زمان خرید اولین دستگاه اسپرسو ساز خود، با سوالات زیادی مواجه میشوید: دستگاه اسپرسو ساز چیست؟ چطور کار میکند؟ چند نوع اسپرسوساز وجود دارد؟ چه نکاتی را باید زمان خرید آن مد نظر قرار دهیم؟ و سوالات و ابهامات مختلف دیگر. به همین دلیل، به یک راهنمای خرید اسپرسو ساز نیاز دارید که به تمامی این سوالات پاسخ دهد. این راهنما، اکنون آماده است تا نکات مهم در هنگام خرید اسپرسو ساز را به شما یادآوری کند.
نکات مهم در هنگام خرید اسپرسو ساز
راهنمای خرید اسپرسو ساز شامل یک سری از مهمترین نکاتی است که چه قصد خرید دستگاه اسپرسو ساز خانگی داشته باشید، چه صنعتی و چه نیمه صنعتی، باید به آنها توجه کنید:
- بودجه
- اندازه دستگاه
- سهولت استفاده
- دوام و کیفیت ساخت
- دمای آب
- آسیاب قهوه
- فیلتر آب
- قابلیت برنامهریزی
- نوع آب
- نوع بویلر
- میله بخار
- کفساز شیر
- برند دستگاه
- قابلیتهای هوشمند
در ادامه، هر یک از موارد فوق را توضیح میدهیم.
۱. بودجه
قبل از خرید دستگاه اسپرسو ساز، باید مشخص کنید که میخواهید چقدر هزینه کنید. دستگاههای اسپرسو ساز، دارای انواع و اقسام مدلهای مختلف هستند که هر کدام قیمت متفاوتی دارند. به همین دلیل، شما باید دستگاهی را انتخاب کنید که نسبت به ویژگیها و قابلیتهایی که ارائه میدهد، قیمت معقول و منطقی هم داشته باشد.
اگر دستگاه اسپرسو ساز دارید، ولی کرما تولید نمیکند، ما ۲۰ علت کف نکردن اسپرسوساز را در مطالب قبلی بررسی کردهایم.
اسپرسوسازهای دستی بهطور کلی ارزانتر از اسپرسوسازهای تمام اتوماتیک هستند؛ اما در دستگاههای دستی، باید نحوه آسیاب کردن دانههای قهوه و تمپ (فشرده) کردن قهوه را یاد بگیرید و همینطور بدانید چقدر باید آب خارج شود. دستگاههای اتوماتیک هزینه بیشتری دارند، زیرا خود دستگاه همه کارها را برای شما انجام میدهد؛ از آسیاب کردن دانهها و اندازهگیری قهوه گرفته تا میزان فشرده کردن قهوه برای هر شات اسپرسو و میزان مناسب آب.
۲. اندازه دستگاه
نکته مهم بعدی در راهنمای خرید اسپرسو ساز، اندازه دستگاه و میزان فضای موجود در آشپزخانه شما است. یعنی قبل از خرید دستگاه اسپرسو ساز، باید اندازه پیشخوان آشپزخانه منزل خود یا هر جای دیگری که میخواهید دستگاهتان را در آنجا قرار دهید، در نظر بگیرید و بر اساس آن، دستگاهی با اندازه مناسب تهیه کنید.
توجه به این نکته، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه اسپرسوسازها دارای سایزها و اندازههای مختلفی هستند. یکی از نکات مهم در هنگام خرید اسپرسو ساز این است که اگر فضای محدودی در آشپزخانه دارید، باید یک دستگاه کوچکتر و جمعوجورتر یا دستگاهی انتخاب کنید که بتواند هم قهوه دمی و هم اسپرسو درست کند تا از فضای موجود، حداکثر استفاده را ببرید.
۳. سهولت استفاده
یکی از نکات مهم در هنگام خرید اسپرسو ساز، آسان بودن استفاده از آن است تا هر زمان و هر جا که خواستید، بتوانید بهراحتی از آن استفاده کنید. اگر قصد خرید یک دستگاه اسپرسو ساز جدید برای منزل خود دارید و مشکلی با کمی یادگیری و قلقگیری ندارید، پیشنهاد میکنیم دستگاهی را انتخاب کنید که استفاده از آن راحت باشد و در عین حال، این امکان را نیز در اختیارتان قرار دهد که تعیین دوز قهوه، تمپ کردن و آسیاب کردن دانههای قهوه را خودتان انجام دهید.
آسیاب کردن قهوه بهطور دقیق و درست برای دستگاه اسپرسوساز، بسیار مهم است.
اما از سوی دیگر، اگر میخواهید دستگاه اسپرسو ساز را برای محیط کار تهیه کنید، بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که کار کردن با آن راحتتر است و برنامههای پیشفرضی دارد که به شما اجازه میدهند تنها با فشار دادن یک دکمه، نوشیدنی مورد نظر خود را بهراحتی تهیه کنید. همچنین، از دستگاههای چندکاره هم میتوانید استفاده کنید. این مدلها دارای تنظیمات پیشفرض هستند که قهوه را آسیاب و تمپ میکنند و تفاله آن را نیز در یک سطل قابل شستشو میریزند.
۴. دوام و کیفیت ساخت
در راهنمای خرید دستگاه اسپرسو ساز، باید به کیفیت ساخت و دوام بدنه دستگاه نیز اشاره کنیم. کیفیت ساخت اسپرسو ساز، به نوع آن و بودجه شما بستگی دارد. برخی از اسپرسوسازها از جنس استیل ضدزنگ یا آلومینیوم ساخته شدهاند، در حالی که برخی دیگر عمدتا قطعات پلاستیکی دارند.
در ساخت بدنه و اجزای داخلی بسیاری از اسپرسوسازهای اتوماتیک و فوق اتوماتیک، از استیل ضدزنگ استفاده میشود که در برابر زنگزدگی مقاوم است و میتواند سالها دوام بیاورد. اسپرسوسازهای ارزانتر که معمولا از قطعات پلاستیکی ساخته شدهاند نیز بادوام هستند، اما دوام آنها به اندازه دستگاههای فلزی زیاد نیست.
تمیز کردن منظم دستگاه اسپرسوساز، برای حفظ طعم و عملکرد بهینه آن ضروری است.
۵. دمای دقیق آب
اسپرسوسازهای باکیفیت، در هر بار استفاده میتوانند یک شات اسپرسوی عالی تهیه کنند. دلیل اصلی این امر، فناوریهایی است که به دستگاه اجازه میدهد آب را حداقل تا ۹۰ درجه سانتیگراد داغ کند. نکته قابل اشاره این است که دمای ایدهآل آب برای دم کردن یک شات اسپرسو چیزی بین ۹۰ تا ۹۶ درجه سانتیگراد است.
بعد از اینکه آب داغ شد، اسپرسوساز با فشار زیادی آب را از میان قهوه آسیابشده عبور میدهد. این فرآیند در حدود ۳۰ ثانیه یا حتی کمتر طول میکشد تا بتوانید بیشترین طعم را از دانههای قهوه استخراج کنید. برای دم کردن یک اسپرسوی عالی، باید دستگاهی را انتخاب کنید که حداقل ۹ بار فشار ایجاد کند. در حال حاضر دستگاههای زیادی در بازار وجود دارد که پمپ آنها فشار ۱۷ بار نیز ایجاد میکنند.
۶. آسیاب قهوه
برخی از دستگاههای اسپرسو ساز، دارای آسیاب قهوه هستند که به آن آسیاب مخروطی نیز گفته میشود. دستگاههایی که دارای آسیاب داخلی هستند، مزایای بسیار زیادی دارند. با این دستگاهها میتوانید دانههای قهوه را درست قبل از دم کردن آسیاب کرده و همیشه قهوه تازه استفاده کنید که بهترین حالت برای تهیه یک اسپرسوی عالی با عطر و طعم بینظیر است.
علاوهبراین، دیگر نیازی به خرید دستگاه آسیاب جداگانه نخواهید داشت و چون آسیاب جزئی از خود دستگاه اسپرسو ساز است، در فضای آشپزخانه خود نیز صرفهجویی خواهید کرد. برای اینکه حتی از این هم کنترل بیشتری روی نوشیدنی اسپرسوی خود داشته باشید، بهتر است دستگاهی را انتخاب کنید که درجههای آسیاب مختلفی دارد.
درجه آسیاب، به نوع دستگاه شما بستگی دارد؛ اما آسیابها معمولا بین ۱ که درشتترین درجه آسیاب است تا ۶۰ و حتی بالاتر که قهوه را فوقالعاده نرم میکند، قابل تنظیم هستند. برای به دست آوردن بهترین عصاره اسپرسو، به دانههای اسپرسوی تازه نیاز دارید. بنابراین، همیشه باید تا حد امکان از دانههای تازه آسیابشده استفاده کنید.
برای اسپرسو به آسیاب ریز نیاز دارید. ذرات قهوه باید به اندازهای ریز باشند که آب به سختی از بین آنها عبور کند، اما به اندازهای درشت باشند که آب در عرض ۲۵ تا ۳۰ ثانیه بتواند از قهوه عبور کند.
۷. فیلتر آب
اگر از آب شیر برای تهیه اسپرسو استفاده میکنید و یا میدانید که آب مصرفی شما طعم ناخوشایندی دارد، بهتر است به فکر خرید اسپرسوسازی باشید که فیلتر آب داخلی دارد. این موضوع را هم باید مد نظر داشته باشید که این فیلترها، عمر محدودی دارند. بنابراین، بعد از چند ماه استفاده، باید آن را تعویض کنید. برخی از دستگاههای اسپرسوساز، زمان تعویض فیلتر را با چراغ هشدار یا علامت دیگری، به شما اعلام میکنند.
۸. قابلیت برنامهریزی
اسپرسوسازهای اتوماتیک و فوق اتوماتیک متنوعی در بازار وجود دارد که شما را قادر میکنند با استفاده از صفحه نمایش لمسی یا دکمههای چرخشی، میزان قهوه خروجی (شات) یا نوشیدنی دلخواه خود را برنامهریزی کنید. در صورتی که دستگاه دارای صفحه لمسی باشد، میتوانید نوشیدنی دلخواه خود را از روی نمایشگر انتخاب کنید.
دستگاه، بسته به نوشیدنی که انتخاب کردهاید بهطور خودکار دانهها و میزان قهوه را تنظیم کرده، فشردهسازی را انجام میدهد و شات اسپرسوی شما را آماده میسازد. برخی از اسپرسوسازهای قابل برنامهریزی که در راهنمای خرید دستگاه اسپرسو ساز باید به آنها اشاره کنیم، دارای بخار شیر خودکار نیز هستند. این قابلیت، شیر را داغ و از آن فوم تهیه میکند تا در لاته، کاپوچینو یا موکای خود از آن استفاده کنید.
در مطالب قبلی وبلاگ ترب، ۱۳ مدل از بهترین اسپرسو ساز خانگی را معرفی کردهایم.
۹. نوع آب
حتی اگر دستگاه اسپرسوساز شما فیلتر آب دارد، برای تجربه بهترین طعم اسپرسو، باید از آب تصفیهشده استفاده کنید. آب شیر یا آب تصفیهنشده، طعم نامطبوع یا بوی تندی به شات اسپرسوی شما میدهند. اگر از آب سخت با املاح زیاد استفاده میکنید، دستگاه شما بهسرعت رسوب میگیرد یا بهمرور زمان جرم میبندد.
با استفاده از آب سخت، برای جلوگیری از آسیب دائمی به دستگاه، باید آن را بیشتر تمیز کنید.
۱۰. نوع بویلر
نکته بعدی در راهنمای خرید اسپرسو ساز، نوع بویلر بهکاررفته در دستگاه است. بویلر، همان سیستم گرمایشی است که دستگاه برای تهیه یک شات اسپرسوی عالی، کف شیر، آب جوش و بخار از آن استفاده میکند. معمولا سه نوع سیستم گرمایش برای تهیه آب گرم در دستگاههای اسپرسوساز به کار میرود که عبارتند از:
- بویلر تک (Single Boiler): از یک المنت گرمایشی برای گرم کردن آب استفاده میکند. سرعت گرم شدن آب در این نوع دستگاه کمی کند است؛ زیرا نسبت به دیگر سیستمها، زمان بیشتری برای گرم کردن آب یا تولید بخار نیاز دارد.
- ترموبلاک (Thermoblock): از یک المنت گرمایشی مارپیچی استفاده میکند و به همین دلیل، آب را سریعتر از بویلر تکی گرم میکند. این ویژگی به شما امکان میدهد چندین شات اسپرسو را پشت سر هم تهیه کنید.
- ترموکویل (Thermocoil): از یک مبدل حرارتی مارپیچی استفاده میکند تا بتواند دمای ثابتی را حفظ کند و بدون هیچ وقفهای بخار تولید کند.
اگر دوست ندارید مدت زیادی برای داغ شدن آب و تهیه اسپرسوی خود صبر کنید، باید به سراغ دستگاههایی بروید که از سیستم گرمایش ترموکویل استفاده میکنند. اگر میتوانید کمی صبر کنید، اما میخواهید دستگاهتان آب را با سرعت نسبتا خوبی گرم کند، اسپرسوسازهای دارای سیستم ترموبلاک گزینه مناسبی هستند. در صورتی هم که مدت زمان گرم شدن آب یا تولید کف شیر اصلا برایتان مهم نیست، میتوانید دستگاههای دارای بویلر تک را انتخاب کنید که گرم شدن آب در آنها بیشتر از انواع دیگر طول میکشد.
۱۱. میله بخار
برخی از دستگاههای اسپرسوساز دارای نازل بخار یا بخارزن شیر هستند. این میله قابل جدا شدن نیست، به داخل دستگاه متصل میشود و کار آن تزریق هوا به داخل شیر و به جوش آوردن آن برای تهیه فوم یا همان کف شیر است. دستگاههای اسپرسوساز دارای میله بخار، معمولا محبوبیت زیادی دارند؛ چراکه شما را قادر میسازند همزمان با تهیه شات اسپرسو، فوم شیر هم تهیه کنید.
۱۲. کف ساز شیر
کف ساز شیر، دستگاهی است که با استفاده از یک همزن فلزی، هوا را به شیر اضافه میکند. برخلاف میله بخار، دستگاههای اسپرسو ساز معمولا کفساز شیر ندارند؛ زیرا معمولا یک وسیله جانبی محسوب میشود که اگر علاقه زیادی به تهیه کف شیر دارید و زیاد این کار را انجام میدهید، میتوانید به صورت جدا از اسپرسو ساز خریداری کنید.
تفاوت کف ساز و میله بخار، این است که کف ساز، معمولا شیر را گرم نمیکند؛ بلکه در هر دمایی که باشد، از آن کف تولید میکند. میلههای بخار در دستگاههای اسپرسوساز، هم گرما و هم هوا وارد شیر میکنند. به همین دلیل، دمای شیر هم بسیار بالا و نزدیک به نقطه جوش میرسد تا آماده درست کردن کافه لاته باشد.
۱۳. برند دستگاه
یکی از نکات مهم در هنگام خرید اسپرسو ساز، برند دستگاه است. برندهای زیادی در بازار اسپرسوساز ایران فعالیت میکنند. برخی از معتبرترین و بهترینهای آنها که دستگاههای بسیار باکیفیت و بادوامی نیز تولید میکنند، شامل دلونگی، مباشی و نوا هستند. هر یک از این برندها، انواع دستگاه اسپرسوساز خانگی از جمله دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک را با ویژگیها و قابلیتهای مختلف تولید میکنند که بسته به خواستهها و بودجه خود میتوانید از بین آنها انتخاب کنید.
در مطلب دیگری که در بلاگ ترب تهیه کردهایم، میتوانید با لیستی از بهترین مارک اسپرسو ساز خانگی آشنا شوید.
۱۴. قابلیتهای هوشمند
برخی از دستگاههای اسپرسو ساز دارای فناوری اینترنت اشیاء (IoT) هستند و میتوانند از طریق شبکه Wi-Fi به گوشی یا تبلت شما متصل شوند. این نوع دستگاهها، یک اپلیکیشن اختصاصی هم دارند که روی گوشی شما نصب میشود تا از طریق آن دستگاه را با گوشی خود کنترل کنید. البته باید اشاره کنیم که این نوع دستگاهها معمولا قیمت زیادی هم دارند.
از طریق اپلیکیشن اسپرسوسازهای هوشمند، میتوانید دستگاه را خاموش یا روشن و زمان خاموش یا روشن شدن آن را برنامهریزی کنید تا به صورت خودکار انجام شود یا دستور تهیه نوشیدنی اسپرسوی مورد نظر خود را به آن بدهید. برخی از دستگاههای هوشمند، از دستیار صوتی Alexa یا Google هم پشتیبانی میکنند تا با دستورات صوتی آن را کنترل کنید.
انواع دستگاه اسپرسو ساز
انواع مختلفی از دستگاه اسپرسو ساز وجود دارد. شما با پاسخ دادن به چند سوال ساده، میتوانید نوع اسپرسو ساز مناسب برای خود را پیدا کنید. اولین و مهمترین سوال که میتوان بهعنوان راهنمای خرید دستگاه اسپرسو ساز در نظر گرفت، این است که کار کردن با اسپرسو ساز مورد نظر شما چقدر باید راحت باشد؟ بر اساس این سوال، اسپرسوسازها را میتوان به چند دسته مختلف تقسیم کرد:
- اسپرسوساز دستی
- اسپرسوساز نیمه اتوماتیک
- اسپرسوساز اتوماتیک
- اسپرسوساز فوق اتوماتیک
- اسپرسوساز کپسولی
۱. اسپرسو ساز دستی
اسپرسو سازهای دستی که منوال (Manual) نیز به آنها گفته میشود، برای آن دسته از افرادی مناسب هستند که میخواهند روی تمام مراحل تهیه قهوه، از آسیابکردن گرفته تا مدت زمان دقیق خروج آب از دستگاه، بهطور کامل کنترل داشته باشند. این نوع اسپرسوسازها، یک اهرم دارند که برای تهیه یک شات اسپرسو، باید آن را به سمت پایین فشار دهید.
درحالیکه اسپرسو سازهای دستی بیشترین طول عمر را بین انواع مختلف اسپرسو ساز دارند، بهترین گزینه برای داشتن کنترل کامل روی فرآیند تهیه اسپرسو هستند؛ اما از طرفی دیگر با توجه به اینکه کار کردن با آنها دشوار است، برای همه مناسب نیستند. معمولا باریستاهای حرفهای یا افرادی که مدت زیادی با دستگاههای اتوماتیک کار کردهاند، به سراغ این نوع اسپرسوساز میروند.
۲. اسپرسو ساز نیمه اتوماتیک
اگر میخواهید کمی نیروی برق نیز به فرآیند تهیه قهوه خود اضافه کنید، بهتر است نگاهی هم به دستگاههای اسپرسوساز نیمه اتوماتیک بیندازید. این نوع اسپرسوسازها، برخلاف مدلهای دستی، از پمپ برقی بهره میبرند که کار شما را نسبت به مدلهای دستی راحتتر میکند؛ اما همچنان به شما این امکان را میدهند تا روی تهیه شات اسپرسوی خود کنترل داشته باشید.
اگرچه کار کردن با دستگاههای نیمه اتوماتیک بسیار راحتتر از مدلهای دستی است، اما آنها هم به کمی یادگیری نیاز دارند. در این نوع دستگاهها میتوانید جریان آب، تمپ (فشردن قهوه آسیابشده) و فشار را به میزان دلخواه خود کنترل کنید. بنابراین، اگر میخواهید کنترل نسبتا خوبی روی شات اسپرسوی خود داشته باشید، اما کار کردن با دستگاههای دستی زیادی برایتان دشوار است، اسپرسوسازهای نیمه اتوماتیک بهترین گزینهای هستند که میتوانید انتخاب کنید.
۳. اسپرسو ساز اتوماتیک
آن دسته از افرادی که هدفشان فقط تهیه انواع نوشیدنیهای دلخواه بر پایه قهوه است و میخواهند کمترین زمان را برای یادگیری کار با دستگاه خود صرف کنند، باید اسپرسوسازهای تمام اتوماتیک را انتخاب کنند. این نوع دستگاهها، میزان آبی را که روی قهوه ریخته میشود، بهطور کاملا خودکار تنظیم میکنند و به همین دلیل، کار کردن با آنها بسیار ساده و راحت است.
در دستگاههای اسپرسو ساز اتوماتیک، شما کنترلی روی فرآیند تهیه قهوه ندارید. از آنجایی که فشار و جریان آب برای تهیه یک شات اسپرسوی عالی بسیار مهم هستند، در این نوع دستگاهها برای داشتن یک اسپرسوی خوب، فقط به عملکرد دستگاه خود وابسته هستید.
۴. اسپرسو ساز فوق اتوماتیک
آیا میخواهید بدون دردسرهای دستگاههای دستی و نیمه اتوماتیک، تازهترین قهوه ممکن را تهیه کنید؟ اسپرسوساز فوق اتوماتیک، همان معجزهای با یک دکمه است که دنبال آن هستید. فقط کافیست پودر قهوه را اضافه کنید، دکمه را بزنید و هر بار یک شات اسپرسوی بینظیر تحویل بگیرید.
اسپرسو سازهای فوق اتوماتیک، با امکاناتی نظیر آسیاب قهوه، تنظیمات قابل برنامهریزی سریع، قابلیت آسیاب کردن، تمپ کردن و دمآوری قهوه طراحی شدهاند. این نوع اسپرسوسازها برای افرادی که چندین بار در طول روز اسپرسو میخورند و میخواهند بهترین شات ممکن را با کمترین دردسر داشته باشند، مناسب هستند.
۵. اسپرسو ساز کپسولی
دستگاههای کپسولی که بهعنوان آخرین نوع در راهنمای خرید دستگاه اسپرسو ساز معرفی میکنیم، بیش از هر چیزی روی راحتی کاربر تمرکز دارند. در این مدلها، شات اسپرسو از قبل اندازهگیری و بستهبندی شده و شما دیگر نباید نگران اشتباه کردن در اندازهگیری یا نحوه تهیه اسپرسو خود باشید. این دستگاهها بهترین راهحل برای داشتن اسپرسوی یکنواخت هستند؛ اما این راحتی، هزینه زیادی هم دارد.
نکته بعدی در مورد این نوع اسپرسوسازها این است که کپسولهای قهوه اسپرسو معمولا گرانتر از قهوه آسیابشده هستند و تنوع کمتری هم دارند. همچنین، در این نوع دستگاهها شما فقط محدود به استفاده از قهوه توصیهشده توسط شرکت سازنده دستگاه هستید. این دستگاهها ابعاد جمعوجور خوبی دارند، اما فاقد نازل بخار هستند. هزینه تهیه کپسولهای آنها نیز زیاد است.
اگر مشکلی برای هزینه بیشتر بابت تهیه کپسول مناسب برای این نوع دستگاهها ندارید و فقط اهل اسپرسو هستید، اسپرسوسازهای کپسولی برایتان مناسب هستند؛ اما در صورتی که عاشق لاته، کاپوچینو و سایر نوشیدنیهای حاوی شیر با قهوه هستید، باید یک بخارزن یا کف ساز شیر جداگانه خریداری کنید یا به سراغ دیگر انواع دستگاه اسپرسو ساز بروید.
نحوه تمیز کردن دستگاه اسپرسو ساز
یکی از نکات مهم در هنگام خرید اسپرسو ساز، این است که دستگاه خود را باید بهطور مرتب تمیز کنید؛ مخصوصا اگر از آب سخت یا آب شیر در آن استفاده میکنید. برای تمیز کردن دستگاه خود، به یک دستمال تمیز، مسواک نرم، سرکه سفید و آب تصفیهشده نیاز دارید. در صورت امکان، بهتر است از محلولهای رسوبزدای مخصوص اسپرسوساز استفاده کنید.
مراحل تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز به شرح زیر است:
- دستگاه را خاموش و دوشاخه را از برق بکشید.
- قطعات قابل جدا شدن مانند سینی چکهگیر، مخزن آب و پرتافیلتر را جدا کنید و با آب گرم و مایع بشویید.
- سوراخهای خروجی قهوه را با یک خلال دندان یا سوزن تمیز کنید و برای تمیز کردن باقی ماندههای پودر قهوه، از مسواک نرم استفاده کنید.
- مخزن آب را با مخلوط مساوی آب تصفیهشده و سرکه سفید پر کنید. در صورتی هم که از محلول رسوبزدا استفاده میکنید، طبق دستورالعمل سازنده، آن را با آب مخلوط کرده و برای تمیز کردن دستگاه استفاده کنید.
- محلول را به شکلی که قهوه تهیه می کنید، بدون قهوه و فیلتر از دستگاه عبور دهید.
- اجازه دهید محلول به مدت ۳۰ دقیقه در دستگاه بماند.
- محلول را با آب تصفیهشده شستشو دهید.
- تمام قطعات را دوباره سر جای خود قرار دهید و دستگاه را روشن کنید.
- برای شستشوی نهایی، یک بار اجازه دهید که دستگاه بدون قهوه و فیلتر کار کند.
- دستگاه شما کاملا تمیز شده و آماده استفاده مجدد است.
از کجا دستگاه اسپرسو ساز بخریم؟
پیشنهاد ما این است که برای خرید انواع دستگاه اسپرسو ساز از برندها و مدلهای مختلف، به سایت ترب مراجعه کنید. در ترب، صدها مدل اسپرسوساز دستی، اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و کپسولی وجود دارد که بسته به خواستهها و بودجه خود، میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. همچنین، با امکان مرتب کردن محصولات بر اساس قیمت و محبوبیت، میتوانید مدل مورد نظر خود را راحتتر پیدا کنید.
شاید سایت ترب را بیشتر بهعنوان یک موتور جستجو برای خرید آنلاین بشناسید، اما باید اشاره کنیم که امکان خرید حضوری از طریق سایت ترب نیز وجود دارد. برای بهرهمندی از این قابلیت، باید شهر محل سکونت خود را در صفحه محصول مورد نظر خود وارد کنید تا پس از فروشندگان آنلاین، لیست فروشندگان حضوری کالای مورد نظرتان را نیز مشاهده کنید.
کلام آخر
دستگاههای اسپرسو ساز در انواع و اقسام مدلهای مختلف در بازار وجود دارند که شامل دستی، نیمه اتوماتیک، اتوماتیک، فوق اتوماتیک و کپسولی میشوند. قیمت، مهارت لازم، میزان کنترل روی فرآیند عصارهگیری و قابلیتهای این مدلها با هم متفاوت است.
در راهنمای خرید دستگاه اسپرسو ساز اشاره کردیم که اگر میخواهید فرآیند تهیه قهوه را کاملا کنترل کنید، بهتر است به سراغ مدلهای دستی و اتوماتیک بروید. در غیر این صورت، اگر میخواهید خیلی سریع قهوه شما آماده شود، باید مدلهای اتوماتیک و فوق اتوماتیک را انتخاب کنید.
نکات مهم در هنگام خرید اسپرسو ساز شامل قیمت و اندازه دستگاه، سهولت استفاده از آن، برند دستگاه و موارد دیگری است که در این راهنمای خرید اسپرسو ساز بهطور کامل به آنها پرداخته شد. با توجه به این نکات میتوانید بهترین قهوه را در منزل خود تهیه کنید.
نوع دستگاه اسپرسوساز | قیمت مناسب | نیاز به مهارت | کنترل روی فرآیند عصارهگیری | طعم خوب قهوه |
---|---|---|---|---|
دستی | ❌ | ✅ | ✅ | ✅ |
نیمه اتوماتیک | ✅ | ✅ | ✅ | ✅ |
اتوماتیک | ✅ | ❌ | ❌ | ✅ |
فوق اتوماتیک | ❌ | ❌ | ❌ | ✅ |
کپسولی | ✅ | ❌ | ❌ | ✅ |
پرسش های متداول در مورد راهنمای خرید اسپرسو ساز
اسپرسو، ماکیاتو، آمریکانو، کاپوچینو، موکا و لاته برخی از نوشیدنیهای بر پایه قهوه هستند که با دستگاههای اسپرسو ساز میتوانید تهیه کنید.
زمان استخراج ایدهآل برای اسپرسو ۲۵ تا ۳۰ ثانیه است. اگر اسپرسو زودتر از این زمان خارج میشود، باید آسیاب را ریزتر کنید و اگر اسپرسو دیرتر از این زمان خارج میشود، باید آسیاب را درشتتر کنید.
راه پیدا کردن درجه آسیاب مناسب برای اسپرسو، آزمایش با تنظیمات مختلف و یافتن ترکیبی است که شما آن را دوست دارید. بهترین کار این است که آسیاب کردن دانهها را از ریزترین حالت شروع کنید و در صورت نیاز به تدریج درشتتر کنید.
اگر آسیاب خیلی درشت باشد، اسپرسو رقیق و آبکی میشود و اگر آسیاب خیلی ریز باشد، اسپرسو غلیظ و تلخ میشود و ممکن است از دستگاه عبور نکند.
مقدار قهوه، به اندازه فنجان و سلیقه شما بستگی دارد؛ اما بهطور کلی، برای یک شات اسپرسو استاندارد (۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر) به ۷ تا ۹ گرم قهوه آسیابشده نیاز دارید. هرچه قهوه بیشتری در سبد پرتافیلتر بریزید، اسپرسو غلیظتر میشود؛ اما اگر بیش از حد قهوه ریخته باشید، آب بهسختی از قهوه عبور میکند.
برای اسپرسو ساز، نباید از آب سخت استفاده کنید. ایدهآلترین حالت، استفاده از آب تصفیهشده است؛ اما اگر دستگاه تصفیه خانگی ندارید، میتوانید از آب معدنی هم استفاده کنید. تا جای ممکن، در اسپرسوساز از آب شیر کمتر استفاده کنید.
منابع: blog.bestbuy | brewespressocoffee