صفر تا صد آموزش هواگیری اسپرسوساز؛ کیفیت قهوه را برگردانید!

هواگیری اسپرسوساز یکی از اقدامات مهمی است که در صورت استفاده مکرر از دستگاه اسپرسوساز باید به آن توجه داشت. زمانی که هوای اضافی در لوله‌ها یا سیستم داخلی اسپرسو ساز به دام می‌افتد، عملکرد دستگاه مختل شده و در نتیجه کیفیت قهوه افت می‌کند. با این‌ اوصاف آموزش هواگیری اسپرسوساز جزو آن دسته از موضوعات مهمی است که نمی‌توان نسبت به آن بی‌توجه بود. در این مطلب از سایت ترب به آموزش صفر تا صد هواگیری اسپرسوساز می‌پردازیم.

چه زمانی باید هواگیری اسپرسوساز را انجام دهیم؟

چنانچه هر یک از علائم زیر را در دستگاه اسپرسوساز مشاهده کردید، بهتر است در اسرع‌ وقت نسبت به هواگیری دستگاه اسپرسو ساز خود اقدام کنید:

  • اُفت فشار بخار: کاهش توان تولید بخار نشان‌دهنده وجود هوای اضافی در سیستم است که جریان آب و بخار را مختل و کیفیت قهوه را پایین می‌آورد.
  • شنیدن صدای غیرعادی: صدای غیرطبیعی حین کار دستگاه معمولاً ناشی از تلاش اسپرسوساز برای عبور آب و بخار از میان هوای محبوس در لوله‌هاست؛ این مشکل بر کیفیت قهوه و عملکرد دستگاه تأثیر منفی دارد.
  • کندی در عملکرد اسپرسوساز: خروج آهسته آب یا بخار، نشان‌دهنده تجمع هوا در لوله‌هاست که روند تهیه قهوه را کند کرده و نیاز به هواگیری دارد.
  • راه‌اندازی اولیه: پس از خرید دستگاه و پیش از اولین استفاده.
  • پس از گذشت مدتی از عدم استفاده: اگر مدتی طولانی دستگاه خاموش بوده است.
  • تعویض یا تمیز کردن قطعات: برای اطمینان از خروج کامل هوای اضافی پس از باز و بسته کردن بخش‌های داخلی.

تشخیص ایرادات اسپرسوساز برای رفع نواقص آن بسیار کاربردی است. برای کسب آگاهی در این زمینه، مطالعه مطلب عیب یابی اسپرسوساز مفید و کاربردی است.

نحوه هواگیری اسپرسو ساز خانگی و صنعتی

شخصی در حال هواگیری اسپرسوساز در سه مرحله مختلف
گاهی به دلیل هوا رفتن در لوله‌های اسپرسوساز، صدای غیرعادی به گوش می‌رسد.

معمولا نحوه هواگیری اسپرسوساز زیگما، مباشی و سایر برندها مشابه یکدیگر است. ممکن است تفاوت‌های جزیی در قطعات و دکمه‌ها وجود داشته باشد. در ادامه آموزش هواگیری اسپرسو ساز خانگی و صنعتی را ارائه شده است.

روش هواگیری اسپرسو ساز خانگی

پس از خرید دستگاه اسپرسو ساز خانگی اولین کاری که باید انجام دهید هواگیری است، در غیر این صورت احتمال آسیب به دستگاه وجود دارد. همچنین نمی‌توانید یک اسپرسوی با کیفیت تهیه کنید. این مراحل عبارت‌اند از:

  • خاموش کردن دستگاه: ابتدا اسپرسوساز را خاموش کنید. برای اطمینان بیشتر توصیه می‌کنیم دوشاخه اسپرسوساز را نیز از پریز برق جدا کنید. بدین طریق هیچ‌گونه خطری برای هواگیری اسپرسوساز وجود ندارد.
  • پر کردن مخزن آب: پس از جدا کردن نازل پرتافیلتر، مخزن آب دستگاه را تا حد ممکن با آب تمیز پر کنید و مطمئن شوید که آب به طور کامل در مخزن قرار گرفته است. آبی که قبلا جوشیده باشد نیز برای هواگیری اسپرسوساز مناسب است. سپس دستگاه را روشن کنید. توجه داشته باشید اگر برای اولین بار است که می‌خواهید از دستگاه استفاده کنید احتمالا در انتهای مخزن آب یک قطعه پلاستیکی وجود دارد، آن را حتما جدا کنید.
  • باز کردن شیر بخار: اجازه دهید دما به دمای استاندارد برسد. یک لیوان زیر نازل بخار آب قرار دهید و سپس دکمه تک شات را بزنید تا آب به جریان بیفتد. اگر هوا در مسیر دستگاه باشد آب به‌طور یکنواخت جریان نخواهد داشت. فشردن دکمه تک شات را تا جایی ادامه دهید تا آب به جای هوا خارج شود.
  • روشن‌ کردن دستگاه: سپس دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید که آب از طریق سیستم‌های داخلی جریان پیدا کند. دقت داشته باشید که در این مرحله هواگیری به‌صورت کامل انجام شود.
  • بستن شیر بخار: بعد از مشاهده خروج آب به‌صورت پیوسته و بدون قطع‌ شدن، شیر بخار را ببندید تا هواگیری کامل شود.
  • تست عملکرد دستگاه: پس از اتمام مراحل هواگیری اسپرسوساز، یک تست با عبور آب یا بخار انجام دهید تا مطمئن شوید که دستگاه بدون مشکل کار می‌کند.

دقت داشته باشید که هواگیری کمک می‌کند، جریان آب به درستی در دستگاه حرکت کند و تأثیر مستقیمی بر کیفیت اسپرسو باشد. با آموزش هواگیری اسپرسوساز می‌توانید از عملکرد بهینه دستگاه خود اطمینان حاصل کنید و طعم بهتر قهوه را تجربه کنید.

لازم به ذکر است که نوع آبی که در مخزن می‌ریزید در کیفیت اسپرسو اثرگذار است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه توصیه می‌کنیم، مطلب بهترین آب برای دستگاه اسپرسو ساز را مطالعه کنید.

روش هواگیری اسپرسو ساز خانگی مباشی

شخصی در حال نشان دادن قطعات اسپرسوساز
با نظافت قطعات اسپرسوساز دستگاه را برای هواگیری آماده کنید.

 هواگیری دستگاه اسپرسوساز مباشی امری ضروری است و به بهبود عملکرد دستگاه و حفظ کیفیت اسپرسو کمک بسزایی می‌کند. این کار به شما اطمینان می‌دهد که پمپ دستگاه به‌درستی عمل کرده و آب با فشار مناسب به قسمت دم‌آوری منتقل می‌شود. برای اسپرسوسازهای اتوماتیک و نیمه اتوماتیک، این فرایند اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا سیستم پمپ دستگاه باید به طور منظم هواگیری شود. در ادامه به مراحل انجام هواگیری می‌پردازیم.

  • پر کردن مخزن آب با آب گرم: ابتدا مطمئن شوید که مخزن آب دستگاه با آب گرم پر شده است. این کار به روان‌تر شدن جریان آب کمک می‌کند.
  • راه‌اندازی دستگاه: پس از پر کردن مخزن، دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید تا آب از طریق پمپ و لوله‌های داخلی جریان پیدا کند.
  • بررسی عملکرد دستگاه: اگر بعد از انجام این مراحل، دستگاه همچنان عملکرد صحیحی نداشت، مخزن آب را از جای خود خارج کنید و مجدداً در جای خود قرار دهید.
  • تست نهایی: پس از جاگذاری مجدد مخزن، دستگاه را دوباره امتحان کنید. اگر مشکل حل شد، دستگاه شما آماده استفاده است. با این مراحل ساده، هواگیری اسپرسوساز مباشی به‌سرعت انجام شده و دستگاه برای تهیه یک فنجان اسپرسوی عالی آماده خواهد بود.

توجه داشته باشید که هواگیری اسپرسوسازهای برندهای دیگر مانند نوا ( مانند مدل های ۱۴۷، ۱۴۹) و زیگما هم مانند اسپرسوساز مباشی انجام می‌شود.

روش هواگیری اسپرسو ساز صنعتی

روش هواگیری اسپرسوساز صنعتی با خانگی تفاوت خاصی ندارد. شما می‌توانید به روش مشابه انواع دستگاه‌های اسپرسوساز صنعتی را هواگیری کنید. مهم‌ترین تفاوت هواگیری اسپرسوساز صنعتی و خانگی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • اسپرسوسازهای صنعتی فشار و حجم بیشتری دارند، بنابراین خروج هوای محبوس‌شده ممکن است طولانی‌تر و حساس‌تر باشد. در دستگاه‌های خانگی این فرآیند سریع‌تر و ساده‌تر است.
  • اسپرسوسازهای صنعتی دارای فشارسنج و کنترل پیشرفته‌تر بخار هستند، بنابراین فرآیند هواگیری دقیق‌تر انجام می‌شود.
  • در دستگاه‌های صنعتی که مداوم کار می‌کنند هواگیری برای عملکرد یکنواخت و طولانی‌مدت ضروری‌تر است، درحالی‌که در مدل‌های خانگی‌ بیشتر به‌عنوان بخشی از نگهداری دستگاه باید آن را انجام دهید.

اسپرسوساز خوب از کجا بخریم؟

دستگاه اسپرسوساز نقره ای روی کابینت در آشپزخانه
توجه به ویژگی‌های اسپرسوساز در زمان خرید ضرورت دارد.

