات الکترونیکی
  • Samsung Heavy Industries: فعال در زمینه کشتی‌سازی و ساخت تجهیزات صنعتی
  • Samsung Engineering: ارائه‌دهنده خدمات مهندسی، تدارکات و ساخت‌وساز
  • Samsung C&T Corporation: فعال در زمینه ساخت‌وساز و تجارت
  • Samsung Life Insurance: ارائه‌دهنده خدمات بیمه عمر
  • Samsung Biologics: فعال در زمینه تولید داروهای بیولوژیک
  • Samsung Bioepis: تولیدکننده داروهای بیوسیمیلار

ما در بلاگ ترب، تاریخچه شرکت اپل را هم مرور کرده‌ایم که اگر علاقه‌مند هستید، می‌توانید آن را مطالعه کنید.

کلام آخر

شرکت سامسونگ، با شروعی فروتنانه در سال ۱۹۳۸ به‌عنوان یک فروشگاه مواد غذایی در کره جنوبی، مسیری پر فراز و نشیب را طی کرده و به یکی از غول‌های فناوری جهان تبدیل شده است. این شرکت با رهبری قاطع بنیان‌گذارش، لی بیونگ چول (Lee Byung Chull) و سپس پسرش لی کان هی (Lee Kun Hee)، همواره به دنبال صنعتی‌سازی، تنوع‌بخشی و نوآوری بوده است.

از ورود به عرصه الکترونیک با تولید تلویزیون‌های سیاه‌وسفید تا دستیابی به سلطه در بازار تلفن‌های هوشمند با سری Galaxy، سامسونگ نشان داده که توانایی تطبیق با تغییرات بازار و پیشروی در فناوری‌های نوین را دارد.

با وجود چالش‌های حقوقی و مدیریتی متعدد در طول تاریخچه شرکت سامسونگ، این شرکت خانوادگی همچنان به سرمایه‌گذاری در زمینه‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و نسل بعدی نیمه‌رساناها ادامه می‌دهد و جایگاه خود را به‌عنوان یک رهبر جهانی در صنعت فناوری حفظ کرده است. داستان سامسونگ، گواهی بر تلاش، نوآوری و دیدگاه بلندمدت در عرصه تجارت بین‌المللی است.

برای خرید انواع محصولات سامسونگ با بهترین قیمت، به سایت ترب سر بزنید. در ترب امکان مقایسه قیمت و مشخصات مدل‌های مختلف را دارید و می‌توانید از بین معتبرترین فروشندگان، گزینه مناسب را انتخاب کنید. اگر به خرید حضوری فکر می‌کنید، کافی است در بخش شهر من، محل سکونت خود را مشخص کنید تا فروشگاه‌های نزدیک را ببینید.

سوالات متداول درباره تاریخچه شرکت سامسونگ

مهم‌ترین محصولات سامسونگ در طول تاریخ کدام بوده‌اند؟

تلویزیون، نیمه‌رسانا، گوشی هوشمند (به‌ویژه سری Galaxy) و نمایشگر برخی از مهم‌ترین محصولات سامسونگ در طول تاریخ به شمار می‌روند.

بدترین شکست‌های سامسونگ در طول تاریخ این شرکت چه بوده است؟

برخی از بدترین شکست‌های تاریخ سامسونگ، انفجار باتری گلکسی نوت ۷، گوشی Galaxy Beam با پروژکتور داخلی، گوشی دوربین محور Galaxy S4 Zoom و سیستم‌عامل Tizen بودند.

اولین گوشی سامسونگ چه بود و چه سالی عرضه شد؟

اولین گوشی سامسونگ Samsung SH-100 نام داشت که سال ۲۰۰۱ عرضه شد.

به‌غیراز موبایل، سامسونگ در چه زمینه‌های دیگری فعالیت می‌کند؟

به‌غیراز موبایل، سامسونگ در زمینه‌های متعدد دیگری مانند تلویزیون، لوازم‌خانگی (نظیر یخچال و ماشین لباسشویی)، نیمه‌رساناها، نمایشگرها، تجهیزات شبکه، صنایع سنگین (نظیر کشتی‌سازی)، خدمات مالی (بیمه، اوراق بهادار) و تجهیزات پزشکی نیز فعالیت می‌کند.

🔗 منابع: britannica | felixindo shops

به اشتراک بگذارید
عرفان رحیمی صادق
عرفان رحیمی صادق

من فارغ‌التحصیل مترجمی زبان انگلیسی هستم و از سال ۹۴ تولید محتوا رو شروع کردم. اوایل، از زمانی که تولید محتوا رو جدی‌تر دنبال کردم، درهای جدیدی به روم باز شد و با افراد مهمی تو این عرصه آشنا شدم که سعی کردم از هر کدوم یه چیزایی یاد بگیرم.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *