فعالسازی سیمکارت جدید بهسادگی برقراری یک تماس است؛ اما امکان دارد برخی از کاربران در این زمینه دچار مشکل شوند و بپرسند که چگونه سیم کارت را در گوشی فعال کنیم؟ در این شرایط، باید از روشهای جایگزین ارائهشده توسط اپراتورها استفاده کنید که در ادامه آنها را شرح میدهیم.
نحوه فعالسازی سیمکارت
معمولاً سیمکارتهای جدید با اولین تماس بهصورت خودکار فعال میشوند و فعال سازی سیم کارت در اندروید و آیفون تفاوتی ندارد. بااینحال، نکاتی درباره فعالسازی سیمکارت هر اپراتور وجود دارد که باید به آنها توجه کرد و همچنین اپراتورها کدهایی را به فعالسازی سیمکارت خود اختصاص دادهاند.
ایرانسل
باتوجهبه اطلاعات وبسایت رسمی ایرانسل، سیمکارتهای جدید اعتباری یا دائمی با اولین تماس فعال میشوند، ولی فعالسازی سیمکارت ایرانسل با شمارهگیری کد #۲*۱*۵۵۵* هم امکانپذیر است. همچنین اگر سیمکارت 3G ایرانسل داشتهاید و آن را به 4G ارتقا دادهاید، برای اینکه اتصال 4G را فعال کنید، باید کد #۳۴* را شمارهگیری کنید.
برای سیمکارت رند یا سیمکارت مختص به مودمهای اینترنت ثابت (TD-LTE) باید روند متفاوتی طی شود؛ در وبسایت ایرانسل آمده است که ۴۸ ساعت پس از ارسال مدارک شناسایی، این سیمکارتها فعال میشود.
شماره ۷۰۰ برای پشتیبانی در زمینه سیمکارت ایرانسل در دسترس قرار دارد و در صورت بروز مشکل در با فعالسازی سیمکارت خود میتوانید با آن تماس بگیرید.
همراه اول
فعالکردن سیمکارت همراه اول مثل بقیه اپراتورها تنها به برقراری یک تماس ساده نیاز دارد، اما درصورتیکه نتوانستید از این طریق سیمکارت خود را فعال کنید، این اپراتور روشهای دیگری را پیش رو شما قرار داده است.
مشترکین همراه اول با شمارهگیری #۱۴۱* میتوانند راهنمای فعالسازی سیمکارت را مشاهده کنند و همچنین کد #۱۳۰* تنظیمات لازم برای استفاده از سیمکارت این اپراتور را به کاربر ارائه میکند.
علاوه بر این، این امکان وجود دارد تا با ارسال اطلاعات شخصی خود به شماره ۸۹۰۰، درخواستتان برای فعالسازی سیمکارت را در سامانه همراه اول ثبت کنید. اطلاعات مذکور شامل شماره سیمکارت، شماره سریال سیمکارت و کد ملی میشوند. پس از مدت کوتاهی، سیمکارت شما فعال و امکان استفاده از خدمات آن ممکن خواهد شد.
اگر سؤالی دررابطهبا فرایند فعالسازی سیمکارت همراه اول دارید، با شماره ۹۹۹۰ تماس بگیرید. این شماره شما را به کارشناسان پشتیبانی این اپراتور متصل میکند و بهصورت ۲۴ ساعته فعال است.
رایتل
سیمکارتهای رایتل از پیش فعال شدهاند و پس از تهیه سیمکارت، کافی است آن را وارد گوشی موبایل کرده و از خدمات آن استفاده کنید. این یعنی نیازی به اقدامی از سوی مشترک مثل شمارهگیری کد نیست. اگر میخواهید درباره وضعیت سیمکارت خود استعلام بگیرید، کد #۲۱۰* به همین منظور در دسترس قرار گرفته است. با شمارهگیری این کد، وضعیت سیمکارت شما در قالب پیامک به شما اطلاعرسانی میشود.
رایتل جهت پشتیبانی از کاربران، شماره ۲۰۰ برای تماس از خط فعال رایتل و شماره ۰۹۲۰۲۰۰۰۰۰۰ برای تماس از بقیه خطوط را ارائه میکند.
سیمکارت دوم گوشی را چگونه فعال کنیم؟
سامانه همتا هر دستگاه را صرفاً به یک سیمکارت میشناسد، اما معمولاً مشکلی برای استفاده از سیمکارت دوم وجود ندارد و باید بتوانید تنها با واردکردن سیمکارت در اسلات (شکاف) دوم، آن را فعال و بدون مشکل از آن استفاده کنید. با وجود این، باتوجهبه توضیحات سامانه همتا، اگر گوشی شما از سیمکارت پشتیبانی میکند که قبل از شروع طرح رجیستری یکی از درگاههایش فعال بود و حالا میخواهید از درگاه دوم آن استفاده کنید، لازم است شناسه IMEI اسلات دوم را از طریق بخش افزودن دستگاه در سامانه ثبت کنید. در غیر این صورت، پیامک هشدار به شما ارسال و سیمکارت شما مسدود میشود. برای انجام این کار، میتوانید از طریق سامانه همتا یا کد #۷۷۷۷* اقدام کنید.
شناسه جهانی تجهیزات سیار (IMEI) یک کد ۱۵ رقمی منحصربهفرد است که برای شناسایی دستگاهها استفاده میشود. هر دستگاه به تعداد اسلاتهای سیمکارت خود، شناسه IMEI دارد؛ درنتیجه، به یک گوشی دو سیمکارته، دو شناسه IMEI اختصاص داده میشود.
فعالسازی از طریق سامانه همتا
اگر تمایل به استفاده از سامانه اینترنتی همتا دارید، این روش هم به نوبه خود راحت است و حتی از طریق لپتاپ یا کامپیوتر امکان انجام آن وجود دارد. سامانه همتا امکان ورود با شماره ملی را هم برای کاربران فراهم کرده است، ولی در این روش، باید با شمارهتلفن همراه وارد شوید.
- پس از مراجعه به سامانه همتا شماره سیمکارتی را که قبل از شروع طرح رجیستری روی گوشی فعال بود وارد کنید؛
- رمز عبور موقتی را که به شمارهتان پیامک میشود بنویسید و با انتخاب گزینه ورود، وارد پنل خود در سامانه همتا شوید؛
- در پنل، گزینه افزودن دستگاه را انتخاب کنید؛
- شناسه IMEI اول را بدون هیچ علامتی وارد کنید (سامانه پس از تشخیص خودکار، امکان واردکردن شناسه IMEI دوم را فراهم میکند)؛
- شناسه IMEI مربوط به اسلات دوم را وارد کنید؛
- حالا باید پیام تکمیل فرایند را مشاهده کنید.
شناسه IMEI دستگاه خود را میتوانید از طریق بخش About گوشی، روی جعبه گوشی یا با شمارهگیری کد #۰۶#* مشاهده کنید.
فعالسازی با کد #۷۷۷۷*
با همان سیمکارت فعال قبل از آغاز طرح رجیستری، کد #۷۷۷۷* را شمارهگیری کنید. سپس مراحل زیر را طی کنید:
- عدد ۴ (افزودن دستگاه) را وارد کنید؛
- شناسه IMEI اول و سپس شناسه IMEI دوم را بنویسید؛
- پس از اینکه شناسهها دوباره به نمایش در آمدند، با واردکردن عدد ۱، صحت آنها را تأیید کنید؛
- در این مرحله، پیام درخواست با موفقیت انجام شد نمایان میشود.
اگر گوشی نو یا کارکرده خریدهاید و قصد رجیستری آن را دارید، با مطالعه مطلب چگونه گوشی خود را رجیستر کنیم؟، از قدمبهقدم ثبت دستگاه در سامانه همتا اطلاع پیدا کنید.
علت نخواندن سیم کارت؛ چهکار کنیم؟
اگر گوشی خود را رجیستر کردهاید و سیمکارت را فعال کردهاید؛ اما گوشی آن را تشخیص نمیدهد، باید بدانید نخواندن سیمکارت دلایلی مختلفی دارد که شامل موارد زیر میشوند:
- اختلال نرمافزاری
- آسیبدیدگی سیمکارت
- جاگذاری نادرست
- جمعشدن گردوخاک در درگاه یا خشاب سیمکارت
- تنظیمات شبکه
- مشکل از سمت اپراتور
گاهی اوقات، گوشی صرفاً با یک اختلال نرمافزاری مواجه شده است که با یک خاموش و روشن ساده، بهراحتی برطرف میشود. فعال و غیرفعالکردن حالت پرواز یا ریست تنظیمات شبکه هم میتوانند به نوبه خود در حل این مشکل تأثیر داشته باشند.
در جاگذاری و وارد و خارجکردن سیمکارت دقت به خرج بدهید؛ چراکه شاید دلیل عدم تشخیص سیمکارت همین باشد. حتی امکان دارد سیمکارت آسیبدیده باشد؛ بهخصوص اگر مدتزمان زیادی است که از آن استفاده میکنید. جمعشدن گردوغبار یا ذرات ریز در درگاه یا خشاب سیمکارت هم عامل مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید. علاوه بر اینها دور از انتظار نیست که مشکلی از سمت اپراتور رخداده باشد.
جمعبندی
پاسخ به این سؤال که «چگونه سیمکارت را در گوشی فعال کنیم؟» خیلی ساده است؛ فقط پس از قراردادن سیمکارت در درگاه، یک تماس بگیرید. درصورتیکه این روش کارساز نبود، اپراتورها روشهایی جایگزین را برای فعالسازی سیمکارت در نظر گرفتهاند.
مشترکین خط اعتباری یا دائمی ایرانسل، میتوانند از کد #۲*۱*۵۵۵* برای فعالکردن سیمکارت خود استفاده کنند. همراه اول کد #۱۴۱* را برای دریافت راهنمای فعالسازی سیمکارت و #۱۳۰* را برای مشاهده تنظیمات لازم برای استفاده از سیمکارت ارائه داده است. همچنین این امکان را فراهم کرده است تا با ارسال اطلاعات شخصی خود به شماره ۸۹۰۰، درخواستتان برای فعالسازی را در سامانه این اپراتور ثبت کنید. نهایتاً اگر مشترک رایتل هستید، باید بدانید که بهمحض دریافت سیمکارت این اپراتور، قابلیت استفاده از آن را دارید و نیاز به فعالسازی نیست.
برای استفاده از سیمکارت دوم در گوشی رجیسترشده معمولاً مشکلی وجود ندارد؛ اما برای فعالسازی سیمکارت دوم در دستگاهی که قبل از طرح رجیستری یک اسلات آن فعال بود، باید به بخش افزودن دستگاه در سامانه همتا مراجعه کرده و شناسه اسلات سیمکارت دوم خود را ثبت کنید.
حالا اگر سیمکارت باوجود رجیستر شدن و فعالسازی شناسایی نمیشود، باید اشاره کرد که مشکل نرمافزاری، جاگذاری نادرست، صدمه به سیمکارت یا تنظیمات شبکه هر کدام میتوانند علت نخواندن سیمکارت باشند.
گوشیهای روز بازار را به واسطه ترب با بهترین قیمت تهیه کنید. حتی نشان ضمانت ترب امکان پسگرفتن وجهتان در صورت معیوببودن، تأخیر در ارسال، مغایرت کالا و سپس خودداری فروشنده از جبران خسارت را مهیا کرده است. همچنین اگر مایل به خرید حضوری هستید، محل سکونت خود را در بخش شهر من انتخاب کنید تا نزدیکترین فروشگاههای حضوری برای شما به نمایش در بیاید.
سوالات متداول درباره فعالسازی سیم کارت گوشی
معمولاً با برقراری تماس، سیمکارت بهصورت خودکار فعال و در سامانه ثبت میشود.
سلامت سیمکارت و تمیز بودن درگاه را بررسی کنید و مطمئن شوید که سیمکارت را بهدرستی جایگذاری و سپس وارد میکنید. همچنین با خاموش و روشنکردن گوشی، فعال و غیرفعالکردن حالت پرواز و ریست تنظیمات شبکه، میتوانید این مشکل را حل کنید.
از طریق تلفن ثابت با شماره ۰۹۱۲۹۹۹۰ تماس بگیرید یا کد ملی خود را به شماره ۸۹۸۰ پیامک کنید.
اگر میخواهید از سیمکارت دوم در دستگاهی استفاده کنید که قبل از شروع طرح رجیستری یک اسلات آن فعال بود، باید شناسه IMEI اسلات دوم سیمکارت را در سامانه همتا ثبت کنید.
این مشکل میتواند به دلیل نداشتن موجودی کافی، نخواندن سیمکارت توسط گوشی، مشکل اپراتور یا بروز مشکل در فرایند فعالسازی باشد.