انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل بههیچوجه فرایند پیچیده یا خستهکنندهای نیست. فقط کافی است از مدارک و شرایط مورد نیاز برای واگذاری آگاه باشید تا بتوانید در کمترین زمان ممکن و بدون مواجهه با مشکلات احتمالی، این فرایند را بهراحتی طی کنید. در ادامه علاوهبر نحوه انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل، به شرایط و مدارک لازم، هزینه نقلوانتقال و همچنین نحوه استعلام سیم کارت این اپراتور میپردازیم.
روش انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل

برای انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل، باید همراه با مدارک مورد نیاز به نمایندگیهای فروش یا مراکز فروش و خدمات این اپراتور مراجعه کنید. در فرایند انتقال مالکیت، مدارک شناسایی انتقالدهنده و گیرنده برای احراز هویت آنها بررسی میشود. سپس باید فرمهای مربوط به این فرایند تکمیل شوند و در نهایت، سند نقلوانتقال با امضا و اثر انگشت طرفین تنظیم خواهد شد. حالا در انتها با پرداخت هزینۀ نقلوانتقال، مالکیت سیم کارت بهصورت رسمی به گیرنده انتقال پیدا میکند.
خیلی از کاربران دربارهٔ روش آنلاین و غیرحضوری انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل پرسوجو میکنند و به دنبال کد دستوری انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل یا روشهای مشابه هستند. امکان نقلوانتقال مالکیت سیمکارت بهصورت آنلاین وجود ندارد و بنا به قانون، این دست از معاملات مستلزم حضور هر دو طرف برای احراز هویت و جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی است. این امر فقط با حضور خریدار و فروشنده و در صورت ارائه مدارک شناسایی معتبر و مشخصات لازم امکانپذیر خواهد بود.
مراکز ایرانسل برای نقل و انتقال مالکیت سیم کارت
دفاتر پیشخوان و نمایندگیهای ایرانسل در سراسر کشور خدمات مختلف مثل انتقال مالکیت را به مشترکین ارائه میکنند. در صفحه نمایندگان فروش ایرانسل و صفحه مراکز خدمات ایرانسل هم لیست نمایندگان هر شهر بههمراه آدرس و بقیه جزئیات آنها به اشتراک گذاشته شده است. اگر قصد انتقال مالکیت دارید، حتماً با بررسی این صفحهها نزدیکترین محل دریافت خدمات در محل سکونت خود را پیدا کنید.
مدارک و شرایط مورد نیاز برای واگذاری مالکیت سیم کارتهای ایرانسل
برای طیکردن فرایند قانونی انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل در مراکز خدمات، بههمراه داشتن مدارک مشخص و رعایت برخی از شرایط الزامی است. در ادامه شرایط و مدارک لازم برای انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل را مشاهده کنید.
- حضور هر دو طرف
- سن قانونی طرفین
- بههمراهداشتن سیم کارت
- فعالبودن سیم کارت
- مدارک شناسایی معتبر
- نشانی محل سکونت
- کد پستی دهرقمی محل سکونت
- رعایت سقف ۱۰ سیم کارت برای هر کد ملی
اگر هر کدام از طرفین امکان حضور برای تنظیم سند نقلوانتقال را نداشته باشند، وکیل قانونی آنها با ارائهی وکالتنامه میتواند این موضوع را پیگیری کند. همچنین برای تغییر مالکیت افراد متوفی، خانواده درجه یک یا وکیل قانونی فرد متوفی موظف به ارائه گواهی انحصار وراثت و وکالت کتبی از بقیه وراث مبنی بر رضایت به انتقال مالکیت سیم کارت فرد متوفی است.
اشخاص حقوقی هم باید نماینده رسمی معرفی کنند. نماینده با ارائه سند ثبت، مجوز تجاری، روزنامهٔ رسمی شرکت یا اظهارنامه مالیاتی میتواند فرایند انتقال مالکیت را پیگیری کند.
انتقال مالکیت به افراد زیر ۱۸ سال هم فقط در صورتی امکانپذیر است که ولی قهری (پدر یا پدربزرگ پدری) با مدرک شناسایی معتبر در دفتر خدمات حاضر شود و با تکمیل فرمهای مرتبط و امضای تعهدنامه، مالکیت سیم کارت را به فرد تحت سرپرستی منتقل کند. فرد زیر ۱۸ سال در صورت داشتن حکم رشد حتی میتواند بدون نیاز به معرفی سرپرست اقدام به انتقال یا دریافت مالکیت سیم کارت کند.
هزینه انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل
هزینه انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل بستهبه نوع خط متفاوت است و باید بهصورت نقدی با توافق طرفین در نمایندگی پرداخت شود.
طبق تعرفه تعیینشده در سال ۱۴۰۴، انتقال مالکیت سیم کارتهای اعتباری و دائمی ایرانسل با احتساب مالیات به ترتیب ۲۱,۳۴۰ تومان و ۳۵,۵۳۰ تومان هزینه دارد.
علاوهبراین، قبل از انتقال مالکیت، باید همه تعهدات معوق به اپراتور پرداخت شوند. انتقالدهنده سیم کارت دائمی هم برای واگذاری ملزم به پرداخت قبض میاندوره و تسویهحساب با اپراتور است.
نحوه استعلام مالکیت سیم کارتهای ایرانسل

اگر انتقالدهنده سیم کارت هستید، با استعلام مالکیت میتوانید از ثبت سیم کارت به نام خودتان اطمینان کسب کنید؛ چون فعالبودن سیم کارت و ثبت رسمی آن به انتقالدهنده شروط اولیه برای انتقال مالکیت هستند. همچنین اگر گیرنده هستید، میتوانید پس از طیکردن فرایند نقلوانتقال، استعلام بگیرید تا مطمئن شوید سیم کارت بهصورت رسمی به نام شما ثبت شده است یا خیر. استعلام سیم کارت در موارد دیگر از جمله ثبت سیم کارت به نام فرد بدون اطلاع مالک و ردیابی سریع مالک در مواقع اضطراری کاربرد دارد.
ایرانسل چندین روش مختلف را برای استعلام سیم کارت ارائه میکند. این روشها عبارتاند از:
- اپلیکیشن ایرانسل من: وارد اپلیکیشن یا سامانه اینترنتی ایرانسل من شوید و سپس به بخش حساب من مراجعه کنید. حالا روی گزینۀ پروفایل و سپس شمارههای من ضربه بزنید و پس از دریافت کد تأیید، شمارههای ثبتشده به نام خود را مشاهده کنید.
- کد دستوری: کد #۸۰* را با شمارهای که قصد استعلام آن را دارید شمارهگیری کرده و سپس کد ملی خود را وارد کنید. سپس سامانه به شما اعلام میکند که این خط به کد ملی ارائهشده تعلق دارد یا خیر.
- سرویس پیامکی: کد ملی خود را به شماره ۳۰۰۰۱۵۰ یا ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱ ارسال کنید. سپس تعداد کارتهای ثبتشده به نام شما در همه اپراتورها از جمله ایرانسل پیامک میشود. اگر به دنبال کسب جزئیات بیشتر از جمله شماره دقیق هستید، از روشهای دیگر استفاده کنید.
جمعبندی
انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل فقط بهصورت حضوری در نمایندگیهای فروش یا مراکز فروش و خدمات این اپراتور ممکن است. حضور انتقالدهنده و گیرنده یا وکیل قانونیشان، مدارک شناسایی معتبر، نشانی محل سکونت و کد پستی دهرقمی هم شرایط پایه برای تنظیم سند نقلوانتقال به شمار میروند. واگذاری مالکیت سیم کارتهای این اپراتور به افراد زیر ۱۸ سال یا وراث فرد متوفی هم تحت شرایطی مشخص قابلانجام است.
جهت استعلام مالکیت سیم کارت ایرانسل قبل یا بعد از انتقال مالکیت، میتوان از برنامه ایرانسل من، کد دستوری و سرویسهای پیامکی استفاده کرد. برنامه ایرانسل با اینکه به اینترنت نیاز دارد، جزئیات بیشتری را به کاربر ارائه میکند. بااینحال، کد دستوری و سرویس پیامکی هم دو روش آفلاین و ساده هستند که هر کاربری میتواند از آنها برای استعلام بهره بگیرد.
پرسش های متداول در مورد انتقال مالکیت سیم کارت ایرانسل
خیر. در حال حاضر هیچکدام از اپراتورها امکان انتقال مالکیت بهشکل آنلاین و غیرحضوری را ارائه نمیدهند و حتماً باید هر دو طرف معامله به دفاتر پیشخوان یا نمایندگیهای اپراتور مراجعه کنند.
بله. با ارائه گواهی انحصاروراثت و وکالت کتبی از سایر وراث، این امکان هم وجود دارد.
بله؛ درصورتیکه وکیل قانونی با وکالتنامه کتبی و رسمی در محل ارائه خدمات حضور پیدا کند و مراحل تنظیم سند نقلوانتقال را طی کند.
خیر. معمولاً برای دریافت خدمات، ارائه شناسنامه جدید، کارت ملی هوشمند یا دستکم رسید کارت ملی هوشمند اجباری است.
بله. با انتقال مالکیت، شارژ و بسته فعال روی خط تغییر پیدا نمیکنند و مالک جدید توانایی استفاده از اعتبار کنونی خط را دارد.
بله. ایرانسل در وبسایت خود عنوان کرده است که انتقالدهنده باید سیم کارت را همراه داشته باشد.