 اگرچه یادگیری شیوه هواگیری اسپرسو ساز ضرورت دارد، اما کیفیت دستگاه اسپرسوساز نیز برای حفظ کیفیت اسپرسو حائز اهمیت است. توصیه می‌کنیم برای خرید اسپرسوساز بهتر است که به سراغ برندهای شناخته‌شده مانند نوا، مباشی، زیگما و… بروید. در سایت ترب می‌توانید مدل‌های متنوعی از دستگاه اسپرسوساز را مشاهده کرده و متناسب با نیاز خود بهترین آن‌ها را سفارش دهید.

علاوه‌بر هواگیری اسپرسوساز، توجه به رسوب‌زدایی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. برای کسب اطلاعات جامع در این زمینه، مطلب همه چیز درباره رسوب زدایی اسپرسو ساز با جوش شیرین را مطالعه کنید.

 جمع‌بندی

 در این مطلب به آموزش هواگیری اسپرسوساز پرداختیم. در پایان نیز تأکید می‌کنیم که شیوه هواگیری اسپرسوسازهای مختلف، تقریباً مشابه بوده و باید هر چند وقت یکبار برای سلامت دستگاه و حفظ کیفیت قهوه اسپرسو برای هواگیری دستگاه اقدام کنید.

مرحلهعنوانشرح
۱خاموش کردن دستگاهاسپرسوساز را خاموش کرده و دوشاخه آن را از برق بکشید.
۲پر کردن مخزن آبمخزن آب را تا حد امکان با آب تمیز یا جوشیده پر کنید.
۳باز کردن شیر بخارشیر بخار دستگاه را باز کنید تا هوا خارج شود.
۴روشن کردن دستگاهدستگاه را روشن کرده و اجازه دهید آب از سیستم عبور کند.
۵بستن شیر بخارپس از مشاهده جریان پیوسته آب، شیر بخار را ببندید.
۶ تست عملکرد دستگاهبا عبور آب یا بخار، عملکرد دستگاه را بررسی کنید.
مراحل کلی هواگیری اسپرسوساز

پرسش های متداول

هر چند وقت یک‌بار باید اسپرسوساز هواگیری شود؟

دفعات هواگیری به نوع استفاده از دستگاه و مدل آن بستگی دارد؛ اگر دستگاه شما برای مدتی غیرفعال بوده یا پس از هر بار پر کردن مخزن آب دچار مشکل در جریان آب می‌شود، بهتر است هواگیری انجام دهید.

آیا مخزن آب اسپرسوساز در زمان هواگیری، باید با آب گرم پر شود یا سرد؟

برای هواگیری، توصیه می‌شود که از آب گرم استفاده کنید. آب گرم باعث تسهیل جریان آب و بهبود عملکرد پمپ در فرآیند هواگیری می‌شود.

آیا هواگیری همه مدل‌های اسپرسوساز به یک روش انجام می‌شود؟

اصول کلی هواگیری در تمامی مدل‌های اسپرسوساز مشابه است، اما ممکن است جزئیات هر مدل با دیگری متفاوت باشد. برخی دستگاه‌ها نیاز به تنظیمات اضافی دارند یا ممکن است بخش‌های خاصی برای هواگیری داشته باشند، بنابراین بهتر است به دفترچه راهنمای مدل دستگاه خود مراجعه کنید.

چرا هواگیری دستگاه اسپرسو ساز مهم است؟

زیرا تجمع هوا در لوله‌ها باعث اختلال فشار بخار، افت کیفیت قهوه و کاهش عملکرد بهینه دستگاه می‌شود.

به اشتراک بگذارید
زینب آذرگشب
زینب آذرگشب

من زینب هستم، نویسنده‌ای که از کودکی با کلمات انس داشته و از سال 98 به طور حرفه‌ای وارد دنیای محتوانویسی شدم. نوشتن برای من فرصتیه برای یادگیری و پاسخ به سوالات ذهنی مخاطب، به طوری که هیچ علامت سوالی باقی نمونه. از مسیری که انتخاب کردم لذت می‌برم و سعی می‌کنم مطالب ارزشمندی ارائه بدم.

5 دیدگاه

  1. خیلی مطلب جامع و خوبی بود. اونقدر دستگاه تو بازار هست که آدم نمیدونه کدوم دستگاه رو بخره. از خود قهوه عربیکا و روبوستا و … تازه سر در آورده بودم، این تنوع دستگاه ها باز یه چیز جدید بود برام

  2. سلام درمورد هواگیری اسپرسوساز مباشی ۲۵۰۰ که مخزن شیر داره هم مطلب بگذارید لطفا(نازل بخار جداگانه نداره)

  3. سلام اگر میخوای که خیالتون از بابت دستگاه اسپرسو راحت باشه به وات بالاتر از ۱۳۰۰و بار بخار ۱۵ به بالا و حتما حتما مارکی که گارانتی رسمی و کد شناسه رهگیری دار باشه بگیرید

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *