علت یخ زدن داخل یخچال پارس؛ چرا برفک می‌زند؟

شرکت کارخانجات لوازم خانگی پارس نقش پررنگی در بازار یخچال فریزرهای ایرانی باکیفیت دارد. بااین‌حال، بیشتر مصرف‌کننده‌ها با مشکل برفک و یخ زدن یخچال پارس مواجهند. یخ زدن داخل یخچال پارس فقط منحصر به یخچال‌های معمولی و مدل‌های قدیمی نمی‌شود؛ در برخی مدل‌های یخچال نوفراست و کمبی پارس هم شاهد این موضوع هستیم. در این مطلب قصد داریم به علت یخ زدن داخل یخچال پارس بپردازیم.

۱. تنظیم اشتباه دمای داخلی یخچال

تنظیم درجه دمای داخل یخچال
دمای خیلی پایین، علت برفک زدن داخل یخچال است. بنابراین، ولوم درجه یخچال را روی عدد مناسب بگذارید.

گاهی یک اتفاق بسیار ساده، علت یخ زدن داخل یخچال پارس می‌شود: تنظیم نادرست دمای داخلی یخچال. اگر فکر می‌کنید که هرچقدر درجه تنظیم دما را پایین‌تر ببرید، مواد غذایی تازه‌تر می‌مانند؛ اشتباه است! تنظیم دمای بسیار سرد باعث برفک زدن یخچال پارس می‌شود. در چنین مواردی، برای حل مشکل یخ زدن، باید دمای یخچال و فریزر را به‌درستی تنظیم کنید. دمای ایده‌آل برای قسمت یخچال بین ۳ تا ۵ درجه سانتی‌گراد و برای فریزر حدود منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد است. این تنظیمات علاوه بر کاهش برفک، عمر مفید دستگاه را نیز افزایش می‌دهند.

اگر قصد خرید یخچال پارس دارید، خواندن مطلب با مزایا و معایب یخچال پارس آشنا شوید! کمک بزرگی در انتخاب خواهد بود.

۲. باز و بسته کردن زیاد درب یخچال

اگر درب یخچال‌تان در طول شبانه‌روز مدام باز و بسته می‌شود، یا زمان طولانی درب یخچال را باز نگه می‌دارید، باعث می‌شود یخچال برفک بزند. هربار که درب یخچال را باز و بسته می‌کنید، هوای گرم محیط وارد آن می‌شود. اگر تعداد دفعات در طول روز زیاد شود، یخچال نمی‌تواند کارش را درست انجام بدهد و داخل یخچال برفک می‌زند. تا حد امکان، سعی کنید دفعات باز کردن درب را کاهش دهید و از باز نگه‌داشتن طولانی‌مدت آن خودداری کنید. این کار تاثیر زیادی در کاهش برفک داخل یخچال دارد.

۳. خراب شدن لاستیک دور درب یخچال

پارگی لاستیک دور درب یخچال
خرابی لاستیک دور درب یخچال باعث ورود راحت‌تر رطوبت هوا به داخل یخچال می‌شود.

لاستیک دور درب یخچال مانند سدی است که از نفوذ هوای گرم به داخل یخچال جلوگیری می‌کند. خرابی، پارگی یا شل شدن لاستیک دور درب یخچال هم می‌تواند از دیگر دلایل یخ زدن داخل یخچال پارس باشد. چرا که هوای گرم بیرونی به راحتی وارد یخچال می‌شود و صفحه داخل یخچال برفک می‌زند. وضعیت لاستیک دور درب را چک کنید. پس هر چند وقت یک‌بار آن را بررسی کنید و در صورت نیاز، تعویض نمایید.

برای عملکرد بهتر و جلوگیری از برفک زدن داخل یخچال پارس، لازم است آن را در فاصله‌ای مناسب از دیوار قرار دهید. این فاصله باعث می‌شود جریان هوا در پشت دستگاه به‌خوبی برقرار شده و از افزایش رطوبت و سرمای نامتعادل داخل یخچال جلوگیری شود.

۴. خراب شدن ترموستات

کنترل دمای یخچال برعهده ترموستات است و از کار افتادن آن، موجب برفک زدن داخل یخچال پارس می‌شود. زمانی که ترموستات درست کار نکند یا خراب شود، دمای داخل یخچال بسیار سرد می‌شود. درنتیجه، با برفک داخل صفحات یخچال و انجماد مواد غذایی روبه‌رو خواهید شد. اگر مشکل از ترموستات باشد، بهتر است آن را بلافاصله تعمیر یا تعویض کنید.

در صورتی که یخچال شما دچار مشکل خرابی ترموستات شده است و باعث ایجاد یخ و برفک می‌شود، توصیه می‌کنیم ترموستات اصلی و باکیفیت انتخاب کنید. وب‌سایت ترب، مرجع فروشندگان آنلاین و حضوری معتبری است که امکان مقایسه قیمت هم به شما می‌دهد.

۵. خراب شدن سنسور دیفراست یخچال پارس

دیفراست به‌معنی یخ‌زدایی است. کار سنسور دیفراست، تنظیم دمای داخل یخچال و جلوگیری از تشکیل برفک زیاد است. وقتی این سیستم از کار می‌افتد، یخ‌ و برفک داخل یخچال آب نمی‌شود. درنتیجه، با یخچالی پر از برفک روبه‌رو خواهید شد. در بیشتر موارد، سوختن برد الکترونیک، یا خراب شدن ترموفیوز و المنت از دلایل اصلی خراب شدن سنسور دیفراست هستند. اگر یخچال و فریزر شما مجهز به سیستم دیفراست (برفک‌زدایی خودکار) است، بهتر است عملکرد آن را به‌طور دوره‌ای بررسی کنید. در صورت بروز مشکل، حتما از یک تعمیرکار متخصص کمک بگیرید تا از ایجاد برفک بیش از حد جلوگیری شود.

از کار افتادن ترموستات و سیستم دیفراست، علت برفک زدن داخل یخچال فریزرهای مدل نوفراست و مدل‌های کمبی پارس است.

بازار لوازم خانگی ایران پر است از انواع مدل یخچال فریزر. اگر انتخاب‌تان یخچال فریزر پارس است، حتما مطلب بهترین مدل یخچال فریزر پارس؛ کدام برای شما بهتر است؟ را بخوانید که در وبلاگ ترب منتشر کرده‌ایم.

کلام آخر

در این مطلب سعی کردم علت یخ زدن داخل یخچال پارس را بررسی کنیم. خرابی ترموستات، از کار افتادن سنسور دیفراست، پارگی یا خرابی لاستیک دور درب یخچال یا تنظیم نامناسب درجه دمای یخچال از شایع‌ترین علل یخ و برفک زدن سطح داخل یخچال پارس هستند. با مشاهده برفک داخل یخچال، باید برفک‌زدایی انجام دهید. برفک زدن هم مواد غذایی را از بین می‌برد و هم به یخچال آسیب می‌رساند. جدول زیر به‌عنوان چک‌ لیست سریع، کمک می‌کند تا علت‌ برفک زدن داخل یخچال پارس را شناخته و آن را برطرف کنید:

علتراه حل
تنظیم نادرست دماتنظیم دما روی ۳-۵ درجه سانتی‌گراد برای یخچال و ۱۸- درجه سانتی‌گراد برای فریزر
باز و بسته کردن زیاد دربکاهش دفعات باز/بسته کردن درب و اجتناب از باز نگه داشتن طولانی
خرابی یا پارگی لاستیک دور درببررسی وضعیت لاستیک و تعویض در صورت آسیب
خرابی ترموستاتتعمیر یا تعویض ترموستات جهت تنظیم دقیق دما
خرابی سنسور دیفراستبررسی و تعمیر یا تعویض قطعات الکترونیکی مربوط به دیفراست (سنسور، برد، ترموفیوز، المنت)
نصب نامناسب یخچالقرار دادن یخچال در محیط با تهویه مناسب و حفظ فاصله کافی از دیوار
لیست علت‌های یخ زدن و برفک زدن داخل یخچال پارس همراه با راه حل

پرسش های متداول در مورد علت یخ زدن داخل یخچال پارس

دمای داخل یخچال را روی چه عددی تنظیم کنیم تا مواد غذایی داخل آن یخ نزنند؟

بهترین درجه برای یخچال‌های ترموستاتی روی ۱ یا ۲ است. برای تنظیم دما در یخچال‌های با پنل تنظیم دما الکترونیکی، باید درجه را روی عدد ۵ یا ۶ بگذارید.

چرا یخچال پارس برفک می‌زند؟

احتمالا دمای داخل یخچال نادرست تنظیم شده باشد. عواملی مانند پارگی لاستیک دور درب، از کار افتادن ترموستات و سیستم دیفراست می‌توانند باعث یخ و برفک زدن داخل یخچال پارس شوند.

نصب نامناسب یخچال تاثیری در برفک زدن داخل یخچال دارد؟

قرار دادن یخچال در فاصله کم از دیوار یا در محیط‌های گرم، جریان هوای پشت دستگاه را محدود می‌کند. این اتفاق باعث ایجاد برفک داخل یخچال می‌شود.

آیا خرابی لاستیک درب یخچال باعث ورود هوای گرم می‌شود؟

بله، فرسودگی یا پارگی لاستیک دور درب یخچال پارس باعث شده هوای گرم محیط وارد یخچال شود. درنتیجه، رطوبت بیشتر شده و داخل سطح یخچال برفک می‌زند.

به اشتراک بگذارید
آرام حسینی
آرام حسینی

من آرام هستم، کارشناس ارشد زبان انگلیسی، مترجم، نویسنده و کارشناس تولید محتوا. قصه من با یاد گرفتن پایتخت کشورها و پیدا کردن معنی کلمه‌ها در فرهنگ لغت شروع شد و به نوشتن نقد فیلم، ترجمه و تولید محتوا رسید. به نظرم نویسنده‌ها و تولیدکننده‌های محتوا با خلاقیت و زیبایی در نوشتن، در دنیای هوش مصنوعی، همیشه یک قدم جلوترند!

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *